Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feljelenthetek vkit a gyámügyö...

Feljelenthetek vkit a gyámügyön névtelenül?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha kiderülne h én voltam az aki kérte a gyámügyet h nézzen a körmére,mert családtag vagyok. De ha mint tanút kérdeznének elmondanék mindent amit tudok. csak azt nem akarom h kiderüljön h én szóltam
2011. ápr. 16. 11:51
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Itt komoly verésről nincs szó,csak úgy érzem vmit tennem kell,mert amit művel ez az anya nem normális dolog. És mindenki más a családba elnézi neki,pedigaztán az ő életüket ugyanúgy tönkreteszi mint a sajátját és a gyerekeiét.
2011. ápr. 16. 12:11
 12/31 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon egyszerű a módja.Felhívod a gyámügyet és elmondod,hogy feljelentést szeretnél tenni X.Y.ellen mert ezt és ezt csinálja a gyermekkel/gyermekekkel.Persze hozz teszed,hogy szeretnél névtelen maradni,mert nem akarod,hogy kiderüljön ki volt a feljelentő.Majd feltesznek pár kérdést,és ha úgy látják,hogy valós dolgokat mondasz,akkor utána néznek.Ennyi..Nem kell hogy névre szóló legyen a feljelentés,bár tény és való,hogy sokkal könnyebb az ügyintézés akkor...
2011. ápr. 16. 12:12
 13/31 A kérdező kommentje:

Itt arról van szó h az anya elhanyagolja a gyerekeket.

ha ideges(mert b@szogatva van h ha már megszülte akkor foglalkozzon is velük) akkor néha ok nélkül rájuk ordibál,megrángatja őket. Nyoma nincs persze. Csak elhanyagolja őket,elöbbre való neki a f@sz mint a gyerekei

2011. ápr. 16. 12:13
 14/31 anonim ***** válasza:
72%
A gyermekjóléten is tehetsz jelzést névvel és név nélkül is, de az a tapasztalat, hogy általában mindig kiderül a névtelen bejelentő személye, volt olyan eset, hogy egy 2 várossal odébb élő távoli rokon tett bejelentést, és az is kiderült, hiába volt névtelen. Persze nem azért, mert a gyámügy ill. a gyerekjólét nem tartotta be a titoktartási kötelezettséget, hanem a rokonok kiderítették, kifilózták. Nem hülyék ők sem. Azért is jobb ha névvel teszed, mert ha van még valami kérdése a gyámügynek ill. a gyerekjólétnek, akkor nem kell "nyomozni" a bejelentő után, hanem egyből meg tudnak téged kérdezni, ha valami nem tiszta. Ha bejelented a bántalmazást, vagy a gyámügytől, vagy a gyerekjóléttől kell majd kimenni környezettanulmányt készíteniük, de inkább a gyerekjóléteseknek.
2011. ápr. 16. 12:13
 15/31 anonim ***** válasza:
12%
Hát akkor nem lehet tenni semmit. A te szubjektív véleményed alapján nem fognak tenni semmit.
2011. ápr. 16. 12:14
 16/31 anonim ***** válasza:
18%
Ez alapján rengeteg anyát fel lehetne jelenteni. Az, hogy szerinted nem foglalkozik vele eleget, nem jelenti azt, hogy így is van.
2011. ápr. 16. 12:16
 17/31 anonim ***** válasza:
89%

Azért nem árt tisztábban lenni,hogy mi az ami a te szemedet bántja,mert lehet,hogy te úgy gondolod,hogy ez már kínzás,de az is lehet,hogy ez még belefér a gyereknevelésbe(hozzáteszem,hogy fogalmam sincs mi az ok amiért fel akarsz valakit jelenteni) De elmondok egy példát.

A szomszédomnak 2 gyereke van.Rendszeresen feljelentik névtelenül,hogy a gyerekei az utcán lógnak,éheznek,és az anyjuk is csak csavarog. Ez igaz. Az anyjuk tényleg egész nap csavarog,a 2 gyerek tényleg az utcán lóg,és csavarog..A gyámügy többször kijött,és amikor felmentek a lakásába jött a meglepetés.A lakás ragyog a rendtől..Gyönyörű tisztaság van mindig ott(voltam én is fent,mint szomszéd) a gyerekei nem éheznek,mert bár az anyjuk soha nem főz rájuk,de becsületesen megveszi a menzás kaját nekik amit haza is hoz. Tiszták,és szépen vannak öltözködve.A névtelen feljelentők csak a qrvát látják az anyukába...Tény és való,hogy tényleg férfiakkal veszi körül magát,ők pénzelik,de a gyerekei nem szenvednek hiányt semmiben..

Szóval a feljelentésnél nem árt tudni,hogy mi az ami már tényleg rossz..

2011. ápr. 16. 12:19
 18/31 A kérdező kommentje:

Több tanú is tudná bizonyítani h mit csinál,meg rengeteg partifotó amin halál részeg.

Van úgy h elmegy este 9 körül,és csak másnap délután jön meg. Két gyereke van,a kisebbikről nem is tudja ki az apja. Van amikor megkér vkit(testvért,anyját) h vigyázzon a gyerekekre-ők bevállalják,de kérik,h legkésöbb erre és erre legyen itthon,de persze nem haza. Ez miatt volt olyan is h a gyerekek (1 és 4 évesek) több órán keresztül egyedül voltak otthon,mert az anyjuk elfelejtett hazamennia buliból,a nagymamának meg dolgozni kellett mennie,a testvér meg még nem ért haza a munkából,de volt olyan eset is h nem szólt senkinek h elmegy bulizni egyet

2011. ápr. 16. 12:21
 19/31 A kérdező kommentje:

a családtagok meg aggódtak h mi van vele,merta telefont nem vette fel,vagy kikapcsolta.

De volt olyan is h az anyja bevállalta h vigyáz a gyerekre,de mielött elmegy altassa el,nem akart elaludnia gyerek. Mondta neki az anyja h akkor ne is menjen,erre próbálja elaltatni meg megrángatja h aludjál már buliba akarok menni

2011. ápr. 16. 12:23
 20/31 anonim ***** válasza:
42%

ezek mind olyan infók amiről csak az tudhat aki ott él..Ugyanis a 4 és 1 éves gyerek nem tudja így elmondani..

De sajnos ezek olyan vádak amit bizonyítani kell.Pár fénykép nem jelent semmit,hiszen bárki bulizhat,és azért mert gyerekei vannak nem jelenti azt hogy nem szórakozhat a nő is. Így leírva pontosan az az eset áll fent mint a szomszédomnál..Inkább a rosszindulat szól...

Azért kíváncsi lennék,hogy honnan tudsz ennyi infót..Mert ha velük élsz akkor nyugodtan megmondhatod az anyának,hogy rossz szülő,és ha nem változtat a viselkedésén,mindent elkövetsz,hogy a gyerekeket elvegyék tőle..MOndjuk ezen sem árt gondolkodni,hogy később ha mégis elvennék az anyjától ki vigyázna a kicsikre.Mert amit írtál ,úgy jön le,hogy mások sem igazán akarnak pótszülők lenni..A nagymamát sem értem,hogy képes volt egyedül hagyni a gyerekeket mert az anyjuk nem érkezett meg,de neki dolgoznia kellett..Én a nagyit már ki is zárnám hogy náluk legyenek az unokák..

2011. ápr. 16. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!