Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mukodhet-e jol egy vegyes...

Mukodhet-e jol egy vegyes hazassag (itt a vallasi kulonbsegekre gondolok)? Pontosabban egy kereszteny es egy zsido kozotti kapcsolatrol kerdezek (ugy, hogy mind2 ragaszkodnak a sajat vallasukhoz). Varom a velemenyeket es kulonosen a tapasztalatokat.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 18:33
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Na igen, pont ez aproblema, hogy mind ketten megvagyunk gyozodve arrol, hogy a sajat vallasunk a "helyes"...eleg remenytelen helyzet...
2011. ápr. 14. 20:47
 22/40 A kérdező kommentje:
Miert szamit az, hogy milyen allampolgar?
2011. ápr. 14. 20:48
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Azért kérdeztem, hogy magyar vagy izraeli-e. Az izraeli zsidóknak erősebb a valláshoz való ragaszkodásuk, mint a nem ott élőknek. A baráti körömben van magyar és izraeli is, ezt tapasztaltam.

Gondolom azért lehet, mert itt erősebbek az egyéb hatások, mint Izraelben.

2011. ápr. 14. 20:51
 24/40 A kérdező kommentje:
Ertem...igen o magyar.
2011. ápr. 14. 20:57
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

A vallásgyakorlás miben mutatkozik meg nála? Milyen rendszerességgel jár zsinagógába/rabbihoz, milyen szokásokat tart?

(Én kérdeztem, hogy milyen nemzetiségű)

Apám pl vallásos keresztény, de nem jár templomba és a szokásokat is módjával tartja, imádkozni is magában szokott.

2011. ápr. 14. 21:18
 26/40 A kérdező kommentje:
O nem jar zsinagogaba, otthon unnepel es tartja meg a szokasaikat...azt mondja, hogy neki nincs szuksege erre, mert o a sajat Biblia tanulmanyozasaval tokeletesen megtudja elni a hitet...
2011. ápr. 14. 21:24
 27/40 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk van egy zsidó férfi,aki katolikus lányt vett el. 25 éve élnek együtt és nagyon jó a házasságuk. Egymás vallását tiszteletben tartják,a gyerekek vallásában pedig megegyeztek.A feleség is alkalmazkodott a férj vallásához, a férj pedig nem szól bele az asszony templomba járásába.
2011. ápr. 14. 22:21
 28/40 A kérdező kommentje:
22:21-nek... es a gyerekeik milyen vallasuak?
2011. ápr. 14. 22:27
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor lesz eleve zsidó vallású, ha az anyja zsidó. Ha az apja az (és az anyja nem), akkor nem lesz született zsidó, hanem fel kell vennie a zsidóságot.

"Sok esetben az édesanya a zsidó, ilyenkor értelemszerűen a születendő gyermeket bármelyik közösségben teljes jogú zsidóként kell fogadni. Ám egyre többször találkozunk olyan gyermekekkel, akiknek az édesapja zsidó származású és a gyermekben igen erős zsidó kötödés van. Magyarul érzi magában a zsidó lelket, és a közösséghez akar tartozni, ám a Sulchán Áruch szerint a zsidóság anyai ágon öröklődik. Az ilyen gyermekeknek, a vallásjog alapján, be kell térniük, és abban a pillanatban szintén teljes jogú tagjai lesznek a közösségnek."

[link]

2011. ápr. 15. 07:30
 30/40 anonim ***** válasza:
75%

A sábeszt és a zsidó ünnepeket is tartja?

Azért kérdezem, mert egy nem zsidónak az akkor érvényes szabályrendszert eléggé körülményes betartani, ha nem teszi, az viszont nagyfokú tiszteletlenség a zsidó fél felé.

Egy háztartásban neked mennyire okozna gondot a sábesz és a többi ünnep szabályrendszerének a betartása?

Neked okozna-e gondot, ha pl. ő húst enne Húshagyó Kedden? A kereszténységben kevesebb a mindennapi életet szabályozó szabály (szép mondat :)).

Illetve kérdés, hogy ő elfogadja-e, ha nem követed ezeket.

Nagyon jó barátaim zsidók, pl. a kóser étkezést nem várják el tőlem, csak az edényeket kell tiszteletben tartanom. De ha én a saját gyomromban a húst és a tejet (pl húsos ebéd után tejeskávé) keverni szeretném, nem akadnak fenn rajta.

A kóser étkezés se egyszerű, hajlandó lennél a konyhát úgy alakítani és tartani, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek? Kérdezem azért is, mert a hagyományos magyar konyha nagyon anti-kóser (disznó hús alapú, sok a tejtermék-hús kombináció, stb).

Saját példám: disznóhúst az íze miatt annyira nem szeretem, így elvagyok nélküle. Két hétig vendégeskedtem Izraelben barátoknál, de egy hét után a férjemmel elmentünk egy nem kóser étterembe, mert már ölni tudtam volna valami nehezebb, tejes-húsos ételért.

Ha zsidóval élnék egy háztartásban, akkor vagy két konyhát kellene fenntartani, vagy max étteremben tudnék olyat enni, amihez gyerekkorom óta hozzászoktam, szeretem.

2011. ápr. 15. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!