Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeretnék itthol lakni...

Ywii kérdése:

Nem szeretnék itthol lakni (inkább nem részletezném hogy miért) a gyámhatóság engedné, h a barátom (19) legyen a gyámom vagy az anyukája?

Figyelt kérdés
Már megvan hogy hova kell menni meg minden csak, mennyit kell erre várni meg ebből tárgyalás vagy rendörségi ügy is lehet? És mivel hogy 16 elmúltam már jövőhónapba 17 leszek így az én döntésemet is nézik, és nagyon sokszor meg is adják, ez igaz?
2011. ápr. 11. 18:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Röviden elmondom mi történhet: bemész a gyámhivatalba, ott elmondod mi történt. Ők értesítik a gyerekjóléti szolgálatot, akik kimennek az anyához, környezettanulmányt készítenek, stb. Ahogy értelmezem a szavaidból, eddig semmilyen kapcsolatban nem voltatok a gyerekjóléti szolgálattal. TEhát a gyámhatóság kötelezi a szülőt az együttműködésre a gyermekjóléti szolgálattal - ezt hívjuk védelembe vételnek. Ha nincs semmi probléma az együttműködéssel, akkor 6 hónap múlva felülvizsgálat. Ha baj van lehet hamarabb is. Ekkor a gyermekjóléti szolgálat javaslatot tesz, a gyermek kiemelésére, és bekerülsz egy befogadóotthonba, és ott 30 napon belül döntést hoznak arról, hogy hova kerülhetsz. Vissza a szülőkhöz, nagyszülőkhöz, vagy nevelő szülőkhöz.

Ha a rendőrségre mész, az eljárás szinte ugyan ez. A rendőrök nem szeretnek gyerekeket bevinni befó-ba (befogadó otthon)Javaslom AZONNAL kérj segítséget a helyi gyermkjóléti szolgálattól. Ők fogják tudni mi a dolguk.

2011. ápr. 12. 10:16
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, ami kimaradt a barátod potenciálisan nem jöhet szóba mint gyám, sem az édesanyja.
2011. ápr. 12. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!