Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van egy fiam akit nem tudom,...

Van egy fiam akit nem tudom, hogy egyedül fel tudok-e nevelni. Mit tegyek? F/21

Figyelt kérdés
Biztos vagyok benne hogy túl fiatal vagyok ehhez. Tudom, hogy erre nem most kéne gondolni, de már megvan. (Hozzáteszem, én nem tudtam hogy terhes.) Még egyetemre járok, az anyukája nincs már velünk sajnos szóval egyedül kéne nevelnem. Viszont anyukája nagyszülei szívesen elvállalnák a kicsit, csak az a baj hogy messze laknak. Gondolkoztam hogy lehetne megoldani a helyzetet, de lelkiismeret-furdalásom van, nem akarom csak úgy lepasszolni a kicsit. Nagyon imádom, csak nem érzem úgy hogy felelősen tudom nevelni. Szeretnék sok időt vele tölteni. Nem tudom mit csináljak. Undorító dolog lenne rábízni a nagyszülőkre?
2011. ápr. 21. 13:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%

Én viszont nem értek egyet. Szerintem te neveld fel. Úgy, ahogy tudod, de szeretetben. A legértékesebb időt vesztegeted el, ha más neveli. Saját magadnak is nagyon fog hiányozni. Szerintem bármi áron, de nálad maradjon. "Majd ha végeztél az egyetemmel....", igen. De addigra már te csak egy harmadik, vagy sokadik személy leszel a gyerek életében. Az a bizonyos őszinte, mély kötődés nem feléd fog kialakulni, hanem a nagyszülők felé.

Én ezt gondolom.

ui : mennyi van hátra az egyetemből? És ha végeztél, akkor nem azt fogod mondani, hogy "Jó, csak még egy két év, amire összeszedem magam anyagilag..." stb stb.

és most jöhet a lepontozás

2011. ápr. 21. 14:32
 12/27 anonim ***** válasza:
Te szüleid?
2011. ápr. 21. 14:33
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

Nem lenne undorító, sőt praktikus lenne, ám az életben nem mindig ez a döntő szempont. A gyereknek a szüleinél a legjobb. Lehet jó máshol is, de az mindig csak hátrébb van a sorban. Én pl. ismeretlenül is arra tippelek, hogy remek apja lennél. Miért? Mert foglalkoztat a kérdés, felelős döntést akarsz hozni, ha már így alakult az életetek. Ez egy sorskérdés. Nem tudom a "helyes" választ. Talán nincs is olyan. Szerintem ezért a legjobb, ha a szívedre hallgatsz. Az eszedre meg szólj rá, hogy hallgasson most egy kicsit! (Különben nem hallod, mit súg a szíved.)

43/F

Ui.: Ja, és nézd meg a Kramer kontra Kramer c. filmet! (Egész jó film, nekem tetszett anno.)

2011. ápr. 21. 14:43
 14/27 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem az lenne a legjobb megoldás. Aztán, ha már végeztél a sulival, és készen állsz rá, vedd magadhoz. Bár ez a nagyszülők szempontjából nem tűnik túl jónak, hogy valakit elkezdenek nevelni, és aztán a legszebb években elveszik tőlük a gyereket...
2011. ápr. 21. 14:48
 15/27 A kérdező kommentje:

ma 14:32 Még két év.

ma 14:33 Nem az én szüleim.

2011. ápr. 21. 15:05
 16/27 anonim ***** válasza:
79%

de úgy értem, hogy a te szüleidnél nem lehetne a kicsi? mert ott gondolom te is többet vagy (vagy esetleg ott is laksz).

ha ké három négy év múlva akarod magadhoz venni, akkor azt a gyerek is nagyon megsínyli érzelmileg szerintem .Neki is nagyon nagy változás és rossz érzés lesz. Mennyi idős a kicsi? És a nagyszülők?

2011. ápr. 21. 15:08
 17/27 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy az én szüleim elég sokat dolgoznak és nem lenne rá idejük. A kicsi egy éves. A nagyszülők 50 és 55.
2011. ápr. 21. 15:18
 18/27 anonim ***** válasza:

"Még egyetemre járok, az anyukája nincs már velünk sajnos szóval egyedül kéne nevelnem. Viszont anyukája nagyszülei szívesen elvállalnák a kicsit, csak az a baj hogy messze laknak."

Mióta tudod ,hogy van gyereked? Ki nevelte az elmúlt egy évben? Hol van az anyukája?

Én anya vagyok, nem tudnék meg válni a gyerekemtől, a nagyszülők nem túl idősek?

2011. ápr. 21. 17:11
 19/27 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem maradjon nálad.Igaz, gondolom nagyon nehéz lesz tanulás mellett egy kisgyerekre egyedül vigyázni, de úgy vélem, hogy neki ez lesz a legjobb, és talán neked is.De csak akkor, ha te is úgy gondolod, hogy vigyázni fogsz rá, szerretni fogod, törődsz vele stb.Néha gondolom vigyázhatnak rá a te nagyszüleid is, illetve az anya nagyszülei is.
2011. ápr. 21. 17:50
 20/27 anonim ***** válasza:
20%
Könnybe lábad a szemem a soraidtól. Nagyon jó faterja vagy és leszel is a kissrácnak. Amíg tanulsz,majd melót találsz,addíg nagyiéknál legyen szerintem. Utána nevelheted,persze addígra majd biztos lesz egy új kapcsolatod is. Szóval nyugodtan bízz a mamájáékban és közben látogasd gyakran. Mennyi idős a fiúcska?
2011. ápr. 21. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!