Az alkoholista apám már megint fenyeget és lelkileg terrorizál, bevan álva, mit lehet tenni? 16/F
Szerintem valahogy anyukádat kellene rávenned, hogy mondjon le apádról. Közöld vele, hogy te nem tudsz így élni, és egyedül az tart otthon, hogy félted őt, de már közeleg az a perc, hogy lelépsz és soha többé nem hall rólad. (akkor is, ha nem tervezed..). Ha választásra kényszerül közted és a férje között, talán elérheted a célod.
Nem tudom, mit tesz ellenetek apád, csak üvölt vagy verekszik is? Életveszélyben érzitek magatokat? Hogyan fogadná, ha kiraknátok otthonról? Mert ha ellenetek fordulna, akkor csak a meneküléses megoldás marad. Az egyetlen olyan család, akiről tudok, hogy kimenekült ilyen helyzetből, pénzzé tett mindent, és egy nap egyszerűen elszökött otthonról, úgy hogy a férj még csak nem is sejtette, merre lehetnek. Válást máshonnan is el lehet indítani, de ha papíron házasok maradnak, akkor sem kell legalább elviselni ezt az állapotot, amiben éltek.
Komolyan, csak azt tudom mondani, hogy próbálj hatni anyád lelkére. Mesélj neki arról, hogy éjszakánként nem alszol, mert vérbe fagyva látod késsel a hátában, pánikrohamaid vannak, hogy egyszer félsz, te fogsz kést szúrni apádba, ha nem áll le.. Csak megérti, mennyire súlyos a helyzet! Csak fontosabb vagy neki te, mint a férje pátyolgatása!
"Nem lehet segíteni azon, aki nem akarja" ez mondjuk így van, ez igaz. szomszéd is akkor tért észre, mikor egyszer rosszullett, és a mentő vitte el. 3 hétig kórházban volt utána. de az esete bizonyítja, hogy nincs lehetetlen.
egyébként a pillanatnyi helyzettel nem nagyon lehet mit kezdeni. mondjuk ha valaki szólna a rendőrségnek, hogy balhé van, és csak annyi, hogy kijönnek, igazoltatják, vegzálják egy kicsit, lehet észbe kapna. ilyenkor tleg csak egy nagy sokk térítheti le az embert erről az útról.
Nálunk is voltak ilyen problémák.
Hogy mi a megoldás???
Én apukámat levideóztam ,ahogy kezet emel ránk és a kis 4-5 éves testvéreimre,persze utána nem emlékezett semmire,egy idő után lefeküdt azt kész
Másnap megmutattuk a videót és egyrészt ő maga szégyellte el magát és nem is ivott utána otthon.
A másik megoldás igaz én akkor 14 voltam,de kiöntöttem az összes alkoholt amit itthon találtam,hiába dugta el apám így is úgyis megtaláltam
Harmadik dolog amit tudsz tenni,hogy azt mondod neki ha még egyszer így fog veletek bánni akkor ezzel a videóval elmész a rendőrségre és az neki se lenne jó
Negyedik megoldás,hogy miközben vitatkozik anyáddal például beleteszel a piájába altatót és akkor hamar elcsendesedik
Több tippem nekem sincs,gondolom hiába alkoholista azért nem akarsz neki rosszat,csak azt szeretnéd,hogy boldog családban élj,tudom milyen ,én is átéltem már sokszor kisebb koromban,csak nekem apámat hetente 2X vitte el a mentő mert beverte a fejét és széthasadt.
Nekem szerencsére minden megoldódott de 14-16 éves korom között napi jelleggel voltak problémáim és azóta se felejtem el SOHA
Most már 20/F
Ez a videós, vagy fényképezős dolog - és utánna végignézetni vele - jó ötletnek tűnik. Talán még észhez is térhet tőle. Meglehet, hogy nem is emlékszik arra, miket művel, ha be van állítva.
Ha nem hajlandó végignézni, csinálj a fénykép-felvételekből egy albumot, az elejére írd nagybetűkkel: "Az én APÁM" és amikor már elég sok kép összegyűlt, intézd úgy, hogy rátaláljon. Ha egymágaban lesz, végig fogja nézni, remélhetőleg elgondolkodik rajta és talán hatni fog.
Amit a 19:00-es ír meg az előtte lévő amit én na az a legjobb ötlet:)
Sok sikert és kitartás egyszer jobb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!