Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a páromat...

Hogyan vegyem rá a páromat arra, hogy dolgozzon?

Figyelt kérdés

A következő a történet. Tavaly januárban 1 év együttélés után albérletbe költöztünk a párommal. Előtte a szüleimnél laktunk. Mindkettőnknek volt állása, összesen kb 140e Ft volt a fizetésünk, így nem nagy luxusban, de kényelmesen megéltünk.

Szeptemberben a munkahelyem kapott egy különleges megrendelést, és mivel teljesítménybérezés van, most egyedül megkeresek 165e Ft-ot. Párom munkahelye viszont októberben megszűnt, és úgy látom, hogy nem igazán töri magát azért, hogy új állást találjon. Próbáltam megértetni vele, hogy bármikor visszaeshet a fizetésem 70-80e Ft-ra, és a tartalékok is elfogynak előbb vagy utóbb, ezért jó lenne, ha elmenne dolgozni. Nagyobb biztonságban lennénk, ha ő is keresne, legalább minimálbért. Erre csak annyit mond, hogy ő ennyivel megelégszik, őt kielégíti a háztartás vezetése. Tény és való, hogy minden nap van főtt étel az asztalon és rend van a lakásban, de szerintem elvárható lenne, hogy ő is keressen pénzt. Amúgy a házimunkák elvégzéséből én is kiveszem a részem kb 30%-ban.

Szerintetek jogos az elvárásom, hogy ő is járuljon hozzá anyagilag a családi kasszához? Ha igen, akkor hogyan vegyem rá erre?

26/F

2011. ápr. 13. 14:53
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%
Persze,hogy jogos,hisz nem keresel olyan hú de sokat.
2011. ápr. 18. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!