Mit tegyek hogy a jómódú párom mellett én, mint csóró nő ne érezzem magam "elanyátlanodva"?
felállás:
külön élünk, menyasszony-vőlegény kapcs.
a párom 300 ezreket keres, félretesz, gyűjtöget, nincsenek tartozásai(ez mellett panaszkodik, hogy nincs pénze)
én a létminimumon élek (két 4 órás munkahelyem van, épphogy elég a rezsimre)
félreértések elkerülése végett:
nem az a típus vagyok, aki a pénzre hajt!szeretem a vőlegényem.és volt már barátom, akit én tartottam el jóformán anno.
és a problémámra egy példa:
neki, ha belemegy a szemébe egy szempilla, képes magándokihoz rohanni 5-10 ezrekért.
jelenleg én most olyan erősen meg vagyok fázva, hogy most ment át tüdőgyulladásba, alig alszok, köhögög, stb
a párom látja min megyek keresztül
és amikor mondtam, vegyen már légyszi egy orrcseppet, szabályosan ZAVARBA jött és mentegetőzött, hogy nincs nála pénz, mert kártyán van (ha akart volna, vett volna)
ez mellett látja, hogy nekem komolyan egy vacak neocitranra nincs pénzem, nemhogy antibiotikumra!! jóformán a szüleim kölcsöneiből élek, és eszébe nem jutna segíteni rajtam, akár egy 200 ft-os c vitaminnal sem.
Úgy érzem, MINTHA BAJBAN NEM LENNE A TÁRSAM, remélem lejött, hogy nem a pénzére hajtok, csak valahogy AZ ANYAGIAKON KERESZTÜL LÁTOM EZT, vagy érzem ezt, mintha nem is tudom.
Mit tehetek én ez ellen, hogy ne ezt érezzem?
8:32-eshez
lehet hogy tényleg a párom máshogy látja a saját helyzetét, máshogy ossza be a pénzét, stb, de azért én próbálom vele éreztetni milyen nekem, amikor pl 1000 ft feletti légrissítőket akar venni, hogy ez nekem egy napi étkezés; mégsem akarja átlátni milyen ő velem.
8:37-eshez
amilyen helyzetben vagy, pont át érzed, mit érzek :)
rákérdeztem pont erre, ha együtt élnénk, család, minden és ha megszűnne a munkahelyem, mi lenne? válasza: "az más." ennyi és nem több, amit mondott.
8:49-es
is jól látja
jelzem egyikünknek sincs adóssága, de óriási köztünk az anyagi különbség
8:58 és 9:23-ashoz:
érdekes módon leszögezte, különkassza nincs házasság után (attól tartok mindent be kell majd jelentenem mire kell a pénz)
és megszokott hívni engem is vacsizni, vagy ebédelni (habár nem éttermekbe) a baj ott van, hogy ha költ is rám, Ő SZABJA MEG, hogy MIT, valahol érthető, nekem mondjuk pazarlás és ez rendszerint nem egyezik meg azzal, amire tényleg szükségem lenne.
pl orrcsepp nincs, de gyros van....ha érthető
9:31-e eddigi volt barátaim nekem is nekem adták az utolsójukat is a semmiből...
9:41-es
3 éve vagyunk együtt
lelépni nem igazán szeretnék, mert rendes dolgos, hűséges társat találni nagyon nehéz, legalább is nekem.őt megbecsülöm.
9:42-es
azért élünk külön, mert húzom az időt hozzá költözni
9:52-es
ő tervezi az esküvőt, arra költene....
9:56-oshoz
nem "bamba" volt én KÉRTEM tőle az orrcseppet, a c vitaminra annyit mondott, vegyek ki a plusz pezsgőtablettáiból...(magától ezt sem ajánlotta fel, hogy csinálna egyet..)
Annyit tudok az eddigiekhez hozzátenni, hogy volt már nálam jobb módú barátom, de ő úgy fogta fel, hogy mivel szeretett, szerette volna velem megosztani a pénzét – nekem kellett már leállítanom. Természetes, hogy gyógyszert vett nekem, utólag meg is adtam az árát, amit nem akart elfogadni, de amikor erősködtem, akkor is közös utazásra tette félre. Végül egész más miatt, nem anyagi okokból szakítottunk.
A jelenlegi barátom csóró, mint én, de ha egy kis pénzhez jut, igyekszik meghívni valamire, az meg pláne nem lenne kérdés, hogy gyógyszert venne nekem, ha rászorulnék.
Rohadtul nem vagyok anyagias (egy korábbi exem, aki kilóra meg akart venni, egy életre leszoktatott erről, azóta már egy belépőt is félek elfogadni) – de azt az alakot én kivágnám. Mert ez nem arról szól, hogy ki akarod használni, hanem egy smucig f.aszkalap. Anyukámnak volt egy ilyen barátja, még ő is otthagyta, pedig Anyukám a legszelidebb, legelnézőbb, legalkalmazkodóbb a világon, de az még neki is sok volt. Ő is azt mondta, hogy az ilyenekkel nem lehet hosszútávon meglenni!
"amikor együtt jártunk, tett egyszer egy olyan kijelentést: azért nem költ rám, mert azt magára is költhetné."
Ez nagyon, nagyon durva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!