Mit tennétek ha örökölnétek?
Nagyapám után örököltem Ausztráliában egy csodaszép tengerparton 2-3 hektár birtokot.Rettenetes drága.K.b 4-szer 90 millió ft.
Nem tudom mihez kezdjek.
Van 2 kisgyerekem és férjem.
Kérlek mondjátok el nekem h ti mit tennétek,mihez kezdenétek,hova fordulnátok segítségért,hogy tudnék elmenni???stb,stb.
Itthon is van 2 házam egy városon és egy tanyán.Maradjak vagy menjek?
Minden megoldás érdekel.
De jó Neked! :)
Én maradnék. Nyaralni jó. Vagy kiadhatod a szobákat. :)
Ez a kérdés komoly és nem csak álmodozom.
Amért ügyvédhez fordulok attól még feltehetem a kérdést.Amúgy miért kellene ügyvéd? Nem kell pereskedjek,teljesen tiszta.
Nincs közművesítve és nincs beépítve.Úgymond "szűz" hely és butaság hogy Ausztrália partjai mind bevannak építve.
Megkerestem a Google föld- segítségével és "meglátogattam".
Nagyon sok a buktatója azt magam is látom.
Köszönöm a segítségeteket. Csak arra kérlek ne kezdje el senki a kötekedést.Mégegyszer mondom teljesen valós a helyzetem.
A repjegy is elég drága 4-5 embernek.És honnan lenne annyi pénzem,hogy a 2 ház és a 2 gyerek mellett még több utat megtegyek odáig és vissza?
További jó ötleteket BARÁTSÁGOS tanácsokat szívesen fogadok.A kekeckedők,sértegetők kímeljenek!
1. Keress egy helyi ingatlanost, aki felbecsüli, hogy mennyit is ér ez az egész.
2. Járj utána, hogy ha eladod, akkor mit kell utána fizetned.
3. Ha ezek megvannak, akkor kiutaznék egyedül, és elintéznék mindent. Ha nincs rá pénzed, akkor vegyél fel hitelt.
4. Kezd el árusítani a piaci ár alatt 2-3%-kal és ha kell, akkor engedj még 2-3%-ot, így hamar el fogod tudni adni.
5. A pénzt utald haza legalább 5 felé egyenlően szétosztva.
6. A vagyont itthon így oszd fel: 10% arany, 10% ingatlan, 10% vállalkozás, 70% bank.
7. Ezeken kívül vedd fel a kapcsolatot egy magyar ügyvéddel, egy könyvelővel és egy pénzügyi szakemberrel.
Fontos, hogy ne ezeken az embereken akarj spórolni, mert bőven visszahozza az árát.
Ja és gratulálok!
El ne menj mindent itthon eladva egy bizonytalan idegenbe, de reménytelin !
Fogd magad, egy ügyvédet és menj egyedül megnézni Nagypapád sírját, hogy hol élt, hogy mi lett a tiéd, keressetek meg egy ottani ügyvédet, és világosítson fel, hogy milyen lehetőségeid vannak.
Ügyvéd csak azért kell, mert valószínűleg jobban vágja az öröklési dolgokat, ha nem is otthoni rendszeri mert a
ausztrál, de jobban tudja követni a dolgokat.
Vagy az Ausztrál nagykövetséget keresd fel, hogy mit ajánlanak, hátha tudnak ők kiküldeni valakit neked segíteni kint, aki magyarul is tud.
Ha a gyerekeket van kire hagyjátok, akkor menjetek együtt a férjeddel plusz az aki ért jobban az ilyesmihez.
Ha tetszik, akkor meggondoljátok, hogy megpróbáljátok ott, de akkor se számoljatok Mo.n fel mindent, legyen hova visszamenni könnyen, ha mégsem tudnátok megszokni.
A nyelv ügy a legkevesebb, ott beiratkozni egy nyelvsuliba, örökké hallgatni rádiót, tv-t. Már egy év alatt sokat lehet így tanulni. Kettő és mégtöbb meg pláne. Gyerekeknek még könyebb.
Ha én mondom elhiheted ;-)
Őszinte részvétem !
Még mindig azt mondom bárcsak én ne tudnék aludni ilyesfajta agyalásaim miatt.
Köszönöm a tanácsokat.
Majd megírom hogy alakul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!