Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha örökölnétek?

Mit tennétek ha örökölnétek?

Figyelt kérdés

Nagyapám után örököltem Ausztráliában egy csodaszép tengerparton 2-3 hektár birtokot.Rettenetes drága.K.b 4-szer 90 millió ft.

Nem tudom mihez kezdjek.

Van 2 kisgyerekem és férjem.

Kérlek mondjátok el nekem h ti mit tennétek,mihez kezdenétek,hova fordulnátok segítségért,hogy tudnék elmenni???stb,stb.

Itthon is van 2 házam egy városon és egy tanyán.Maradjak vagy menjek?

Minden megoldás érdekel.

2011. ápr. 15. 13:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy kimennék. Itthon is megtartanék egy kis lakást, hogy legyen hová "hazajönni" néha. A gyerekeid is biztos megszeretnék az ottani életet. De, ha annyira szereted az itteni életed és barátokat akkor add el, nem kis vagyon...

És bocsi hogy ezt mondom, de ha most ez lenne a legnagyobb problémám, én lennék a világ legboldogabb embere. (Én még a nagyapámtól örökölt falusi parasztházat sem bírom felújtatni, pedig nem szeretném sem eladni, sem azt, hogy tönkremenjen, legszívesebben odaköltöznék.)

2011. ápr. 15. 13:49
 12/28 anonim ***** válasza:
73%

Én mennék, mert mindig is vonzott Ausztrália. Szívem szerint gazdálkodni kezdenék rajta, bár nem tudom, mit érdemes termelni két hektáron, ami megéri. De a másik vágyam, hogy legyen egy nagy birtokom, ahol gazdálkodhatok, szóval pont jól jönne ki így.

Persze ha neked mások az álmaid, akkor azt valósítsd meg. Ennyi pénz már arra is elég, hogy ha eladod, csak a kamatokból kényelmesen meg tudjatok élni, havi egy millát szerintem kényelmesen ki lehet venni belőle úgy, hogy nagyjából az inflációt is tartsa a pénz. Ha meg kevesebbet vesztek ki, mondjuk csak a felét, akkor még növekedik is a vagyonotok.

Van az a mondás, hogy sok pénzből lehet sokat csinálni. Te most szert tettél sok pénzre, ha okosan forgatod, akár otthagyhatod a munkahelyed is, és élhetsz annak, amit szeretsz. Ez a másik, amit szívesen csinálnék: váltani valami olyan munkára, ami csak 4 óra, vagy csak heti 1-2 nap, a többi időt meg például a gyerekeimmel való foglalkozásra fordítanám, mert szerintem az iszonyú fontos és pótolhatatlan.

2011. ápr. 15. 13:54
 13/28 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam,hogy ha behozom a pénzt az országba,akkor meg kell adózzak olyan mértékben,hogy azt az összeget inkább a "rászoruló nénikékre" költeném és nem az államnak adnám aki eddig is csak kizsákmányolt,és engem soha semmibe nem segített.

Tehát ez lenne a legrosszabb döntés anyagilag.Szivem mélyén oda szeretnék menni és megnézni azt ahol élt a Nagyapám a sírját stb.De effektív nincs rá pénzem.Adjam el a házamat és menjek? A férjem akarna menni,de nem elég az angol tudásunk.Nekem még megy valamennyire de neki nehezebben.

Szerintetek jó a következő terv?

Eladom mindenemet itthon,mire vége az iskolai évnek,közben tanulom,gyakorlom az angolt.Eladom egyéb dolgaimat,állatokat,gépeket,elektronikai dolgokat kocsit.Útleveleket csináltatok.

Közben keresek ott egy olyan eladó házat a közelben ahol olcsóbb( mert beljebb nem a tengerparton jóval olcsóbb) és megtudom venni az itthon eladottakból,hogy még pénzem is maradjon ott élni amég munkát találunk.

Imádom a tengert,mindig is odavágytam.Nem szeretném mindet eladni ott.Esetleg egy részét.

Szerintetek?

Aludni se tudtam amióta megtudtam és csak agyalok és agyalok és eddig jútottam.

2011. ápr. 15. 14:02
 14/28 anonim ***** válasza:
73%

Az adózással kapcsolatban igazad van. Az angolt meg nem nehéz alapszinten megtanulni, plusz ha kint vagy simán belejönnél. De!

Szóval ház nincsen csak egy nagy csupasz telek és nem lenne, hol laknod? Mert írod, hogy házat vennél. Így már bonyolultabb a dolog.

2011. ápr. 15. 14:10
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

1. ha eladod ott fizetsz adót és nem itt. (pedig jobb lenne neked itt fizetni, ez kevesebb mint az ausztrál)

2. azért ez nem egy nagy értékű birtok, valószínüleg közművesítettlen és a közművesítése igen nagy összeg lenne. Tehát én kétlem, hogy oda tudsz költözni.

2011. ápr. 15. 14:26
 16/28 anonim ***** válasza:
53%
Ez vagy egy blöff vagy a kérdező nagyon buta lehet hogy itt teszi fel ezt a kérdést. Ilyenkor egy megbízható normális ügyvéd kel. Mivel ez rengeteg pénz. Meg mi az hogy 4-szer 90 millió? De ha mégis igaz akkor menj ügyvédhez, de az adózást úgysem tudod kikerűlni, kb. a fele odalesz.
2011. ápr. 15. 14:41
 17/28 anonim ***** válasza:

hát úgy a bizonytalanba kimenni, hogy nem láttad a telket, nincs biztos munkád, itt hagysz mindent, ott nem vár semmi, szerintem kockázatos.

Érdemes lenne először kimenni, szétnézni, mi a helyzet, találnál-e munkát, szeretnél-e egyáltalán ott élni.

Amúgy meg szerintem ennek igen bonyolult jogi háttere van, szóval ügyvéddel kellene megbeszélni.

2011. ápr. 15. 14:47
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem árt valamit tudni..Azért mert valaki örököl birtokot(bár nehezen hiszem,hogy egy szép tengerparti birtokot örökölt,mert Ausztrália összes tengerparti területe teljesen beépített,hiszen a földrész nagy része még ma is lakhatatlan terület) az nem jogosítja fel az örököst,hogy oda költözzön...Attól még rá is vonatkozik a pontrendszer,a bevándorlási szabályok.Attól még ugyanolyan nehéz lesz bejutnia..Attól még nem volt letelepedési engedélyt kapni..

Ha igaz a történet akkor 2 dolgot tehet..

Vagy megtartja a birtokot,és minden évben kimegy nyaralni,persze a kötelező dolgokat továbbra is fizetni kell..(ott is vannak adók,ott is vannak kötelező gaz írtás stb)

Vagy eladja,és adózik után,majd ami marad abból gazdálkodik..

2011. ápr. 15. 14:48
 19/28 anonim ***** válasza:
69%
Álmodik a nyomor... Szórakoztatás hétvégére...
 20/28 anonim ***** válasza:
75%

Jut eszembe, azt mondod, hogy nincs pénzetek kimenni. De az örökösödési adó ki van fizetve? Mert az elég sok ausztáliában,akár 60% is lehet.

Tehát az első lépés az ügyvéd. A legjobb lenne azzal beszélni aki megkeresett, gondolom az a végrendelet végrehajtója

1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!