Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a házastársam nevére...

Ha a házastársam nevére ajándékozási szerződéssel átiratnám a házam kb 50 millios, akkor melyikünknek és kb mennyi illetéket kellene fizetni meg ügyvédi dijat?

Figyelt kérdés
azért akarom hogy az öröklésnél már ne legyen vita ki kapja
2011. ápr. 18. 07:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Remélem, hogy még két lábbal állsz e földön, nem pedig egyikkel már a sírban. Ha így van, akkor ráérsz még ezen gondolkodni, hiszen az előtted álló évek alatt mind az illetéktörvény, mind az öröklési törvény még rengeteget változhat!!

Ha már most átíratod a házat, azt az életedben soha sem fogod tudni visszacsinálni, bármi is történik a későbbiekben.

Inkább beszélj egy ügyvéddel, és ha mindenképpen be szeretnéd magad és házastársad biztosítani, csináltass egy végrendeletet, annak egy példányát hagyd az ügyvédnél letétbe. Menetközben ez változtatható, de életbe csak akkor lép, ha már annak valóban eljött az ideje.

2011. ápr. 18. 07:55
 2/9 A kérdező kommentje:
házastársam sokkal fiatalabb a család utálja. ingatlanom szülői öröklésből van ezért nem ő örökölné hacsak nem kerül a nevére már életemben. szövevényes családi történet de a páromban 100%ig megbizom, mig a testvérem csak kihasznált amig tehette és már arról beszél hogy egyenes ági vagyon és öbé lesz a ház sajnos addig pereskedik hiába van ekkor végrendelet.
2011. ápr. 18. 08:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Én nem tenném, hogy a házastársamra íratom a vagyonom felét. Mi van akkor, ha szétmentek? viszi a saját tulajdonát. Kisemmizni nem kellene magadat. Szép szép a szerelem, de butaságot azért nem kellene elkövetni.
2011. ápr. 18. 08:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyetlen élettársi kapcsolatban se lehet 100%-ig megbízni. Biztosan lesz gyereked, ha még fiatal vagy, várj még ezzel az ajándékozással.
2011. ápr. 18. 08:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Most így gondolod. Aztán tíz év múlva teljesen elsárkányosodik, és iszonyatosan fogod bánni. Vagy megkapja aztán otthagy egy másik pasi kedvéért.

Nyíljon ki a szemed, nem ilyen világot élünk. Manapság senkiben sem lehet megbízni, mert lehet hogy most minden rózsaszín és úgy gondolod hogy örökké tart, de nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő.

Csináltass egy végrendeletet, azzal ugyanúgy elérsz mindent amit akartál, és még illetéket sem kell majd a párodnak fizetnie utána.

2011. ápr. 18. 14:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Nem akartam ilyen keményen fogalmazni, mint ahogy az előttem szólók írták, de valami ilyesmire gondoltam én is. Sajnos egy párkapcsolat a mai világban nem biztos, hogy végleges. És ráadásul, hogy sokkal fiatalabb is nálad? Azt elhiszem, hogy most kedves, aranyos, meg szeret stb. És az után is???? (vagy ki leszel dobva egy náladnál még vagyonosabbért és fiatalabbért?)

2011. ápr. 18. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
A haszonélvezeti jog erøsebb, azt elperelni sem lehet...
2011. ápr. 19. 04:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
De a haszonélvezeti jognak is meg van az a veszélye, ha megromlik a kapcsolat, ki nem teheti élete végéig. Hú láttam már ilyen problémát, borzasztó kiborító dolgok. Ráadásul még eladni se lehet. Az illető aki haszonélvezeti jogot kapott, a megromlott kapcsolatot folyamatos szívatásra használta. Nem fizetett semmit a közüzemi számlákat pedig egekbe verte. Nagy teljesítményű gépeket bekapcsolt órákra, de a számlába nem adott. Kész kiborulás volt. Ne légy buta, ne vágd magad alatt a fát. Ha utálják az élettársadat, legyen az a rokonság baja. Nem kell velük találkozni. De ennyire ne légy szerelmes, hogy magad alatt vágod a fát
2011. ápr. 19. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Remélem nem készülsz meghalni!!!!!!
2011. ápr. 19. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!