Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye nem baj ha ennyire...

Ugye nem baj ha ennyire megkedveltem párom nagyiját? Vagy nem normális ennyit foglalkozni az idősekkel?

Figyelt kérdés

Szegény elég egyedül van mióta özvegy maradt tavaly,100km-re lakik,nagyon nehezen mozog,házból se tud kimenni.Kicsi család nagyon,felváltva látogatjuk egyik héten mi párommal,másikon párom szülei (a nagyi lánya+férje).

De ahogy észrevettem,mindegyikük csak odaér,takarit,pakol,eztazt csinál amit kell és már rohan is (pedig idejük lenne,ahogy nekünk is,bár én páromat tovább ott tartom,de magától jönne el 1 órán belül).

Rám meg még párom is furcsán néz amikor mondom hogy nem sietünk sehova,maradjunk csak,beszélgessen ő is vele.De semmi beszélgetés.

Velem beszélget mindig,annyira látszik rajta hogy örül hogy végre valaki végighallgatja és érdeklődéssel figyel.

Utolsó előtti alkalommal megemlitette hogy de kár hogy nem tud kimenni a temetőre,és senki nem visz virágot a férje sirjára,következő alkalommal vettem szép nagy csokorral meg egy kisebbel neki is (párom ekkor is furcsán nézett hogy minek),a mama meg a könnyeivel küszködött ugy megvolt hatódva.

Csináltam egy fényképet páromról és a mamáról,megigértem hogy szép nagyba megcsinálom kinyomtatva,meg is csináltam,húsvétkor viszem le,fog örülni (tavaly páromról és rólam kért fényképet,most is ki van téve szépen).

De már most elszomorit,h meg fogom kapni h minek költök erre:S 300forintomba volt...nekem ez olyan furcsa

vagy másnál is igy van?

23 éves nő vagyok,4 éve együtt párommal,a nagyit 2 éve ismerem de csak 1 éve járok én is 2hetente

2011. ápr. 15. 14:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ilyen esetekben, a csalad ugy gondolkodik, hogy "nincs a nagyi korhazban, el van O". Majd meglatod, mikor bekerul a korhazba, mindegyik fog rohangalni be.

Az idosek mar sokszor beletorodnek a betegsegbe, de maganyosak. Ez jobban faj nekik, mint betegnek lenni. Ne torodj paroddal. Csinald ahogy erzed. Mikor mar nagyi nem lesz, ha normalis a parod es csaladja, akkor meg fogjak koszonni embersegedet, ha nem, hat akkor nagyon sajnalom, elgondolkodnek egy kicsit, hogy megis milyen emberek koze pottyantam.

2011. ápr. 15. 14:56
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Pasi vagyok, de nagyon meghatott amit írtál. Nekem nagyon fontosak a nagyszüleim, mert bár nagy a család mégse tartják sok rokonnal a kapcsolatot. Amikor időm engedi sokat vagyok náluk, próbálok minél több dologban segíteni hiszen nem tudják teljes mértékben ellátni magukat. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek. Főleg egy fiatal lányról jó ezt hallani.
2011. ápr. 15. 15:00
 13/26 A kérdező kommentje:

Nem az a kiállhatalan nagymama.

Tudom milyen a kiálhatatlan nagymama,az én nagyim fiatal (60 múlt),néha kiszaladnék a világból olyan dolgai vannak,de nem teszem,hisz belőle is csak 1 van (másik nagyim meghalt mielőtt születtem).

És párom nagyija ahogy látom nem igényelne mást,csak hogy leülni mellé,meghallgatni,illetve mesélni neki hogy velünk mi van.Illetve engem főzni is tanit (bár nincs amit nem tudok megcsinálni,de hátha mutat újat,és legalább nem aggódik hogy az egyszem kisunokája milyen lányt választott)

Igen,én is elgondolkoztam h milyen emberek közé potyantam.

Olyan családból vagyok való,ahol nincs tabu,nagyim amikor 16 voltam még azt is felajánlotta hogy ha anyám tiltaná,akkor hozzájuk vihetek fel pasit:D

Ők meg..annyira nincs kommunikáció,hogy a napi dolgokon kivül,hogy ki mit csináljon,semmi.

Páromat mondjuk erről leszoktattam,de ő is csak velem beszél mindenről,más felé ugyanolyan "hideg".

2011. ápr. 15. 15:21
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

A férfiak nevében kikérem magamnak!

Én órákon át bírtam hallgatni a nagyszüleimet, és mivel volt mit mesélni, így rengeteg időt töltöttünk együtt.

Nem mondom, hogy nem volt olyan sztori, amit min. 10-szer nem hallottam, de ez legyen életem legnagyobb baja...

Most már csak egy nagyim él, ő ki se tud mozdulni az ágyból, de mivel szellemileg friss, így sokat látogatjuk, és a gyerekeim ugyanúgy képesek órák hosszat hallgatni a történeteket, mint én kiskoromban.

Rólad, kedves Kérdező csak annyit, hogy maradj ilyen rendes, ne hallgass a párodra, sőt jól fenékbe kellene billentened, amiért ilyen tuskó módon viselkedik...

Mellesleg, ha szabad ezt írnom, ritka állatfajta vagy (persze maximálisan pozitív értelemben), a mai fiatalok jórészt sz*rnak a világba, csak nekik legyen meg mindenük...

Maradj ilyennek, mert szüksége a világnak a jó emberekre!

29/F

P.S.: Egy ilyen rendes lány, mint te, mit keres egy olyan ember mellett, mint a párod, ha lehetek indiszkrét?

2011. ápr. 15. 15:51
 15/26 anonim ***** válasza:

Első vagyok, és helyesbíteni szeretnék:

*A LEGTÖBB férfiben nincs annyi gondoskodás és empátia..:)

De jó olvasni, hogy vannak kivételek..

2011. ápr. 15. 15:56
 16/26 A kérdező kommentje:

anonim oldalon nincs indiszkréció:)

Velem nem ilyen

Velem normális,képes éjszakákat átbeszélgetni,inteligens,sosem bántana,nem kacsingat félre,végez házimunkát,elviseli a hülyeségeimet (én is az övéit) és imád legalább annyira mint én őt.

(pozitivuma a család ilyenségének,hogy a mi kapcsoltunkba se szolnak bele sehogy)

De a kérdés nem a párkapcsolatomról szólt:)

2011. ápr. 15. 16:11
 17/26 A kérdező kommentje:
Egyébként én is azon vagyok hogy legyen meg mindenem...de ez nem akadályoz meg abban hogy heti fél napom elmenjen a nagyszülőkre,plussz heti 2 telefonba se halok bele anyagilag.
2011. ápr. 15. 16:13
 18/26 anonim ***** válasza:
39%

15:51

Miért? Szerinted milyen ember a párja? Azért, mert nem úgy viszonyul más emberekhez, mint ahogy te elvárnád, máris leírod? Kérdező elmondja, hogy az egész család hasonlóan viselkedik. Náluk ez a megszokott, nem annyira nyíltak, nem mutatják ki az érzelmeiket, erre simán tuskónak nevezed a srácot. Gratulálok "barátom"...

2011. ápr. 15. 16:18
 19/26 anonim ***** válasza:

15:51 vagyok.

Olyan embernek tűnik a Kérdező párja, aki addig foglalkozik valamivel, amíg hasznot húz belőle, utána már sz*rik az egészre.

Ez a viselkedés egy zoknival teljesen rendben van (lásd ha kilyukadt, akkor kidobom), de egy másik emberrel szemben SZERINTEM minősíthetetlen.

2011. ápr. 15. 16:41
 20/26 A kérdező kommentje:

ez hülyeség,ha ez lenne az alapja,akkor ott lehetnének nála naponta,mert a nyugdiját ugy ahogy van odaadja (persze be van neki vásárolva,meg befizetve minden amit kell és kér,de az max a fele),plussz ha történik vele valami,akkor nagyon szép kis összeg amit rájuk hagy

bebőlem meg egy forint haszna nincs,mégis velem van mindig...

2011. ápr. 15. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!