Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A kisfiam miért utálja a...

A kisfiam miért utálja a barátomat? Mit tegyek, hogy ne legyen féltékeny?

Figyelt kérdés
A kisfiam 5 éves, elég korán, 20 éves koromban született, véletlenül lettem terhes, de nem akartam elvetetni. Az apjával akkor már 3 éve voltam, de szétmentünk, elkezdett elzülleni, drogozni, piálni (szerencsére már változott az életmódja). Gyerektartást fizet, néha elviszi a fiát ide-oda, de többnyire nem tudja, hogy kell vele viselkedni, olyan, mint egy kamasz. Ha már így alakultak a dolgok, megpróbáltam a legtöbbet kihozni az életemből, lediplomáztam tavaly, anyukám, barátaim sokat segítettek. Senkivel nem akartam kapcsolatot, nem azért, mert nem találtam, csak arra koncentráltam, hogy a kiskölyöknek mindene meglegyen, közben azért én is fejlődjem, el tudjak helyezkedni stb. Nyáron megismertem egy férfit, 3 évvel idősebb nálam, nagyon helyes, elegáns, kedves, szeretem. Nem befolyásolta, hogy van egy gyerekem, nagyon normálisan állt a dologhoz, bár mikor elkezdett udvarolni, azt hitte, hogy egy sima egyetemista lány vagyok, aki talán még a szüleivel él. A problémám az, hogy a fiam nagyon furán viselkedik, elkezd hisztizni, nyavalyog, ráüt a barátom combjára, meg öltögeti a nyelvét stb. Ilyeneket sosem szokott csinálni, nagyon édes gyerek volt mindig, folyton mosolyog, kedves az idegenekkel, de vele meg nagyon ellenséges. Már nagyon kínosan érzem magam emiatt, nem győzök bocsánatot kérni, meg magyarázkodni, hogy a kölyök amúgy nem ilyen. Valószínűleg féltékeny, vagy nem tudom, de nem akarom, hogy utálja, olyan jófej pasi. Anyukám szerint adnom kéne neki időt, hogy megszeresse, csak már tényleg sokat voltak együtt és ennyi idő alatt sem szerette meg, nem tud vele kedves lenni. Félek, hogy mi lesz a későbbiekben, nem akarom rákényszeríteni, de nyilván nem jó érzés látni, hogy az amúgy tündéri gyerek hogy kifordul önmagából ilyenkor. Mit tanácsolnátok?
2011. ápr. 21. 16:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sajnos ez a reakcio teljesen normalisnak mondhato a kisfiu reszerol ebben a helyzetben. Akarmit csinalsz, serulni fog a csaladi hattere miatt (hogy van valaki melletted, de o nem az apja es gondolom, hogy idosebb koraban erzi is majd, hogy az apja nem akarta ot, mert nem viselkedik apakent). Ezt elkerulni nem tudod, fog serulni emiatt a lelke, de rajtad is mulik, hogy mennyire. Idore lesz szuksege. 5 eves. Nem beszelgetni kell vele a puszta tenyekrol, hanem jatekosan baratkozni vele a baratodnak, hogy erezze, o nem vetelytars, mindkettojukkel tudsz foglalkozni, nem veszi el tole az anyjat. Lehet, hogy evekbe fog telni, mig elfogadja. A csaladban hasonlo volt es hidd el, a gyerekedben orokre megmarad, hogy a szulei nincsenek egyutt, rossz erzes lesz benne emiatt, de rajtad nagyon mulik, hogy mennyire eli majd ezt meg. A ferjem sokaig nem talalkozott az apjaval (kb. 15 evig) es nem tudta kisgyerekkent elfogadni az uj partnert. Felnottkent azert valtozott a helyzet, mert az apja idosebb koraban normalisabb lett. Szerintem majd az apjanak elobb-utobb beno a feje lagya es remelhetoleg lesz apja a gyereknek. Mert jelen pillanatban a leirtak alapjan max. papiron van apja. Ez mar onmagaban nagy dolog egy 5 evesnek. Legy turelmes a fiaddal, o nem tud felnottkent gondolkodni meg ezekrol a dolgokrol, tul sokat varsz tole ebben a helyzetben.

Azt irod, hogy nyaron ismerted meg a ferfit. Tehat meg 1 eve sem vagytok egyutt. Ehhez evek kellenek, ez nem hosszu ido volt meg. Minel tobb kozos emleket gyartotok 3-asban, annal jobban el fogja fogadni.

2011. ápr. 21. 17:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Jó, szóljon csak rá nyugodtan, persze nem durván, de szóljon, hadd érezze a fiad, hogy neki is van azért szava... sztem nem lesz itt gond, csak tényleg idő kell és türelem :D

23/F

2011. ápr. 21. 17:18
 13/15 napietus ***** válasza:
szerintem próbáljon úgy viselkedni vele, mint egy nagybácsi, vagy más rokon. tehát kedvesen, de azért éreztesse, hogy ő a felnőtt. ez azért fontos, mert a gyerek a határait is próbálgatja ilyenkor, és ha engedi, hogy pl. ütögesse, akkor ezt nem nagyon tudja hova tenni magában. összezavarodik, mert más felnőttek ilyenkor rászólnak.
2011. ápr. 21. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg nem lehetne olyat, hogy ha a fiad kér valamit (játékot, programot), akkor úgy intézni, hogy a barátodtól kapja meg vagy ő vigye el?

Akár egy olyan szituációt eljátszani, hogy ő kér, hogy menjetek állatkertbe, de te húzódozol, mire a barátod látványosan rábeszél. Így azt fogja érezni, hogy neki köszönheti.

Esetleg ez?

2011. ápr. 21. 17:20
 15/15 anonim ***** válasza:
51%

Nagyon téved itt elég sok ember. A saját pozicíjóját félti, mert mostmár nem csak ő lesz a családban és nem Ő lesz az első. Harcol a helyéért és ezért ugyanúgy,mint a falkában, megpróbálja elüldözni.

Amit tenned kell,hogy először is amikor ott van az úriember, a fiadnak azt kell mutatnod,hogy a párod igenis mostantól az életed része lesz és ugyanolyan módon bánsz vele, mint a gyerekeddel, hogy megszokja a helyzetet ,elfogadja és megértse, hogy ezentúl hol a helye. Az hogy megbízzon benne, idő kérdése és sok együtt töltött idő dolga. De egyébként a régi apukának is támogatnia kell az aújat, mert a gyerek csak úgy fogja megérteni és elfogadni az új embert. Jelenleg még mindig a régi apja jelenti a másik félt neki.

Azért öltögeti a nyelvét viselkedik így, mert félti a helyét és látja, hogy már nem ő az első és nem nyalod úgy a fenekét. Ez van.

2011. ápr. 21. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!