Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Min mennyi idő után illik/szok...

Min mennyi idő után illik/szokás bemutatni a partnert?

Figyelt kérdés

Az első alkalom, hogy bárkit is bemutatok a szüleimnek. A lány szeretné megismerni őket, nekem meg nem oszt nem szoroz.

Ellenben erről jutott az eszembe: Mekkora az a minimális együtt töltött idő amit érdemes bemutatás elött betartani?

Jó, gondolom biztosan lesznek olyanok akik azt monják már az első héten bemutatták. De még is?

Kort is írjatok!

24/F

2011. ápr. 24. 16:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Engem a barátom 3 hét után mutatott be a szüleinek(elváltak a szülei,tehát külön-külön)de bánom,hogy ilyen hamar átestünk ezen az egészen. Utána fél évig másról nem szólt a kapcsolatunk,csak az állandó családi ebédekről,amivel már tele volt a hócipőm.Minden nap másnál voltunk.

Szinte még egymást sem ismertük,de a nagynénivel több időt töltöttem, mint vele...

Szerintem várjatok még!

Mond el neki, hogy nem szégyelled őt,nem azért nem viszed oda.Csak szeretnéd ha előtte egymást ismernétek meg.

De a ti dolgotok :)

23/L

2011. ápr. 26. 11:36
 12/20 anonim válasza:

Engem egy hónap után mutatott be a szüleinek. Vagyis az édesanyjának. Én anyumnak tudtam csak bemutatni, mert csak ő volt akkor itthon, amikor hazahoztam, de az is két hónap után volt kb. Nem tudom mennyi a minimális idő, nem tudom mikor illik, amikor úgy érzed, hogy ideje lenne, mert már elég komoly.

14/L vagyok....Ő 18:))

2011. ápr. 26. 13:06
 13/20 anonim válasza:
Olyan "irányelv" azért volt régebben, hogy a lány a szüleinek aránylag hamarabb bemutatta a fiút, hiszen a szülőknek alaposabb oka van mielőbb tisztában lenni vele, kivel találkozgat a lányuk. A szülő tapasztalatánál fogva esetleg előbb észreveszi a személyes találkozás alapján, ha nem eléggé megbízható a partner (meg ők nem is rózsaszín szemüvegen át látják a másikat). A fiú akkor mutatta be a családjának a lányt, ha komoly szándékai voltak, vagyis hosszú távra tervezte a kapcsolatot. Akkor még jelzésértékű is volt, ha a fiú ezt a szándékát közölte, ezzel jelezte a kapcsolat komolyságát. Ma lehet, hogy ezzel már egyik fél sincs tisztában, és nem ezt jelenti egyiknek sem. Hogy ilyen szempontok még ma is fontosak-e, nem tudom, de ha belegondolsz, van értelme.
2011. ápr. 26. 14:54
 14/20 A kérdező kommentje:

Valóban.

Részemről azért mentem el a lány szüleihez, hogy ne aggódjanak a lányukért hova megy/kivel találkozik.

Másfelől nem tartom sürgősnek, hogy bemutassam a családomat, de a barátnőm szeretné látni.

Kissé azért zavar, ha meglátja az anyagi és kultúrális különbségeket. Persze bízom benne, hogy meg tud vele kűzdeni s nem fogja aggasztani. Már aggódig miatta, pedig csak néhány dolgot mondtam el. Még jó, hogy az etikettet otthon nem vesszük olyan véresen komolyan mint a nagyszüleimnél.

2011. ápr. 26. 15:29
 15/20 anonim válasza:

Kinek a javára van különbség? Ha a férfi javára, de nem nagyságrendekkel magasabb (iskolai végzettség, jobb anyagiak), az kevésbé szokott nehézséget jelenteni. Sokáig természetes, elfogadott volt és kevésbé zavarta a feleket, mint a fordítottja. Nem törvényszerű, hogy ne lehessen áthidalni, ha van igény a másik félben még tanulni, vagy az iskolán kívül szellemiekben értékes dolgokkal foglalkozni. Az anyagi különbségeknek is sokféle háttere lehet, nem feltétlenül jelenti az igyekvés, szorgalom, tehetség hiányát. Ha csak a nemtörődömség, lustaság az oka, az már nehezebb.

Ha zavar, hogy a lány ilyen hamar érdeklődik, kíváncsi, van egy jó kérdés, tedd fel neki: Miért szeretnéd tudni/látni ...(ezt vagy azt, amire kíváncsi)? Ha elgondolkodik és válaszol, hátha letisztul mindkettőtök számára a dolog. Sok sikert a kapcsolatépítés rögös, de örömteli útján!

2011. ápr. 26. 16:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Mink 1 honap után mutattuk be egymasnak a szüleinket ,habár én még vártam volna vele,csakhogy iskolai szakagavatóm volt és a páromat is meghívtam ra,addig pedig vagy beültünk valahova,vagy pedig sétáltunk a hóesésben.L/22
2011. ápr. 26. 17:03
 17/20 A kérdező kommentje:

Az én részemre.

Nem kifejezetten a látogatása és a kiváncsisága zavar. Részemről semleges.

Azért választottam őt, mert úgy érzem vannak céljai, tesz értük és hajladó tanúlni.

Csak nem akarom, hogy zavarja a különbség. Bár lehet első találkozásra nem fog neki feltünni meg ügyes nő.

Azt mondja, rosz érzés neki amiért ő mindenkit bemutatott én pedig senkit se.

2011. ápr. 26. 17:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Ideális esetben jobb, ha eltelik pár hónap azért. Mi egymás szüleinek elég hamar be lettünk mutatva, de csak azért, mert nem volt hova menni, hogy kettesben lehessünk, mivel mindketten otthon lakunk még. Felnőtt, normális párkapcsolat esetében azért pár hét után már kialakul az igény az összebújásra. A tágabb rokonságnak én kb fél év után mutattam be a barátomat, de azt is csak azért, mert úgy alakult. Nincs az ilyesmire szabály.
2011. ápr. 26. 18:29
 19/20 anonim válasza:

Engem a szülők már azelőtt ismertek mikor összejöttünk volna mivel előtte barátok voltunk együtt eljártunk bulizni, voltunk nálunk házibuliban. Ugyanez volt fordítva is.

19 F

2011. ápr. 26. 19:58
 20/20 anonim ***** válasza:

sztem ez nem idő függvénye, akkor kell, amikor komolynak, tartósnak érzed a dolgot.

én egyszer kb. 4-5 hónapig jártam egy sráccal, a szüleim már rágták a fülemet,h. mutassam be, de én tudtam h nem lesz sokkal több a dologból, nem voltam szerelmes és így nem mutattam be.

én viszont a fiú családjával viszonylag hamar találkoztam, az ő érzelmei komolyabbak is voltak...

2011. ápr. 26. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!