Édesanyám miért félt ennyire? Néha már irreális a félelme.
18 éves vagyok, viszont engem már kissé zavar hogy édesanyám nagyon félt mindentől. Jó persze, örülök hogy ennyire szeret, a féltés is egy természetes dolog de sajnos ez néha átcsap irreális dologba. Nem cigizek, soha nem is cigiztem soha nem ittam egy korty alkoholt se. Mégis kicsit fáj, úgy érzem mintha édesanyám ezt kinézné belőlem, mert pl "nem ám te is cigizel" holott ilyen eszem ágába nem jutna. Múltkor az egyik haveromhoz akartam elmenni mert meghívott, nem lakik messze, busszal kb 1 óra, egyszerű odáig eljutni. De anyukám nem nagyon akar elengedni, holott tudok magamra vigyázni, szerintem ő is tudja hogy tudok magamra vigyázni de valahogy nem tudja ezt magával elfogadtatni.
Olyanokat mond hogy "nem ám beülsz egy idegen autójába".....ha ezt egy 10-12 éves gyereknek mondaná még megérteném. De egyszerűen nem értem nekem hogy mondhat ilyet. Ennyire bizalmatlan velem szembe? vagy csak azért mond ilyeneket hogy megnyugtassa magát?
Mégegyszer közlöm hogy én örülök és boldog vagyok hogy anyám ennyire szeret, de azért irreális félelmeket ne gerjesszen magában. Megpróbáltam már beszélni vele, sajnos vagy nem érti meg(esetleg nem akarja megérteni) vagy nem veszi komolyan.:( Holott nem vagyok az az ember akire mindíg minden körülmények között vigyázni kell meg félteni mindentől. Oké a mai világban bármi előfordulhat, de én tudom hogy tudok magamra vigyázni, tudok józanul gondolkozni, józan és értelmes döntéseket hozni, olyanokat amelyek nem terelnek rossz irányba.
Ti mit gondoltok? Veletek már fordult elő ilyesmi? Édesanyám számára mikor válik világossá hogy már nem vagyok kisgyerek, hogy egyszer mindenki felnő?
"el kell kezdeni függetleníteni magad anyukádtól...."
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ilyenkor jön elő az a vita amikor mondom hogy 18 éves vagyok stb hogy amíg az ő kenyerét eszem addig szót kell fogadnom. Sajnos édesanyám azt szokta meg hogy nem vagyok elmászkálós típus, de nem értem miért hiszi azt hogy nem rendelkezek saját akarattal, vagy nem tudom magam megvédeni. Koleszos nem akarok lenni, de szerintem nem ez az egyetlen megoldás. Sajnos nálam a komolyabb szót, beszédet sem veszi anyukám komolyan, de ez bánt a legjobban. :( Szerintem sem kéne már azért mindenhez engedély 18 évesen, persze azt közölném hova megyek pl vagy mikor szeretnék menni, csak az a baj hogy anyukám mindíg azzal jön hogy "amíg az én kenyeremet eszed...." vagy "az anyukád vagyok, jogom van megmondani ....."
Meg az idegesít a legjobban amikor anyám még az indokot is megmondja miért nem enged el, pl : mert tanulnod kell (holott előtte nap simán meg tudtam volna tanulni) de a legbosszantóbb ez az indok : "nem mész el, nem engedlek el, mond neki hogy nem érsz rá...."
hogy mondhat ilyet? ennyire nem bízik bennem hogy én nekem van annyi eszem hogy nem keveredek bele semmibe?:'(
Aha, nálad bevált, nálam kiakadna :D és elkezdene faggatni.....
Amúgy meg lehet vele normálisan beszélni mindent de a vége sajnos mindíg az hogy átesik a ló túloldalára és "jó azt csinálsz amit akarsz, oda mész ahova akarsz, levettem rólad a kezem" :( ördöki kör...szerintetek nemaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!