Egy szülőnek / vagy szülőknek miért mániája hogy legyen unoka?
Egyszerűen nem értem hogy miért muszály annyira hogy legyen unoka pl, most nem rólam van szó de egyszerűen nem értem. ha valaki szeretne gyereket annak lesz, aki nem szeretne annak nem lesz, ebbe hogy lehet már beleszólni? Szerintem teljesen magánügy az hogy valaki akar-e gyereket vagy nem.
Nektek erről mi a véleményetek?
Szerintem ez a gyerek-kérdés mindenkinek csak az abszolút magánügye, ahogy az is pl hogy kinek milyen a szexuális beállítottsága.
Szerintem azok a nagyszülők terrorizálják ezzel a gyereküket (általában a lányukat), akik vagy valamit eltoltak a saját gyerekük nevelésénél, és ezzel akarnak kompenzálni, vagy pedig, miután a saját gyerekeik felnőttek, nem tudnak magukkal mit kezdeni, ezért gyorsan gyorsan unokát akarnak, hogy ne unatkozzanak.
Természetesen megint más, ha valaki egyszerűen csak szeretné, ha már lenne újra kisgyerek a családban, meg örül az unokának, stb. De vannak olyan szülők, akik nagyon erőszakosan tudják szinte követelni, hogy a gyerekük szüljön "nekik" unokát. Ez szerintem már beteges, de sajnos nem ritka jelenség.
Szerintem a terror vs szeretne egy szulo unokat kozott nagy a kulonbseg.
A szuleim sosem eroltettek az unokat, de nagyon orultek, mikor megszuletett es azt mondtak, hogy oket mar az unoka elteti, a legnagyobb ajandek, megvaltozott az eletuk, ok maguk is eletvidamabbak lettek. A legtobb 50-60 ev koruli ember vagyik unokara, ez az elet rendje, nincs ezzel semmi baj. Nalunk is van meleg a csaladban, term. ot nem "zaklatjak" a szulei ilyennel, de aki mar hazas, sztem annal OK, ha a szulei felhozzak ezt a temat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!