Normális, ha egy férjezett nő és a legjobb fiúbarátja mindig összejárnak és ilyen viszonyban vannak? És mit tehet a férj?
Üdv,
Az a problémám, hogy a feleségemnek van egy legjobb barátja, akivel kb. középiskola óta barátok. A hapsi olyan, mint a tesója, de olyan dolgokat megenged magának, ami már nálam kiveri a biztosítékot. 1,5 éve vagyunk házasok, 4 éve vagyunk együtt. A pasi külföldön járt egyetemre, hazajött, én csak 3 éve ismerem, egészen addig a feleségem csak mesélt róla, meg képen mutatta. Elég művészlélek a srác, 27 évesen még mindig nagy írói karrierről álmodozik, nem hogy végre kezdene magával valamit. Mindegy, ez nem is az én dolgom, hanem az, ahogy már kezdetektől viselkedik. Már tényleg olyan, mintha a gyerekünk lenne vagy én nem tudom. Kedveltem, vagyis hát muszáj volt, különben a feleségem meg is ölt volna, az esküvői tanúja is ő lett, segítettem a srácnak az álláskeresésben, vett egy házat, azt is segítettem neki felújítani. De már eljutott egy olyan szintre a kapcsolatunk, hogy én úgy érzem, mögötte állok a feleségem rangsorában. Akármi baja van, a feleségemet ugrasztja, hogy menjen át, segítsen neki faliképet csinálni, meg virágot ültetni, meg mittudomén, kísérje el állásinterjúra, már kb a randikra is vele megy. Volt egy barátnője a srácnak, fél évig jártak, szakítottak, aztán kb éjjel fél 1-kor csörög a telefon, hogy most mit tegyen, és a feleségem képes volt áthívni (ez márciusban volt). Folyton itt van, már minden második nap, eszik, iszik, a feleségem meg pátyolgatja. Már én nem hiszem el komolyan, hogy valakiben ennyire nincs önkritika, hogy nem veszi észre, ha zavar. Átfogja a feleségem derekát, puszilgatja, a feleségem simán hozzábújik..kérdezem én, ez normális? Nekem is vannak barátaim, köztük nők is, de ilyet azért nem csinálnék. Ezt az egészet elmeséltem az öcsémnek, akivel fél évente párszor találkozom és kb kiröhögött, hogy ilyen van. Már említettem ezt a feleségemnek, aki nagy szemekkel nézett rám, hogy nem érti, mi a bajom.
De most komolyan, normális az, hogy folyton átjár, a feleségem még bevásárolni is őt viszi el és ahogy viselkednek egymással, olyan mintha ő lenne a férje és nem én? Vagy csak tényleg túlreagálom a dolgokat? Már azon sem lepődnék meg, ha a hálószobánkban feküdne az ágyban, a feleségem meg esti mesét olvasna neki.
Egyáltalán nem normális. Meg vagyok lepődve, hogy te ilyen jól viseled! Nem azt mondom, hogy meg kell szakítani vele kapcsolatot, de ez már tényleg sok.
Én már azon is kiakadnék, ha valaki MINDEN NAP nálunk enne, inna. Zavarna, ha nem tudnék otthonosan viselkedni a saját otthonomban, mert mindig valaki ott lenne, arról nem is beszélve, hogy olyan sokat ott eszik, akkor plusz kiadás..
Az öcséd reakciója érthető, mert ez már tényleg vicc. Írtad, hogy a feleségednek már említetted. Akkor úgy látszik nem voltál elég egyértelmű. Üljetek le, és beszéljétek ezt meg, mert ez nem normális, és teljesen hülyét csinál belőled. Remélem sikerül megbeszélnetek!
24/N
KÉRDEZŐ ÉS 15.02!
Hogy Csernust idézzem, a szopatáshoz két ember kell! Egy aki szopat, és a másik, aki beszopja!!!
15.02 neked külön gratulálok, hogy a pasid az ex-nőjét pesztrálja, és ezt te végig nézed!
Ne haragudj, de én férfiként azt mondom, hogy az ilyen nőt akit ennyire sz@rba lehet venni, azt mindig át fogják verni, és meg fogják alázni.
Aki nem vívja ki magának a tiszteletet, az sajnos így jár!
Kérdező! Nekünk az asszonykámmal van plüsmacink, és ha útban van bekúrom a sarokba! Nem sértődik meg a szerelmem, mert a plüssmaci nem egy kategória velem!
De most komolyan. Légy férfi drága barátom :)
A feleséged pedig, ha szeret, akkor tiszteletben tartja a kérésedet. Főleg, hogy nem eltiltani akarod tőle, hanem a látogatásokat ritkítani, és az ölelgetések mennyiségét csökkenteni.
Ha ezen megsértődik, akkor itt komolyabb gondok vannak!!!
15.02 vagyok.
MOndom, hogy kivertem párszor a cirkuszt (szakítást is felvetettem...), és azóta sokat javult a helyzet.
Nekem van olyan fiúbarátom, akivel pontosan ugyanilyen jóban vagyok, és mégsem fordult meg a fejemben, hogy több lehetne közöttünk. (Az ő fejében sem..) Viszont nekem nincs férjem! Ha valakibe szerelmes az ember, akkor azzal együtt jár az igény valami olyasmire, ami csak kettőtök között történik meg: pl hiába csak barát, nem alszom vele egy ágyban, mert azt a párommal szoktam. Nem ölelgetjük egymást agyba-főbe, mert az rosszul esne a páromnak, és én tőle akarom azt az ölelést. Szóval szerintem a probléma nem a barátságban rejlik, hanem a kapcsolatotokban, mert a feleséged számára ez a barátság legalább annyira fontos, mint a házasságotok. (Még csak az sem baj, ha olyan fontos, de vannak dolgok, ami az egyik típusú kapcsolatba beleférnek, a másikba pedig nem..) Kényszeríteni ugyan tudnád más viselkedésre, de belül így gondolja.. Emberileg jobban törődik vele, a srácnak nagyobb szüksége van rá, jobban megértik egymást, sokkal inkább részesei egymás hétköznapjának. Igazából ha ő lenne a párja, valószínűleg ideális kapcsolatuk lenne, és ezt nem bántásból mondom.
Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy több időt töltesz a feleségeddel, "visszaszerzed" magadnak a figyelmét és a törődéstét. Ha tiltani kezdenéd a barátjától, azon könnyen lehet, hogy felháborodna.. Hiszen te mindig is tisztában voltál vele, milyen szoros a kapcsolatuk, és látszólag elfogadtad. Ő lehet rajtad kívül a legfontosabb személy az életében, és ha választásra kényszeríted, már csak dacból is rád haragszik meg.
Persze néhány dolgot nyugodtan kérhetsz tőle, pl éjszaka nincs telefon, hétvégéket együtt vagytok, vagy ilyesmik.. De ezt az időt tartalmasan kell együtt töltenetek, hogy a házasság erősítésére szolgáljon, ne csak elunatkozott időként élje meg a feleséged, alig várva hogy újra láthassa a barátját.
Tényleg nem biztos, hogy okos dolog volt összeházasodni, ha ők így függnek egymástól, de ebben a jelenlegi helyzetben én nem nagyon látok más megoldást, csak amit leírtam.
Normális. Ami nem normális, hogy neked ez 3 év után vált problémává. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, a feleséged nem gondolatolvasó. Ha valami zavar, mondd meg neki. Beszéljétek meg a játékszabályokat (pl. éjszaka családi élet van, telefon kikapcs). Viszont a feleséged a társad, nem a tulajdonod, azt csinál, amit akar, azzal, akivel akarja.
34N, akinek szintén van egy férje és egy legjobb barátja (középsuli óta), és akinél éjjel sosem csörög a telefon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!