Normális, ha egy férjezett nő és a legjobb fiúbarátja mindig összejárnak és ilyen viszonyban vannak? És mit tehet a férj?
Üdv,
Az a problémám, hogy a feleségemnek van egy legjobb barátja, akivel kb. középiskola óta barátok. A hapsi olyan, mint a tesója, de olyan dolgokat megenged magának, ami már nálam kiveri a biztosítékot. 1,5 éve vagyunk házasok, 4 éve vagyunk együtt. A pasi külföldön járt egyetemre, hazajött, én csak 3 éve ismerem, egészen addig a feleségem csak mesélt róla, meg képen mutatta. Elég művészlélek a srác, 27 évesen még mindig nagy írói karrierről álmodozik, nem hogy végre kezdene magával valamit. Mindegy, ez nem is az én dolgom, hanem az, ahogy már kezdetektől viselkedik. Már tényleg olyan, mintha a gyerekünk lenne vagy én nem tudom. Kedveltem, vagyis hát muszáj volt, különben a feleségem meg is ölt volna, az esküvői tanúja is ő lett, segítettem a srácnak az álláskeresésben, vett egy házat, azt is segítettem neki felújítani. De már eljutott egy olyan szintre a kapcsolatunk, hogy én úgy érzem, mögötte állok a feleségem rangsorában. Akármi baja van, a feleségemet ugrasztja, hogy menjen át, segítsen neki faliképet csinálni, meg virágot ültetni, meg mittudomén, kísérje el állásinterjúra, már kb a randikra is vele megy. Volt egy barátnője a srácnak, fél évig jártak, szakítottak, aztán kb éjjel fél 1-kor csörög a telefon, hogy most mit tegyen, és a feleségem képes volt áthívni (ez márciusban volt). Folyton itt van, már minden második nap, eszik, iszik, a feleségem meg pátyolgatja. Már én nem hiszem el komolyan, hogy valakiben ennyire nincs önkritika, hogy nem veszi észre, ha zavar. Átfogja a feleségem derekát, puszilgatja, a feleségem simán hozzábújik..kérdezem én, ez normális? Nekem is vannak barátaim, köztük nők is, de ilyet azért nem csinálnék. Ezt az egészet elmeséltem az öcsémnek, akivel fél évente párszor találkozom és kb kiröhögött, hogy ilyen van. Már említettem ezt a feleségemnek, aki nagy szemekkel nézett rám, hogy nem érti, mi a bajom.
De most komolyan, normális az, hogy folyton átjár, a feleségem még bevásárolni is őt viszi el és ahogy viselkednek egymással, olyan mintha ő lenne a férje és nem én? Vagy csak tényleg túlreagálom a dolgokat? Már azon sem lepődnék meg, ha a hálószobánkban feküdne az ágyban, a feleségem meg esti mesét olvasna neki.
Szia!
Csak annyit tudok tanácsolni, le kell ülni és meg kell beszélni nagyon finoman. Viszont megosztanék veled egy történet és egy eszmefutattást.
Nekem is van egy középiskolai legjobb fiú barátom. Majdnek kapcsolat is lett belőle, de féltünk feladni a barátságot mondván az örök, a szerelem pedig a legtöbb esetben múlandó. A mai napig szeretem, még talán szerelemmel is és rettenetes nehéz rajta tovább lépni. Eddig nem is sikerült.
Lehet, hogy a feleségednek is van egy hasonló sztorija, azzal a különbséggel, hogy ő továubb tudott lépni és most veled él, egy boldog házasságban. Magamból kiindulva-tegyük fel ha feleségül megyek valakihez-továbbra sem adnám fel ezt a jó barátságot. És annak ellenére, hogy szeretném a férjem, lehet, hogy a barátom iránt is még éreznék valamit. Hangsúlyozom szerelmes lennék a férjembe, de lenne egy nagyon erős ragaszkodás bennem a másik fiú irányába. A félreértés elkerülése érdekében ez nem fajulna el a megcsalásig, csak addig mint pl nálatok.
Nem tudom, hogy pontosan nálatok mi a helyzet, de nekem a saját életemből ez ugrott be. Beszélni kell róla, de nem szabad 180 fokos irányt venni és túl szigorú szabályokat bevetni mert visszafelé is elsülhet.
Szerintem ez egy kicsit el van túlozva a feleséged részéről, és nagyon szerencsés, hogy úgy fogod fel, ahogy !
Eltudom képzelni én ezt, hogy tényleg szereti, mint barátot. Nekem is volt ilyen, de még nem voltam házas, és nagyon naívan, vagy ártatlanul álltam az emberek előtt, hogy miért gondolnak másra. Volt egy barátom, csak barát, és magam sem értettem, miért nem akarok vele járni, mert úgymond imádtam. Aztán mikor megtalált a szerelem akkor jöttem rá, hogy hát ezért. Valahol tudtam a két érzés nem ugyanaz lehet. És így lett. De azért mikor ő is megnősült és én is, persze ez elmúlt. A mi esetünkben nagyon is, hiányzik is, de ha maradt volna is visszább fogtuk volna magunkat tuti. Ez amolyan tisztelet a párunkkal szemben szerintem. Lehet, hogy sajnálja is, de azt mondd meg neki, hgy sajnálattal nem tesz neki jót. És azzal sem, hogy szinte befogadja, mert ezért nem tud a saját lábára állni szegény. Meg kell pedig tanulja, jobban jár a saját jövőjére nézve. Ne akard eltiltani, nem is hinném azt akarod, de azért legyenek határok, és ezt szépen beszéljétek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!