Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félek, hogy tönkremegy...

Nagyon félek, hogy tönkremegy a házasságom, valami elromlott benne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, 4 éve vagyunk házasok, van egy 3 éves lányom és egy 9 hónapos fiam. A férjemmel nagyon szerelmesek voltunk egymásba mindig, én már 22 évesen tudtam, hogy nekem nem kell más. Mindig közösen valósítottuk meg a terveinket, olyan jól működött minden, ráadásul felnőttem mellette.

Mióta megszületett a fiam, kezd elhidegülni tőlem. Kedves, odafigyel rám, de valahogy már nem a régi. A gyerekekkel foglalkozik, azzal nincs gond, de velem már nem tölt olyan sok időt kettesben. Miután a lányom megszületett, rögtön elkezdtem edzőterembe járni, hogy leadjam a 8 kiló felesleget, ami még rajtam volt, most a fiamnál is ennyit híztam kb, ez is már lement. Nem híztam meg, a hajamat ápolom, hogy ne töredezett hosszú legyen, ismét átváltottam a magassarkúra, nem hanyagoltam el magam semmilyen téren. Ezeket azért mondom el, mert én úgy érzem, megtettem mindent azért, hogy ne látszódjon meg rajtam a 2 szülés. Mégis úgy érzem, hogy már nem szeret annyira, nem dicsér meg olyan sokszor, nem akar velem annyit lenni. Nem dolgozik olyan sokat, hogy ne tudjon velem elmenni sehova este, mégse jön, akárhova hívom. Azt mondja, fáradt, vagy már nincs kedve. Hétvégén, mikor itthon van, inkább elmegy megsétáltatni a kutyát, nekiáll festeni valamit, vagy akármi, ahelyett, hogy eljönne velem valahova. Ráadásul furán kezdett el viselkedni, ha hazajön pl. nekiáll vasalni az öltönyét meg az ingét, meg fényesíteni a cipőjét, és ezt csinálja órákig, mikor ezt én is megcsinálom helyette, de ő erre pazarolja az idejét. Nem értem ezt az egészet, olyan feszült vagyok már, legszívesebben sírni tudnék. Mit tehetnék szerintetek? Kb úgy érzem magam, mintha már 60 éves lennék, aki 40 éve él házasságban 4 helyett..

2011. ápr. 23. 20:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdezd meg tőle, hogy szerinte jó a házasságoztok? Illetve neki hiányzik e belőle valami, ha igen , akkor mi. Illetve, ha elmondja, hogy mi az, ami neki nem tetszik, vagy ami neki hiányzik, akkor azon ne kapd majd fel a vizet.. Mert sokszor van úgy, hogy a feleség szeretné tudni az igazságot, de mikor megtudja, akkor az fáj...és így hárít.

Tényleg próbálj meg vele elbeszélgetni. Ne számon kérd, és ne arról beszélj neki, hogy neked mi a rossz, és mit hiányolsz, hanem arról kérdezd, h szerinte változott e valami, és mi nem jó neki, mit szeretne máshogy. Ha azok vissza állnak, akkor szerintem egyből az is vissza fog állni, amit te hiányolsz. Egyik követi a másikat...

2011. ápr. 24. 00:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Pedig el sem hiszed mennyire fontos a törődés egy kapcsolatban.Mi 14 éve vagyunk együtt,ebből 12 éve házasok.Egyszer már volt válságban a házasságunk,és azóta nagyon de nagyon sokat"dolgozunk"azon,hogy ne kerüljünk megint abba a helyzetbe.Ugyanezek a tünetek voltak mint nálatok,és Én sem értettem,mi a gond,holott én mindent megteszek érte,mosok,főzök,takarítok,vasalok,bevásárlok,rendezem a számlákat,stb..stb..Csakhogy a férjemnek más hiányzott.Mikor már éreztük,hogy nagy a baj,leültünk,és megbeszéltük.Nagyon jó feleségnek tartott,nem is ott volt a gond,hanem,hogy szerette volna,ha néha sétálunk egyet romantikusan a vízparton,vagy ha apró kis dogokkal meglepem,pld:egy szeretlek sms-el,úgy váratlanul,a nap közepén,vagy ha kezdeményezem a szexuális együttléteket,előtte egy kis masszázs,otthon gyertyás vacsi,stb..ilyenekre vágyott,ami a kapcsolatunkban meg volt,csak addigra elmúlt.Oly annyira elhidegült tőlem,hogy már az idegeim kezdték felmondani a szolgálatot.És nem bulizni akart Velem elmenni,meg csavarogni,csak egy kicsit visszakapni azt a nőt,akibe beleszeretett.Zokogtam a beszélgetés után...Majd nem hagytam tönkremenni a házasságunkat,de az utolsó percekben megbeszéltük.És azóta ismét nagyon boldogok vagyunk, és nagyon figyelünk egymásra,egymás érzéseire,és újra ég a tűz.Pedig akkor azt mondta nekem,hogy nagyon pici parázs maradt csak,és nem tudja,hogy fel tudom e éleszteni a tüzet benne..Sikerült!!!

Ha szereted a férjed,ne hagyd ennyiben,hogy a két gyerek fontosabb,mert ők nem tudnak gondoskodni magukról,mert elveszíted a férjed,hidd el,én voltam ebben a cipőben!

2011. ápr. 24. 00:19
 13/14 anonim ***** válasza:

0:19! Séta a vízparton, gyertyafényes vacsi, masszázs, stb 2 gyerek mellett? Max ha elmúltak már 4 évesek mind a 2-en. Szép kis férj, aki mindezeket elvárja 2 kisgyermek mellett...Ez csak akkor lehetséges, ha az időt is segít kitermelni minderre.Ha kutyasétáltatás, cipőboxolgatás, festegetés helyett mondjuk porszívózna, mosogatna, teregetne, játszótérre vinné a gyerekeket. Ne támasszunk irreális elvárásokat senkivel szemben!

Igen, szerintem is kihűlt a kapcsolat, beszélni, változtatni kell, már ha ő is akar ebbe energiát fektetni. Sokan eléldegélnek így egymás mellett életük végéig, másoknál előbb-utóbb jön a 3. Én nem tudok segíteni, mit tegyél, nekem mindaddig hárított a férjem, hogy nincs semmi baj, ugyan, csak fáradt, míg egy nap bevallotta, hogy már van 3. Valahogy fel kell frissíteni a dolgot, de hogyan, ha ő nem akar semmiben részt venni? Szerintem a gyerekmentes kiruccanás (kirándulás vmi érdekes helyre, élményfürdő, fesztivál) kettesben segíthet, új közös élmények kellenének, csak ehhez ő is kell.

2011. ápr. 24. 21:32
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen,2 gyerek mellett(is),nem azt mondtam,hogy minden nap sétálás,meg gyertya,hanem hogy igenis be kell iktatni néha,mert már elhidegült tőle a férje,ha nem tesz érte valamit,akkor bizony tönkre fog menni a házassága.Itt már nem segít a magassarkú,könnyen lehet,hogy a kérdezőt a férje,nem egy magassarkúért fogja elhagyni,hanem egy olyan nőért,aki törődik vele.Gyerekeket néha oda lehet adni a szülőknek,hogy vigyázzanak rájuk,és azt az időt egymással tudják tölteni,akár egy romantikus sétával,vacsival,stb..Rengeteget tud javítani egy kapcsolaton.De persze kifogásokat könnyebb keresni,hogy nem érek rá ilyenekre,meg hogy mosok,főzök,vasalok rá,nem elég ez neki?Nem,nem elég.A házasságért tenni kell,és ha úgy érzi a férj elhidegült,vagy megmentik,vagy nem.Rajtuk áll.
2011. ápr. 24. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!