A kisfiam miért utálja a barátomat? Mit tegyek, hogy ne legyen féltékeny?
Egy ötéves gyerekre nem hatnak a beszélgetések. Egyszerűen ő abban a korban van most, amikor a saját apjukra is féltékenyek szoktak lenni a kisfiúk, hiszen szerelmesek az anyukájukba.
Itt meg ráadásul nem is erről van szó, hanem arról, hogy évekig ketten voltatok, anya és fia, a külön világotokban (a gyermek ezt így értelmezi), és ezt most egy idegen férfi bomlasztja úgy, hogy elveszi tőle az anyukáját.
Ezt látja a gyerek. Nagyon türelmesnek kell lenni, mert egy új apuka bevonása a családba mindig kényes téma, ebben a korban meg főleg.
Én biztosan beszélnék egy szakemberrel.
Nagyon igaza van anyukádnak :) Amikor apám életébe belépett egy új nő, én is így viselkedtem kb, én olyan 6-7 éves lehettem. Kellett hozzá 1-2 év, amíg megbarátkoztam a helyzettel, ma nagyon közeli baráti viszonyban állok mostohaanyámmal :D Jobban, mint a saját szüleimmel. Szóval, idő, türelem, és nem csak neked, a férfinek is türelmesnek, kedvesnek kell lennie a kissráccal (na nem túláradóan, az se jó. Ha túllő a fiad határon, nyugodtan szóljon rá, hiszen róla is szó van ebben a helyzetben).
23/F
Szia!
Arra nem gondoltál,hogy talán nem az a jófej pasi az igazi? A gyerekeknek valahogy jobb a megérzésük mind a felnötteknek.Az én kisfiam is féltékeny volt /az ö apukája sajnos korán 24évesen meghalt/amikor nekem idövel új "barátom" lett.Nem birta elviselni azt sem ha csak rámnézett egy férfi.De amikor a mostani párom /akivel már 10 éve együtt vagyunk/ képbe került akkor is volt feszültség de sok közös programot szerveztünk ö sokszor leült hozzá legózni stb és valahogy "összeszoktak".Imádják egymást és sok mindent hamarébb elmond a páromnak mint nekem,a párom sajátjaként neveli.Probáld öket egyedül hagyni játszani ismerkedni egymással.De ne legyen kényszer.
Nagyon szoritok neked remélem megoldódik nálatok ez a kényelmetlen helyzet.
További szép napot nektek!!
Eddig csak vele foglalkoztál, most meg mással is, persze h féltékeny.
Mesélj neki sokat róla (de ne állandóan), hogy mennyire szeret téged, és milyen jókat tesz veled/veletek.
Itt a pasinak is nagy szerepe van. Ha érzi rajta a gyerek h nem szereti őt, akkor persze h így viselkedik.
Vagy ha nem így van, akkor közeledjen felé. Pl. 3an menjetek el mese könyvet venni, és meséljen neki. Érdeklődjön a kicsi dolgai iránt mit szeret játszani stb, ("lego a kedvenced? régen én is sokat építettem, csinálunk egy tornyot?" )és játsszon vele olyat. Persze nem egyből fog menni.
Vonjátok be a dolgokba, ha valamit terveztek, beszéljétek meg vele is, ez fontos. Legyen sok közös program, pl. állatkert, v foci együtt, ilyenek.
Sok idő és türelem. De azon is érdemes elgondolkodni, h lesz-e akkora jövője a kapcsolatnak, hogy a gyereket érdemes legyen kitenni ennek.
Ilyenkor mit csinál a párod, amikor pl. a fiad ráüt a karjára?
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!