Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kezeljem az ilyen helyzet...

Hogy kezeljem az ilyen helyzeteket? Anyukám rasszista.

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy külföldön vagyok, és akárhányszor bejelöljük egymást ismerősnek egy fekete, arab, ázsia... sráccal, anyukám megemlíti skypon, hogy ugye nem lesznek, néger, kínai...stb unokái. Persze erről szó sincs egyelőre, de megkérdeztem tőle, hogy miért lenne az akkora baj, és erre ezt válaszolta, hogy gondoljak bele én se szeretném. De én nem értem. Miért kell eleve így hozzáállni? Hogy magyarázzam el, hogy nem tartozik rá, hogy kivel randizom, és hogy ez rasszizmus? Mert ő azt mondja, hogy nem rasszista, csak nem szeretné, ha a gyerekeim "olyanok" lennének. Szerintem meg ez iganis rasszizmus, hiszen a bőrzsínűk alapján van ellenük úgymond. (ráadásul nincs is pasim, de ők a barátaim, és nagyon rosszul érint ez az egész)
2011. ápr. 22. 16:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%

Jújj ez azért durva! Na ez lett volna az pont ahol szépen megmondtam volna: "Anya, ez az én életem, a szerelem/barátság/bármilyen kapcsolat pedig nem bőrszín és pénz függő".

L/19

2011. ápr. 22. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
A szonyegekbol is meggazdagodhat/meggazdagodhatott.
2011. ápr. 22. 16:51
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

Tudod te milyen drága egy igazi török szőnyeg???

Örülne anyád ha tudna venni egyet valaha is...

2011. ápr. 22. 16:55
 14/19 anonim ***** válasza:
68%
Audi.. na jézusom:) német cég,az rendben,de az,hogy letelepszik egy suliban és öt milkáért meg vesz egy hatalmas területet az nagyon nem oké..
2011. ápr. 22. 16:57
 15/19 anonim ***** válasza:
61%
Engedd el a füled mellett. Anyukád összemossa a barátságot a szerelemmel.A rasszisták pedig hatással vannak anyukádra.
2011. ápr. 22. 17:05
 16/19 anonim ***** válasza:
41%

Kezdjük azzal, hogy utána nézel szépen a rasszizmus mit is jelent valójában.

Össze vissza dobálóznak vele az emberek és igazából nem is arra használják ami. Nézd meg a te esetedet. Az anyád nem rasszista, mert ha pénze van a pasinak akkor nem számít, hogy milyen színűek lesznek a gyerekei.

Ha meg zavar anyád hozzáállása akkor mi lenne ha megmondanád ezt neki is nem csak nekünk? Néma gyereknek...

2011. ápr. 22. 20:48
 17/19 A kérdező kommentje:

Ezerszer megmondtam már neki. Nem tudom, hogy hogyan mondjam meg, hogy meg is értse. Mindenesetre pont ez volt a kérdés. Amúgy meg a török az más, mert ugye a törökök nem színesbőrűek a tudomány mai állása szerint...

De egy fekete szerintem akármilyen gazdag is lenne, anyukám akkor is úgy nézne rá. Nem örül annak sem, hogy velük barátkozom, de azt még elfogadja...

Hogyan magyarázzam meg neki, azon kívül, hogy azt mondogatom, hogy ők is ugyanolyan emberek, mert azt már ezerszer hallotta? (Arról nem is beszélve, hogy egyfolytában az unokáktól fél. Minden hónapban megkérdezi, hogy mikor lesz nagymama a biztonság kedvéért, pedig pasim sincs)

2011. ápr. 22. 23:07
 18/19 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is rasszizmus. Mi az, hogy nem ad fehernek eselyt? Mindenkinek van egy zsanere. Miert kellene ezt bekorlatoznia valaki mas miatt? Ha meg szimplan baratok, akkor meg foleg akarmilyen borszinu lehetne, nem tudom, hogy anyukadnak miert faj ez, miert venne el toled, hogy gyarapodj a multikulti altal. Nekem azsiai szarmazasu a ferjem, nem tud magyarul, megis elfogadtak a szuleim. Szerintem anyukad penzehes es rasszista, de ezen ugysem tudsz valtoztatni. Idosebb korban ugysem valtoznak ilyen kardinalis dolgokban az emberek, mert ez a felfogasuk es a jellemuk resze. Sajnos anyukad ilyen, de az az o vesztesege, hogy meg sem probalja az embert, mint individuumot megismerni, csak a kulsosegeket nezi (penz, kocsi, borszin). Ilyen felszines embertol jobb tavol maradni amennyire csak lehet.
2011. ápr. 23. 04:07
 19/19 anonim ***** válasza:

sosem tagadtam hogy vannak jófej arabok/négerek/kínaiak, de én mondjuk egy ujjal sem nyúlnék hozzá olyanhoz aki nem fehér ember. amúgy rasszista vagyok, mert elég nyilvánval hogy vannak különböző rasszok, mongolid, europid, stb, és ezeknek képviselői jellemzően más fizikai és gyakran szellemi tulajdonságokkal rendelkeznek, és nem érzem hogy ez gond lenne, ez még nem jelenti azt hogy utálom is őket (C-típusúakat kivéve persze).

mindenesetre egy világ törne össze bennem ha egyszer lenne egy gyönyörű, okos kislányom és hazahozna egy színes faszit. nem dobnám ki otthonról, de ha nem is mutatnám, de nagyon kiborulnék.

2011. ápr. 26. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!