Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nem baj ha ennyire...

Ugye nem baj ha ennyire megkedveltem párom nagyiját? Vagy nem normális ennyit foglalkozni az idősekkel?

Figyelt kérdés

Szegény elég egyedül van mióta özvegy maradt tavaly,100km-re lakik,nagyon nehezen mozog,házból se tud kimenni.Kicsi család nagyon,felváltva látogatjuk egyik héten mi párommal,másikon párom szülei (a nagyi lánya+férje).

De ahogy észrevettem,mindegyikük csak odaér,takarit,pakol,eztazt csinál amit kell és már rohan is (pedig idejük lenne,ahogy nekünk is,bár én páromat tovább ott tartom,de magától jönne el 1 órán belül).

Rám meg még párom is furcsán néz amikor mondom hogy nem sietünk sehova,maradjunk csak,beszélgessen ő is vele.De semmi beszélgetés.

Velem beszélget mindig,annyira látszik rajta hogy örül hogy végre valaki végighallgatja és érdeklődéssel figyel.

Utolsó előtti alkalommal megemlitette hogy de kár hogy nem tud kimenni a temetőre,és senki nem visz virágot a férje sirjára,következő alkalommal vettem szép nagy csokorral meg egy kisebbel neki is (párom ekkor is furcsán nézett hogy minek),a mama meg a könnyeivel küszködött ugy megvolt hatódva.

Csináltam egy fényképet páromról és a mamáról,megigértem hogy szép nagyba megcsinálom kinyomtatva,meg is csináltam,húsvétkor viszem le,fog örülni (tavaly páromról és rólam kért fényképet,most is ki van téve szépen).

De már most elszomorit,h meg fogom kapni h minek költök erre:S 300forintomba volt...nekem ez olyan furcsa

vagy másnál is igy van?

23 éves nő vagyok,4 éve együtt párommal,a nagyit 2 éve ismerem de csak 1 éve járok én is 2hetente

2011. ápr. 15. 14:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ha sz@rna az egészre, akkor meg sem látogatná a mamit. Az egy dolog, hogy nem tud vele beszélgetni. Nem mindenki képes elbeszélgetni az öregekkel. Annak meg valóban semmi értelme, hogy csendben üljön a mami mellett órákig.

No mindegy, a kérdés nem erről szólt, elnézést az off miatt, és tőled is elnézést kérek az előző, kissé indulatos hozzászólásom miatt, valamint köszönöm a korrekt válaszod!

(kicsit találva éreztem magam :))

2011. ápr. 15. 16:48
 22/26 anonim ***** válasza:
Hát látod nem kell,csak egy kis figyelmesség kedvesség és nagyon tudják értékelni az emberek főleg az idősebbek! Tök jó ,hogy ilyen vagy és biztosan visszakapod az élettől kívánom,hogy hozzád is így viszonyuljanak az unokáid!!! Viszont sajnálom,hogy a párod nem használ ki minden percet a nagyijával,ahogy írtad lehet,hogy már nem sok van hátra neki(remélem nem). Tehát csak gratulálni tudok,nagyon kedves lány lehetsz és ne hagyd hogy bárki mást mondjon:) Végülis apróságokkal is nagyon nagy örömöt lehet szerezni az embereknek! főleg apróságokkal:) ezt a magam nevében is mondhatom.
2011. ápr. 15. 19:16
 23/26 anonim válasza:
Ez tök kedves dolog, jó, hogy van ilyen :D :D
2011. máj. 5. 12:28
 24/26 A kérdező kommentje:

Levittük hétvéén a fényképet meg egy virágot anyák napjára.

Párom a fényképet olyan gyorsasággal eltette,hogy csak nah.Szegény nagyija szedte elő,h de legyen kintéve,örült neki,nekünk is,hisz nem tudta h tudunk menni

2011. máj. 5. 12:35
 25/26 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést olvasva megjött a kedvem, hogy meglátogassam a nagymamimat. Pedig kb 2 órája értem haza tőle. :)
2011. máj. 5. 16:08
 26/26 anonim ***** válasza:

Nagyon meghatottál engem is! A már nem élő nagyim jut az eszembe, amikor tudtam, elbicikliztem hozzá a szomszéd faluba. Nekem sokat mesélt, olyan jó volt hallgatni és ő olyan drága asszony volt, hogy még olyan nem élt azóta sem a Földön. De én ezt akkor is tudtam, mikor élt.

Párodról és családjáról nekem az amcsik ugranak be. Komolyan, náluk látni azt, hogy az öregek "cikik". Ha megnézel egy sorozatot, filmet, a nagyszülők tehernek, idegesítő dolognak vannak feltüntetve. A haláluknál meg kb. egy házikedvenc halála is többet jelent. Borzalom, fel tudnám rúgni az olyan embereket, akik viccet csinálnak az idősekből és nem adják meg nekik a kellő tiszteletet.

Bár a párod és szülei azért még nem ez a durva kategória, inkább ott az lehet a gond, hogy nem tudnak viszonyulni egymáshoz. Nem lehet magyarázat az, hogy az öregekkel nem tudnak kijönni, mert a nagymami is volt fiatal anyuka és valahogy akkor is megértette magát a saját gyerekével.

2011. máj. 5. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!