Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van egy fiam akit nem tudom,...

Van egy fiam akit nem tudom, hogy egyedül fel tudok-e nevelni. Mit tegyek? F/21

Figyelt kérdés
Biztos vagyok benne hogy túl fiatal vagyok ehhez. Tudom, hogy erre nem most kéne gondolni, de már megvan. (Hozzáteszem, én nem tudtam hogy terhes.) Még egyetemre járok, az anyukája nincs már velünk sajnos szóval egyedül kéne nevelnem. Viszont anyukája nagyszülei szívesen elvállalnák a kicsit, csak az a baj hogy messze laknak. Gondolkoztam hogy lehetne megoldani a helyzetet, de lelkiismeret-furdalásom van, nem akarom csak úgy lepasszolni a kicsit. Nagyon imádom, csak nem érzem úgy hogy felelősen tudom nevelni. Szeretnék sok időt vele tölteni. Nem tudom mit csináljak. Undorító dolog lenne rábízni a nagyszülőkre?
2011. ápr. 21. 13:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Egyetem mellett dolgozni, hogy ketten megéljenek belőle, közben ellátni a kicsit, ha beteg lesz, orvoshoz kell vinni, otthon kell vele maradni, ápolni. Addig ki fog pénzt keresni, ha mindez ráadásul az egyetemi vizsgák alatt van... Ezt egyedül nem fogod tudni megoldani, a vége az lesz, hogy se egyetem, se munka, a gyermekedet egy idő után inkább hátramozdítónak fogod érezni stb.

Persze, annak a kis emberkének az lenne a legjobb, ha már a mamája nincs vele (hol van?), akkor legalább a papája mellett nőjön fel, de milyen élete lenne melletted?

2011. ápr. 21. 18:22
 22/27 anonim ***** válasza:
Nemtudom, én végig úgy vettem ki, hogy a kisfiú anyukája meghalt.
2011. ápr. 21. 18:37
 23/27 anonim ***** válasza:
Szerintem is mintaértékű apa vagy. A katonáknak is vannak gyerekeik és ők is csak hétvégén láthatják őket, van, aki akár 10 évig sem látja csak minden hétvégén. Nem vagy rossz apa attól, ha hétvégén látogatod meg a fiad, mert a közös jövőt alapozod. Meghazudtolod a korod :) Bár mindenki ilyen lenne.
2011. ápr. 21. 18:40
 24/27 A kérdező kommentje:
Igen az anyukája meghalt. Eddig közösen neveltük.
2011. ápr. 22. 01:37
 25/27 anonim ***** válasza:

13,45.

Fogadd részvétem.

Eddig hol laktatok? Szülők, albérlet? És miből éltetek együtt? Nem lehetne a nagyszülőket idehozni?

2011. ápr. 22. 07:32
 26/27 A kérdező kommentje:
Nagynéni lakásában laktuk, ezért a bérleti díjat megspóroltuk, "csak" rezsit meg közös költséget fizettünk. Én csütörtök, péntek, szombat egy szórakozóhelyen melózok éjjel, a kicsi anyukája pedig magán angol órákat tartott így kijöttünk a pénzből. Csak hát most estére sem tudom hova rakni a babát, meg elég kevés ez az egy kereset. Több munkát meg nem tudok összeegyeztetni az órarendemmel. Esetleg még ha átmennék nappaliról levelező évfolyamra, akkor lenne időm. Erre is gondoltam már.
2011. ápr. 22. 17:24
 27/27 anonim ***** válasza:
81%

Most is tartom azt a korábbi véleményemet, hogy a kicsi érdekeit szem előtt tartva, legcélszerűbb oda-adni a nagyszülőknek.

De ahogy a részletek kezdenek tisztulni (eddig úgy éltetek együtt mint egy család) teljes mértékben megértelek, hogy nagyon nehezen válnál meg tőle, még időlegesen is.

Ha az egyetemen át tudsz menni levelezőre, akkor teljesen mindegy, hogy azokra a vizsgákra helyileg hol készülsz fel.

Gondold végig és beszélj erről a nagyszülőkkel is:

mi van, ha nemcsak a kicsi költözne, de vele együtt te is, és abban a városban keresnél valami olyan munkát, amely fedezné a megélhetéseteket, és amikor dolgozol, a nagyiék tudnak a kicsire vigyázni.

Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, ha a nagyiéknál lenne akkora hely a lakásban, és személyed ellen sincs kifogásuk. De szerintem az sokat jelentene a szemükben, ha látnák, éreznék, milyen erősen kötődsz és ragaszkodsz a gyermekedhez.

2011. ápr. 22. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!