engem nagyon jól nevelnek a szüleim 18 vagyok és 1-2 éve mikor 1,5 éves kapcsolatomnak vége lett én is neki estem de már bánom..:(
2011. ápr. 20. 22:17
12/20 anonim válasza:
Én a mai napig élek ezzel, bár terápiára is járok mellette, próbálok leszokni.
Ez egy stresszkezelési módszer. Nem helyes, de hát ez van. Amikor fizikai fájdalom ér, elönti az agyadat a fájdalomcsillapító endorfin, ami a testet és a lelket egyaránt megnyugtatja.
Ugyanolyan, mint az alkohol, cigi, drogok, nyugtatók.
Ezért kell mindent megbeszélni, és nem rálegyinteni a dolgokra.
2011. ápr. 20. 22:23
13/20 anonim válasza:
Nem biztos, hogy úgy értette a kérdező, hogy a gyerekben csalódna, hanem pont fordítva, hogy "hol rontottam el?". Nekem ugyan nincs még gyerekem, de én egész biztos elgondolkodnék azon, hogy biztos, hogy jó szülő voltam-e... illetve hogy nincs-e pszichés baja a gyerekemnek.
2011. ápr. 20. 22:23
14/20 anonim válasza:
Nem feltétlen a szülőben van a hiba. Én ugyan ezt csináltam néhány hónapja, semmit nem mondtam el a szüleimnek, végül csak azt látták rajtam hogy teljesen más vagyok, olyan "élni sincs kedvem" féle, és látták a vágásaimat. Azt hitték öngyilkos akartam lenni, pedig ez meg se fordult a fejemben. Sajnos én régen is mindent úgy adtam ki magamból, hogy kiabáltam, üvöltöttem, törtem-zúztam. De lassan benőtt a fejem lágya, és most is 18 évesen azt gondolom hogy ennek itt vége van, nem vagyok már kisgyerek hogy "hisztizzek", nem akarok még több gondot a szüleim nyakába pakolni. Ezért zártam ki őket mindenből, alig beszéltem velük mert féltem hogy hirtelen rájuk "támadok", aztán már odáig fajult hogy nem tudtam kiadni magamból és olyan feszültség lett bennem hogy fogtam az ollót és..Próbáltam elrejteni a sebeket de egy kis hiba miatt észrevették. De egyáltalán nem az ő hibájuk.
2011. ápr. 20. 22:25
15/20 anonim válasza:
Igen, az én anyukám elég nagyot csalódott. Épp 17 voltam, mikor megmondtam neki, hogy vagdosom magam. De annyit elárulhatok, hogy egyáltalán nem az ő hibája volt, és ez a sok ember, aki mind a szülőt teszi felelőssé ezért, az nem tudja, mit beszél! Persze biztos vannak olyan esetek is, ahol a szülő felelős, de sok olyan is van, ahol nem! Ne nézze őt senki sz*r anyának az én hülyeségem miatt, kikérem magamnak... Egyszerűen ilyen vagyok, magamban őrlődök, ehhez régebben hozzátartozott a vagdosás is, de kész, leszoktam róla. A vagdosás se olyan komoly dolog, mint azt az emberek hiszik.
2011. ápr. 20. 22:36
16/20 anonim válasza:
Nos két verzió lenne:
-Divatdepressziós (emo vagy mi az isten) -> úgy vágnám pofon, hogy a fal adná a másikat
-Tényleg baja van, akkor meg doki.
2011. ápr. 20. 22:47
17/20 anonim válasza:
Ismerek ilyen lányt, tényleg lelki baj van mögötte, ha valaki képes ilyet tenni. És a szülő vaskosan hibás.
2011. ápr. 21. 00:24
18/20 anonim válasza:
Én 13 éves korom óta csinálom, 10 éve.
Igen súlyos lelki konfliktus miatt. Férjem van és egy kislányom de nem lett jobb a helyzet. Labilis az idegrendszerem, akármilyen bonyolultabb probléma van, nekiesek késsel és addig vagdosom a karom, amíg nem ömlik belöle a vér. Utána megszáll egy kellemes megkönnyebbülés. Szedek Xanaxot, de semmit nem ér. A legutolsó ilyennél sebfertözést kaptam, jövöhéten megyek orvoshoz, hogy ne fekélyesedjen el. Ezt mind a szüleimnek, óvodának, általános iskolának köszönhetem együttvéve. Szerencsére férjem már tudja kezelni ezeket, ha látja, természetesen nem hagyja de nincs mindig a sarkamban.
A kérdésedre válaszolva, nem lenne csalódás, de mihamarabb szeretném kideríteni az okát és segíteni rajta.
2011. ápr. 21. 10:34
19/20 anonim válasza:
nem a vágás a leghülyébb dolog a földön... csak az emberek túl idióták hogy ezt lássák...
2011. júl. 20. 06:11
20/20 anonim válasza:
Ezért nem lehet szülőt okolni.. persze rengeteg eset van ahol lehet.. de nem lehet csak így általánosítani, egy tinédzser nem csak abból áll amit a szülei 'faragnak' belőle.. ez ennél sokkal bonyolultabb és minden eset más.
lehet, hogy tök jóban vagy a szüleiddel, odafigyelnek stb, és mégis vagodosod magad. Nem lehet ez miatt szülőt okolni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!