Miért nem tudom nyugodt szívvel elfogadni, h a barátom mindig kifizeti, amit fogyasztok?
A barátom családja nagyon gazdag, az én szüleim pedagógusok. Nem régóta járunk. Engem nem érdekel a pénz, alapvetően nekem sincs sok(bár most dolgozom, így némiképp több lett). Azt viszont nem szeretem, ha más fizet helyettem, ő meg sosem hagyja, h az italom magam fizessem(nem azért mert azt gondolja nem tudnám kifizetni, hanem mert szeretne meghívni) . Én emiatt kicsit rosszul érzem magam. Miért nem tudom elfogadni h meghív? Hogyan tudnám ezt „viszonozni”?
köszönöm
19/L
Én sem engedtem az elején semmit fizetést a páromnak. Aztán ahogy teltek az évek ezek a dolgok elfogadhatóvá váltak. Most már együtt is lakunk sokszor megbeszéljük meg nevetünk rajta hogy az elején nem engedtem fizetni. Most mindig mondom neki viccből hogy te fizetsz( pedig közös kasszán vagyunk) ő meg mindig azt mondja most már nem akar fizetni.
Szóval idő kérdése, főleg ha komolyabbra fordul a dolog megoldódik. Ezen felesleges aggódni. Akkor ajándékot sem vehet neked szülinpra? Vagy te sem veszel? Te is tudod viszonozni a dolgot, hogy főzöl neki egy vacsit stb..
Ne görcsölj rá, majd alakul.
Ennyi idősen még megértem, mert 18-20 éves korban ritkán van valakinek jövedelme.
A konkrét kérdésre: beszéljétek meg és valahogy felezzétek, ha téged zavar.
A témára, és inkább 25 év feletti férfiak esetében: szerintem már a gesztus miatt is fizessen a férfi. Nem gálavacsorára gondolok, a nő is tud gesztust gyakorolni, hogy csak egy kávét kér, de annyit tudjon kifizetni egy kereső.
A férjem bizonyos dolgokat a mai napig nem enged kifizetni, hiába van miből: ha beülünk valahová, ha szórakozni megyünk. Mondta, hogy mozijegyet, színházjegyet meg ne próbáljak még egyszer kifizetni (kivéve, ha ajándék), mert ő a férfi és ezeket ő állja.
Étteremben egyszer hagyott fizetni: amikor a helyszínen jött rá, hogy itthon maradt a pénztárcája.
Az életvitellel járó költségek közösek, bevásárlást is hol egyikünk, hol másikunk intézi/fizeti, rezsi is különösebb rendszer nélkül van vonva - többsége az én számlámról megy. Ez meg azért van, mert lusta voltam variálgatni és mivel alapból az én lakásomban élünk, évek óta be van állítva a csoportos beszedés. De ha lefogyna a pénz a számlámról, akkor kb. utal rá annyit, hogy le tudják szedni a szolgáltatók az aktuális összeget.
Szerintem nem is kell engeded, hogy mindenre meghivjon. Persze neha-neha engedd meg neki, mert igy ferfinak erezheti magat melletted, de nem mindig. Foleg, hogy neked is van jovedelmed.
Mi kb mindent felesben fizetunk, o egy kicsit tobbet, de en azt maskepp viszonzom neki :) Pl neha fozok neki vacsit, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!