Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá a páromat...

Hogyan vegyem rá a páromat arra, hogy dolgozzon?

Figyelt kérdés

A következő a történet. Tavaly januárban 1 év együttélés után albérletbe költöztünk a párommal. Előtte a szüleimnél laktunk. Mindkettőnknek volt állása, összesen kb 140e Ft volt a fizetésünk, így nem nagy luxusban, de kényelmesen megéltünk.

Szeptemberben a munkahelyem kapott egy különleges megrendelést, és mivel teljesítménybérezés van, most egyedül megkeresek 165e Ft-ot. Párom munkahelye viszont októberben megszűnt, és úgy látom, hogy nem igazán töri magát azért, hogy új állást találjon. Próbáltam megértetni vele, hogy bármikor visszaeshet a fizetésem 70-80e Ft-ra, és a tartalékok is elfogynak előbb vagy utóbb, ezért jó lenne, ha elmenne dolgozni. Nagyobb biztonságban lennénk, ha ő is keresne, legalább minimálbért. Erre csak annyit mond, hogy ő ennyivel megelégszik, őt kielégíti a háztartás vezetése. Tény és való, hogy minden nap van főtt étel az asztalon és rend van a lakásban, de szerintem elvárható lenne, hogy ő is keressen pénzt. Amúgy a házimunkák elvégzéséből én is kiveszem a részem kb 30%-ban.

Szerintetek jogos az elvárásom, hogy ő is járuljon hozzá anyagilag a családi kasszához? Ha igen, akkor hogyan vegyem rá erre?

26/F

2011. ápr. 13. 14:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
71%
:D micsoda valaszadasok :D mar nem is tudja az ember ezekutan mit irjon... :D de szakitassal nem törlödik el a hiba... szerintem keressetek együtt vlmit, vagy fejlessze magat, menjen suliba..., esetleg valamit amit tenyleg szeret csinalni..megszünt a munkahellye, ezekszerint nem vette fel könnyen h lapatratettek...mindenesetre, ha jövöt tervezel vele...:S segitsetek egymast es tamaszkodjatok egymasra... ez a feleves munkanelküliseg meg nem a vilagvege... jogos h visszaeshet a kereseted, de kepzeld magad a hellyebe, hisz a szitut felületesen irtad le...te tudod miben vagytok, probaljatok 1ÜTT kiutat keresni :)
2011. ápr. 13. 15:11
 12/31 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy nem ilyennek ismertem meg. Sokkal törekvőbb volt.

Ha lenne gyerekünk, akkor nyilván nem várnám el, hogy dolgozzon, de akkor valamit kapna az államtól is és nekünk is lenne elegendő tartalékunk. De így???

Már néztünk együtt álláshirdetéseket, az interneten is kerestünk, sajnos egyik sem tetszett neki.

15:08:

Nem kell, hogy 16 órát dolgozzon, a fele is elég. A házimunkát meg mindig is megosztottuk.

26/F = 26 éves férfi

2011. ápr. 13. 15:11
 13/31 anonim válasza:
79%

Ha most nem akar dolgozni, később még úgy se fog. Aki akar dolgozni és értelmes felfogása van az nem tud otthon ülni a seggén, hanem gondoskodik arról, hogy hozzájáruljon a családi kasszához.Ne adj neki egy forintot se, akkor majd rájön hogy a pénzért meg kell dolgozni.

Ettől még csak azt utálom a jobban ha még nem is dolgozik valaki, de költeni meg költ pl. cigi, solárium, fodrász stb.

2011. ápr. 13. 15:13
 14/31 anonim ***** válasza:
73%

Parod is dolgozik, probal neked kenyelmes otthont biztositani. Igen, latom, Te is segitesz.

Szerintem itt par kerdesedre kell valaszt kapjal tole, es utana dontss ahogy Te erzed.

1. Akarsz e egy part, aki haztartasi legyen, mindent elintezzen Neked, Te haza mesz a keszbe munka utan?

2. Parod akarja e ugyanezt?

3. Hajlando vagy e eltartani parod?

4. Parod akarja e hogy eltartva legyen?

Ha Te erre nem vagy hajlando, odebb allna e, csakis ilyen ferfi kell neki?

2011. ápr. 13. 15:15
 15/31 anonim ***** válasza:
40%
most miért ne lehetne benne a pakliban, h a barátnőjének van másik palija is?
2011. ápr. 13. 15:38
 16/31 anonim ***** válasza:
85%
Ha nincs gyerek, akkor mindenkeppen menjen el dolgozni, hisz ha akartok majd gyereket, fontos, hogy legyen munkaviszonya meg addig is jobban kijottok anyagilag. Nem mindegy, hogy van-e akar 70 ezer plusz is. Az egy evben 800 ezer Ft plusz bevetel. Sok kicsi sokra megy. Ha nem megy el dolgozni, sokkal nehezebb lesz felretennetek, minden megszerzese sokkal tovabb fog tartani, meg egyebkent is, az otthon letbe be lehet dilizni. En kisgyerekkel vagyok itthon, de meg igy sem kielegito (100%-ig en viszem a haztartast meg mindent). Akkor neki milyen lehet? Azert nem tart egesz napokat, hogy valaki megfozzon, takaritson. Szerintem lusta dolgozni.
2011. ápr. 13. 16:22
 17/31 anonim válasza:
65%
Ordíts rá hangosan, hogy:MUNKA!!! :D
2011. ápr. 13. 18:26
 18/31 anonim ***** válasza:
84%

Èn már írtam hogy ne adj neki pénzt ruhákra stb...

Más is írta hogy ö sem akar akármit elvállalni.

èn ezt másképp látom. Az aki dolgozni akar az bármit elvállal és ha nincs munkája folyamatosan arra törekszik hogy legyen.

Aki viszont nem akar dolgozni, az minden féle kifogást keres.

Egyébként ha most nem akar, és lehet elvállal munkát ahol csak szenvedni fog, majd megint otthagyja aztán ez egész életekben arról fog szolni, hogy ö otthon lógatja a lábát, és te tartod el.

Aztán mjad jön egy nö akinek rendes munkája van, és bele szeretsz és úgy hagyod ott a párodat mint a sicc.

DE mi van ha már van gyerek. Pl te veszel fel lakásra hitelt, vagy te veszed a lakást, de elhagynád a feleségedet akinek semmi munkája nincs, ott lesznek a gyerekek akiket csak nem akarsz az utcára tenni. ott fogsz ülni és nem tudsz modulni mellöle vagy kirakod gyerekkkel az utcára, vagy elveszed töle a gyerekeket és maradsz a lakásodban, vagy te mész el és ö él a gyerekekkel a te lakásodban. Szóval jól gondold ezt végig.

2011. ápr. 13. 18:44
 19/31 napietus ***** válasza:
80%

engem apám megölt volna, ha csak 1 napig is eltarttatom magam a férjemmel (pedig hatszor annyit keers mint én). nem tudom, a barátnőd hogy szocializálódott, de nálunk otthon is az volt, hogy tanulj, vagy dolgozz, itthon döglés nincsen...én ezt szoktam meg, lehet azért természetes nekem...

szerintem beszélj vele arról, mennyi mindent tudnátok venni a félretett pénzből, ha neki is lenne munkája. meg tleg ne adj neki költőpénzt. te keresed, oszd be te. vásárolj be, add fel a csekkeket, de a kezébe ne adj 100 forintot se fagyira. majd rájön. nálunk is úgy van, hogy az én fizum a zsebpénz, ez tök jó motiváció :P:)

29/N

2011. ápr. 13. 18:52
 20/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Majd megpróbálok hatni rá.
2011. ápr. 13. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!