Nem lenne túl "hivalkodó" így a férjezett nevem?
Erre nem gondoltál:
Király Kovács Gizella
Király K. Gizella?
Az egyik keresztneved is el hagyhatod, ha nem annyira fontos, és ha már úgyis kicseréled az összes iratodat. Így nem lesz négytagú a neved.
Király-Kovács Gizella Anna
Én sem tenném le a leánykori nevem, nem akarom hogy csak papíron kerüljön elő tíz évben egyszer. Szép nevem van, és büszke vagyok rá, mint ahogyan a családomra is, része az egyéniségemnek. Attól, hogy férjhez megyek, nem változik meg a személyiségem, nekem sokat jelent ha továbbra is viselhetem a saját nevemet (is). És ártani meg aztán végképp nem ártok vele senkinek..
Nekem nem tetszik a Király Gizella kombináció, ennyi erővel testvérek is lehetnétek.. A Király K. Gizella csak akkor jó, ha a valódi neved nem K-val kezdődik:)
Én mindenképpen a kötőjeles megoldást választanám. Ha pedig neked tetszik a Királyné Kovács Gizella, akkor szerintem válaszd azt, szerintem az a második legjobb megoldás, egyáltalán nem tartom hivalkodónak.
Kicsit tényleg hosszú lesz a Királyné Kovács Gizella Ildikó, de én sem adtam annak idején (már 8 éve) a lánykori nevemet és nem bántam meg.
Csak ott használom az asszonynevemet, ahol kérik, egyébként mindenhol (bemutatkozásnál is) a lánykori nevemen szerepelek.
Kb. úgy hangzik most a nevem hogy Vadászné Nemere Ágnes.
Az eddigi válaszokat köszönöm szépen! Örülnék, ha írnátok még!
Én is gondolkoztam a Király-Kovács megoldáson, de borzasztóan hangzik. Hosszú vezetéknevem van, és sehogy nem illik a Király mellé, ezért vetettem el. Azt nem tudtam, hogy olyan megoldást is lehet választani, hogy Király K. Gizella. Mondjuk nem tudom, így mennyire hangzana jól. Zs-vel kezdődik a családnevem. :)
Szerintem nagyon jó a Királynés megoldás, anyukám is így vette fel apukám nevét.
Mindenesetre azt válaszd, amelyik neked a legjobban tetszik, hiszen te fogod ezt a nevet viselni ezentúl!
Hasonló helyzetben voltam.
Engem most Xné Y A B-nek hívna hivatalosan, mert nekem is két keresztnevem van :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!