Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek? Melyik "férjes"...

Mit tennétek? Melyik "férjes" nevet válasszam?

Figyelt kérdés

A páromat ugyan úgy hívják, mint az apósomat (épp ezért a fiam nem az ő nevét kapta). Anyósom így X Yné. Na, már most ha összeházasodunk a párommal, akkor melyik névvariációt válasszam?

Együtt élünk anyósomékkal. A múltkor hozott a postás egy levelet neki, kérdeztem, hogy az ő nevét írjam-e alá, vagy a sajátomat. Erre mondja, hogy de hát engem is úgy hívnak, nem?

Na, nem akarok én is X Yné lenni. Félre értés ne essék, nincs bajom az anyósommal, a párom nevével sem, viszont nem akarok én lenni a másik -né... Így is macerás, hogy mikor jön apósomnak, és mikor a páromnak levele...

Válasszam, az Xné és a saját nevem? X Z sem akarok lenni, hogy felveszem a vezetéknevét, és a keresztnevem marad. Jaj, olyan bonyolult ez.

Ja és egy ideig még itt fogunk lakni, jó pár évig, az biztos. :(

2011. ápr. 15. 20:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%

En is a kotojeles variaciot valasztom. Nalunk is ugyanez a helyzet, ha a nev vegen lenne a ne, pl Nagy Antalne, akkor anyosom nevet viselnem. Ha ugy lenne, hogy Nagyne Kovacs Kinga, azzal meg az lenne a gond, hogy a ferjem vezetekneve dupla nn-nel vegzodik, igy az egyiket el kellene hagyni, hogy a ne odaferjen, en ezt sem szeretnem. Nem akarom megcsonkitani a ferjem nevet. :-)

Ugyhogy a kotojeles variaci marad nalunk.

Bar en sem vettem fel a ferjem nevet a hazassagkoteskor, kesobb szerettem volna, azota is elmaradt, de en stilusosan majd a kovetkezo hazassagi evfordulonkra akarom ezzel meglepni Ot.

2011. ápr. 15. 21:15
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
Szia! Nálunk is pontosan ugyan ez a helyzet. A párom, meg az apósom neve megegyezik, az anyóson X Y-né. Én nem akartam az lenni, így én X-né, saját nevem variációt választottam.
2011. ápr. 15. 21:24
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
Vedd fel kötőjelesen.Lehet akár a te neved is elöl és az egyik válaszoló rosszul tudja, ehhez a férjednek nem kell nevet változtatni.
2011. ápr. 15. 22:02
 14/21 anonim ***** válasza:
55%
Nekem maradt a saját nevem, nem is értem miért kell fel venni más nevét mikor nekem is van.
2011. ápr. 15. 22:13
 15/21 anonim ***** válasza:
55%
Én is megtartottam a lánykori nevemet.
2011. ápr. 15. 22:17
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem manapság már amúgy sem nagyon szokás pl. Takács Bélánénak lenni. Ha valaki "né" akar lenni, akkor általában ilyen formában teszi: Takácsné Kovács Ilonka.

Bár én nagy valószínűséggel megmaradnék a saját lánykori nevemnél, maximum még az lehetne nálam alternatíva, hogy felveszem a férjem vezetéknevét, szóval Kovács Ilonkából Takács Ilonka.

2011. ápr. 15. 22:40
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

én nem vettem fel a férjem nevét, megtartottam a lánykori nevemet :)

anyósom Xné, nagymama, Xné, nem akartam én lenni a következő Xné, én ezt a nevet hozzájuk kötöm, nem tudnám a sajátomnak érezni. az se lett volna jó, ha XZ leszek mert férjem vezetéknevének ugyan az az utolsó szótagja mint az én keresztnevem első szótagja, így úgy hangzott volna mint ha raccsolnék :D

maradt a lánykori nevem amit egyébként szeretek is :)

2011. ápr. 15. 23:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nézd nekem ezek tetszenek.

Férj pl Kovács Géza, nő Nagy Anita

-Kovács-Nagy Anita

-Kovács Anita

-Kovács N. Anita

Jó választást!

2011. ápr. 16. 08:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez a Kovács N. Anita jól hangzik, viszont ez nem hivatalos verzió. Persze magánéletben lehet így használni, viszont hivatalos iratokon nem szerepelhet így.
2011. ápr. 16. 08:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Én is úgy csináltam, ahogy előttem már leírták, szerintem is röhejes Kovács Bélánénak lenni...

Így most Kovácsné Varga Emese lettem. (persze nem így hívnak, ez csak kitalált név.

2011. ápr. 16. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!