Ha hitelt vennétek fel, inkább kicsi olcsó vagy nagyobb drágább lakásba költöznétek?
Fontos ,mert muszáj elköltöznöm az albérletből. Kb 1-másfél millió indulón lenne egy lakásba,önerőként.
Szerintetek milyet érdemes venni ? Egy szoba,másfél?
Hány millióig nem hülyülök bele tudaitalig se a visszafizetés tényétől .(nekem most még az 5millió is kissé félelmetes)
Mekkora az a minimum élettér ,ami korfontzónaként kell egy egészséges embernek (30nm alatt érdemes egyáltalán nézegetni?)
Jelenleg egy kb 8-10 nm szobát bérlek ,és ettől minden csak felüdülés lenne..
Várom a válaszokat!
És köszönöm a segítséget!
én azt mondanám, hogy max. kétszer annyit vegyél fel,mint amennyid van. de az valószínű nem elég.
tehát inkább olcsóbbat.
ma nagyon érdekesek a lakásárak. rengeteg 2 szonás lakásépült,amit nem tudnak eladni, a harmada üresen áll.
tehát egy 2 szobás lakás sokszor olcsóbb mint egy garzon.
Jól nézz körül és nézd meg az újépítésüeket is
Én 53 nm-ből költöztem 35-be (szintén egy macsekkal). A lakás mérete bőven elég, hiszen nem táncolni akarok benne, viszont a tárolással voltak gondjaim, amit a nagyobb lakásból átcuccoltam, alig tudtam bepréselni, még most sincs mindennek helye, pedig sok mindent kiselejteztem.
Az igaz, hogy a nagyobb lakások sokszor olcsóbbak, de épp azért mert a fenntartási költségei viszont magasabbak, nem véletlenül keresik a kicsiket. Én mondjuk gondolkodtam garzonban is, de nem bánom hogy nem azt vettem, ott végképp nehezen férne el minden bútorom és holmim.
A hitellel viszont legyél nagyon óvatos, nagyon nagy teher évtizedekeig több tízezreket fizetni, nekem "csak" személyi kölcsönöm van, de nagyon rosszul esik, amikor vonják a fizumból. És gondold át, hogy rezsit, lakáshitelt, megélhetést, váratlan költségeket együtt tudnád-e fizetni hosszú távon.
"6 milliót vettünk fel, de 20 évre le vagyunk kötve anyagilag, tehát ha egy kis lakást vettünk volna, akkor 20 évig valszeg nem tudnék elköltöznio és szobát biztosítani a kislányomnak és a tervezett kistesónak"
Hat milliót vettél fel egy NAGY HÁZra. Nyilván egy kis lakásra nem kellett volna ennyit felvenned ---> nem lennél hozzákötve 20 évre. (Amúgy ha úgy lenne sem lennél, de az mindegy.) Viszont az őt nem segíti ki, hogy a kicsibe nem fog beférni a gyerek, ha nem adnának neki annyi hitelt, amennyiért nagyot lehet venni.
nemvennék fel hitelt.
ha tényleg muszály akk a kissebbet venném fel. ki tudja mit hoz a jövő pl gyerektartás ,kocs törlesztése. azonkívül a ,b ,c hitel. sokakat láttam akik nagyjából azért melóznak egész nap ,hogy legyen meg a törlesztőrészletre való
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!