Miért nem tudom nyugodt szívvel elfogadni, h a barátom mindig kifizeti, amit fogyasztok?
A barátom családja nagyon gazdag, az én szüleim pedagógusok. Nem régóta járunk. Engem nem érdekel a pénz, alapvetően nekem sincs sok(bár most dolgozom, így némiképp több lett). Azt viszont nem szeretem, ha más fizet helyettem, ő meg sosem hagyja, h az italom magam fizessem(nem azért mert azt gondolja nem tudnám kifizetni, hanem mert szeretne meghívni) . Én emiatt kicsit rosszul érzem magam. Miért nem tudom elfogadni h meghív? Hogyan tudnám ezt „viszonozni”?
köszönöm
19/L
Fogadd el a meghívást és cserébe vegyél neki apró dolgokat ajándékba, amiket szeret. Pl. csoki, joghurt, egy dobozos sör, bármi ilyesmi.
Nekem is nehéz volt elfogadni, hogy a párom ragaszkodik a fizetéshez, de meg kell tanulni elfogadni azt, amit szívesen adnak. Meg kellett értenem, hogy neki fontos, hogy ő a férfi, ő fizet. Nem minden pasi ilyen, típusfüggő. Felesleges megbántani szerintem. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy idő után természetesnek veszed, hogy ő fizet és visszaélsz a kedvességével, és pl. a legdrágább helyre vitetted magad. De ha kifizeti a kóládat, attól nem lesz neki semmivel sem rosszabb.
Lényeg, hogy köszönd meg. :)
34N
Úgy látszik, ezért találkozom manapság, annyi pasival, aki tőlem várja el, hogy fizessek (minimum felesben), mert a mai lányok nem képesek elfogadni a hasonló gesztusokat és ezt szokják meg a férfiak.
Nem akartalak megbántani, de tényleg ezt tapasztalom.
Kedves utolsó!
Első vagyok. valamilyen szintem régi módi, tehát sose kérném meg a párom kezét, nem kezdeményeznék. DE sajnos nem hiszem, hogy egy fiúnak (vagy a szüleinek) akkora jövedelme lenne, hogy simán tudja finanszírozni a saját és az én hóbortjaimat is. A felesben való fizetés is kellemetlen, és csak én se szeretnék fizetni, de tőle se várom el, hogy csak ő fizessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!