Hogyan vegyem rá a páromat arra, hogy dolgozzon?
A következő a történet. Tavaly januárban 1 év együttélés után albérletbe költöztünk a párommal. Előtte a szüleimnél laktunk. Mindkettőnknek volt állása, összesen kb 140e Ft volt a fizetésünk, így nem nagy luxusban, de kényelmesen megéltünk.
Szeptemberben a munkahelyem kapott egy különleges megrendelést, és mivel teljesítménybérezés van, most egyedül megkeresek 165e Ft-ot. Párom munkahelye viszont októberben megszűnt, és úgy látom, hogy nem igazán töri magát azért, hogy új állást találjon. Próbáltam megértetni vele, hogy bármikor visszaeshet a fizetésem 70-80e Ft-ra, és a tartalékok is elfogynak előbb vagy utóbb, ezért jó lenne, ha elmenne dolgozni. Nagyobb biztonságban lennénk, ha ő is keresne, legalább minimálbért. Erre csak annyit mond, hogy ő ennyivel megelégszik, őt kielégíti a háztartás vezetése. Tény és való, hogy minden nap van főtt étel az asztalon és rend van a lakásban, de szerintem elvárható lenne, hogy ő is keressen pénzt. Amúgy a házimunkák elvégzéséből én is kiveszem a részem kb 30%-ban.
Szerintetek jogos az elvárásom, hogy ő is járuljon hozzá anyagilag a családi kasszához? Ha igen, akkor hogyan vegyem rá erre?
26/F
Előző válaszoló!
Teljesen egyetértek. Nehogy már ne kapjon a lány 100 forintot se...Dolgozik, vagy sem, ez azért embertelen.
Mi van, ha tényleg nem talál munkát?
Marha jól eshet neki, hogy nem támogatják, és nyugtatják, hanem még 100 forintot is sajnálnának tőle.
Dögöljön éhen szerencsétlen, mert október óta nem dolgozik?
Miért nem tanácsoljátok a kérdezőnek, hogy dobja ki egyenest az utcára, amíg hozzá nem járul a kasszához?
Mindannyian kerülhetünk ilyen helyzetbe!
Nem hiszem, hogy bárkinek jól esne, ha pár száz forintot sajnálnának tőle, és az orra alá dörgölnék mindennap, hogy értéktelen, ingyenélő senki.
Utolsó 2 válaszoló:
Szerintem félreértettétek a kérdésem lényegét. Nem az a probléma, hogy már lassan fél éve nincs állása, hanem az, hogy nem is igazán akar pénzt keresni, és nagy az esély arra, hogy hamarosan 80000-ből kell fenntartani magunkat és egy albérletet.
Az, hogy a neten találtatok álláshirdetést, még nem is jelenti azt, hogy fel is vennék. Én már lassan két éve vagyok munka nélkül, folyamatosan böngészem az álláshirdetéseket, jó néhány hirdetésre jelentkeztem, önéletrajzokat küldtem, de a legtöbb esetben válaszra sem méltatnak. És nem a képességeimet meghaladó tevékenységeket veszem célpontnak. Sőt, bármit elvállalnék tisztességes bérért. Pedig hát én sem unatkozom itthon, a háztartás, a nagy kert gondozása kitölti a napom, csak sajnos az egy fizetés alig elegendő.
Egyébként már másodszor lettem munkanélküli. Mindkét alkalommal élveztem eleinte, hogy végre nyugodtam el tudok végezni otthon mindent, de egy idő után már az állandó otthonlét is unalmassá válik. Talán majd a párod is így fogja érezni, és akkor azon lesz, hogy munkahelyet találjon ő is.
Nézd, alapvetően a kérdés az, hogy te hosszútávon akarod-e őt eltartani. ha nem, akkor ha nem megy el dolgozni, akkor szakítani kell. Miért gondolod hogy magától elmenne dolgozni? hiszen, ha nincs gyerek, sokkal kényelmesebb otthon lenni, takarítgatni, csinálni kis vacsit, és kész, mint 8 órákat dolgozni és utána otthon ügyködni. Megelégszik a te hazahozott fizetéseddel, és kész. Nem fog elmenni dolgozni. Ha neked ez nem fér bele, akkor nincs helyetek egymás mellett. Van olyan férfi, aki kifejezetten olyan nőt keres, aki otthon van. Hát akkor találjon magának ilyen pasit.
Van olyan ő viszont, aki még akkor se maradna otthon ha megtehetné, mert unja magát. Hát akkor neked ilyet kell keresned.
Az előző barátom mesélte, hogy volt neki egy barátnője, aki felköltözött hozzá vidékről, és sehogyan se akaródzott neki elmenni dolgozni, kifejezetten azt szerette volna, hogy eltartsák. A barátom hazavitte az anyukájához.
Nyugiban beszélj vele, és először is értékeld amit most tesz, sőt értsd meg, hogy kis pihit megenged magának, de azért kérd meg, hogy ha lehet ez ne tartson így örökké, ne csak a jelenben éljünk, mert bármi történhet a jövőre nézve, és akkor nagy szívás lehet a vége. Most kényelmes neki, de biztos megérti, hogy a jövő is fontos. Lehet, hogy nem is gondolja ezt az állapotot örökre, de most kicsit jól érzi magát. Ebbe menj bele, de legyél határozott, hogy előbb utóbb azért a te szemszögedet is valósítsátok meg a közös jövőtök miatt. Sajnos az ember sokszor akkor jön rá, hogyan kellett volna, mikor már megéri és késő.
Remélem sikerül megbeszélnetek.
Hát ha viszont nem is akar pénzt keresni, akkor tényleg ne adj neki semennyit. Én még ilyet nem hallottam. Ha még csak a párod, és nem vagytok házasok, akkor ez már igen ok lehet arra is, hogy más párt keress, akinek az effajta hozzáállása normálisabb. Ez igen nagy dolog, elvégre pénzből él az ember.
Azt nem kell viszont elvárni, hogy bármit elvállaljon, ha annyira nem vészes a helyzet. De ami elfogadható azt el kellene. Nem lehet, hogy semmi se jó, ha igen, akkor változtass te !
04 13 18:26
Attila, te vagy az? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!