Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Lehet különbséget...

Szülők! Lehet különbséget tenni testvérek között?

Figyelt kérdés
Én még nem vagyok szülő, így kérdezem a gyakorlott szülőket, hogy lehet az, hogy egy szülő mindenben támogatja az egyik gyerekét, még a másikat igen csak háttérbe helyezi. Egyre több ilyen probléma merül föl itt is, és sajnos a környezetemben is. Konkrétan a férjeméknél. Sógornőmék, ha bajban vannak anyós egyből rohan, segít ha kell pénzzel, kifizeti a számláit, rohan a gyerekért, minden nap ott kajálnak, elmegy hozzájuk vasalni, kutyát etetni. Szerintem igen csak csicskáztatják. De ha mi kérünk tőle valamit, akkor a válasz általában mindig az, hogy nem. Én ezt nem értem....
2011. ápr. 21. 10:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
39%

nekem ugyan még csak egy gyerkőcöm van de úgy gondolom, igen, különbséget kell tennie egy anyának. ha az egyik gyereke rászorul a segítségre, mellé kell állni, ha a másik éppen nem, majd segít akkor ha szükség lesz rá.

nálatok biztos benne van is, hogy anyósodnak ott unokája van. majd meglátod te is, teljesen másképp fognak viszonyulni hozzátok, ha lesz babátok. ha valakinek kis gyereke van, mindig el kél a segítség és bizony egy fáradt anya aki reggeltől délutánig dolgozik utána bevásárol, majd rohan a gyerekért az oviba, onnan haza főzni, takarítani, fürdetni, fektetni akkor bizony el is fogja fogadni a nagymamától, hogy kivasaljon helyette... :)

férjeméknél van hatalmas különbség közte és a testvére között. férjem a legidősebb. a testvére meghalt, majd anyósék úgy gondolták fájdalmukban, hogy bevállalnak még egy gyereekt. na hát sógoromnak aztán igazán kiny..ják a fenekét. felnőtt ember még mindig anyósom most, főz rá, nem kell haza adnia egy fillért se. após viszi munkába, el is hozza. a megterített asztalnál nem kell szednie magának mert azt is megcsinálják helyette.

azért kell tudni hol a határ!

ha meg tudod oldani, ne nagyon kérj anyósodtól szívességet, kérd meg a férjedet, hogy szóljön ő, mégiscsak az ő anyja, másképp veszi ki, lehet lelkesebb lenne akkor

2011. ápr. 24. 00:38
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

Hm nálunk mamám kivételezik az unokák között. A kedvence a 30 éves bátyám (ő az első unoka) utána jövök én,mert én vagyokk a legkisebb és egyedüli lány a családban(21). Korban köztünk van 2 fiú unokatesónk, akikkel vhogy sosem volt olyan szoros kapcsolata mint velünk. Egyszer sogórnőm megkérdezte mamámat (észrevette a kivételezést) h miért is van ez. Mamám el kezdett pityeregni, h tudja h ez nem normális és sokat szenved miatta magában, ő sem tudja megmagyarázni. És azzal nyugtatgatja magát, h nekünk nagyobb szükségünk van rá, mint a 2 fiúnak(apjuk vállalkozó).

Szeretné ha nekünk is meglenne mindenünk, mint a 2 fiúnak és h ezért segít többet. Ezért én nagyon hálás vagyok neki,mert nagyszüleim segítsége nélkül nem tudtam volna nyelvvizsgázni,továbbtanulni, hiába dolgozok suli mellett :/

2011. ápr. 24. 09:32
 13/13 anonim ***** válasza:
63%

Hát, van 4 fióknyi fényképünk...mit ne mondjak, eléggé ingerült lettem, amikor végig néztem az összes képet, és rólam 2 kép volt, és az összes többi a bátyámról szólt...(ketten vagyunk testvérek.)(

De végül is megértem. A bátyám gyönyörű gyerek volt, hosszú szőke göndör fürtökkel...én meg ott voltam barna rövid hajjal. A testvérem elképesztően okos; reál beállítottság, balett iskolába járt...én meg itt voltam teljesen átlagos humán beállítottsággal. Mondjuk, most engem szeretnek jobban, mióta a bátyám elkezdett 15 évesen drogozni és sorban rúgták ki 4 iskolából, és most 21 évesen munkanélküli(érettségije sincs) és púp a hátunkon. Most jobban szeretik az átlagos 14 éves lányukat...

2011. ápr. 24. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!