Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bepánikolt irígy anyóssal mit...

Bepánikolt irígy anyóssal mit kezdjek, úgy, hogy megmaradjon egy normális családi kapcsolat?

Figyelt kérdés

Nem akarom hibáztatni az anyósom, mert ő ilyen, és kész.Néha egy angyal, néha pedig egy Ősanyaszörny!Jön az unoka a kisebbik fia által, s most bepánikolt, hogy nem ő lesz a legfontosabb a kisfia életében.Abban a házban élünk, amin haszonélvezete van a házassága által= szabad bejárás, pakolás, ellenőrzés.Persze mi tartjuk fenn a házat.Régen is kekeckedett, aztán alábbhagyott, s mióta látszik a pocakom, teljesen bepánikolt, és már ott tartunk, hogy "segítségképpen" ő akar mosni a fiára.

Nem akarom, hogy elszakadjon tőlünk, meg majd a kisunokától, de nem tudom mit tegyek.A párom azt mondja beszéljem meg vele, de egyszer már rászóltam, s akkor vérig sértődött.

Mit mondjak neki?Attól félek, ha ráhagyom most, később a babát kiveszi a kezemből, és azt nem fogom tűrni békésen.

2011. ápr. 13. 15:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményeteket!Nagyon fontosnak tartom, mert ti pártatlanok vagytok.

Valóban, tudom, hogy a haszonélvezet erősebb mint a tulajdonjog, és megértem, hogy ő ezt igyekszik érvényesíteni.Mi tartjuk fenn a házat, s mi újítjuk is fel, a saját szobáját(ahol a ruháit tarja) azt ő állta.

Én nagyon szívesen elköltöznék, és nem bánnám, ha kirakna.

A párom ott nőtt fel, és nagyon kötődik oda, és mivel szeretem, figyelembe veszem ezt is, de már őt is kezdi kiborítani.Pl.: minden nap menni kell hozzájuk, naponta 5-ször felhívják,számonkérik mit csinál, én mit csinálok, én mikor leszek szabadnapos stb.

Nem csak a párom ruháit ajánlotta fel kimosni, de ettől én teljesen kiborulok, utálom, ha turkálnak a cuccaimban, és ne kezeljen gyerekként, 30 éves vagyok, a párom pedig idősebb.

2011. ápr. 15. 10:56
 12/12 A kérdező kommentje:

A szabályokat pedig valóban nyomatékosan meg kell beszélni, eddig nem tettem így, mert azt hittem, egyszer elfogadja, hogy más gondoskodik a fiáról.Most viszont már a gyermekemért aggódom, mert ha folyamatosan fogást keres rajtam a mama, amitől feszült leszek, az a babának sem lesz jó.

A finom jelzéseket valószínű nem érti...

2011. ápr. 15. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!