Adnátok neki "kölcsön" a helyemben?
Apósom hónapok óta zaklatja párom, hogy kérjen kölcsön neki valakitől 20000ft-ot, mert neki nagyon kell (ezt azt akarja jelenteni, hogy én azonnal küldjek neki pénzt).
Már nagyon sokszor adtam neki, (500-15000ft-ig, változó) de eddig sosem jutott eszébe visszaadni - nem mintha irigy lennék, de nekem általában pont az a pénz szokott hiányozni, amit neki adok.
Jövő hónapra várok egy kisebb összeget, de az már fillérre pontosan ki van számolva, bútorra fog menni az egész.
Ha nem adok apósnak, akkor hisztizni fog, az biztos. Ha meg adok, én nem tudom megvenni amit szeretnék, pedig nekem fontos lenne (hozzáteszem én már 1 éve nem vettem magamnak a létfontosságú kaján kívül semmit, apósom napi 3 sört vedel, és csomó nasit)
Nagyon sajnállak, hogy ilyen anyósod van, ez még rosszabb min apósom :(
Hogy mit mondana? Hogy nekem nincs hitelem, neki azt is fizetnie kell, meg valamit ennie is kell.
Csak a bibi, hogy szépen megveszi a sört, a kaját, meg mindent ami kell neki, és a törlesztőt nem fizeti be.Aztán jön nyafogni, hogy nincs miből - kiszámoltam, hogy a havi sörfogyasztása nagyjából megegyezik a törlesztőjével
:D:D:D
Hát, most mondjam hogy a párom bátyja 200milliót akart felvenni egy üzlet beindításához? (persze BAR listásan):D
Szerintem a páromat a postás hozta :P
Szia!
Velem anyu csinálja ezt. Először csak 1000 forint, aztán 10 000. De soha nem adta vissza. Folyton azzal jött, a tesóimnak kell, meg villanyra, meg fűtésre. Most már ott tartunk, hogy közölte, ha nem tudok neki havi 80-at letenni az asztalra, ne is menjek haza. Még a fizetésem sincs annyi. :(
Szia!
Én ennyi vissza nem fizetett kölcsön után nem adnék.Neki kéne titeket támogatnia. Kizárólag akkor kapna ha az éhenhalás fenyegetné(csak ételre).Nektek ki segít? Ezt kéne apósodnak megérteni.
Soha senkinek nem adok kölcsön. Csak egyszer tettem meg, de akkora összeg volt, amit nem sajnáltam volna, és annyit megért, hogy segítsek azon a valakin. 5 ezer forintot kért, mert neki akkor volt szüksége rá, volt munkája, 2 napra rá kapta meg a fizetését. Az volt az első dolga, hogy megadja.
Egyébként meg aranyszabály, hogy főként rokonnak nem szabad kölcsön adni. Ez nagyon szemétül hangzik, de így van.
Párom már régebben adott másnak kölcsön, mielőtt megismertem volna, és 5 évébe került visszakapni. Végül egy kigyúrt haverja segített (nem volt verekedés, elég volt a látvány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!