Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeretnék itthol lakni...

Ywii kérdése:

Nem szeretnék itthol lakni (inkább nem részletezném hogy miért) a gyámhatóság engedné, h a barátom (19) legyen a gyámom vagy az anyukája?

Figyelt kérdés
Már megvan hogy hova kell menni meg minden csak, mennyit kell erre várni meg ebből tárgyalás vagy rendörségi ügy is lehet? És mivel hogy 16 elmúltam már jövőhónapba 17 leszek így az én döntésemet is nézik, és nagyon sokszor meg is adják, ez igaz?
2011. ápr. 11. 18:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
de rendörségi ügyet meg ebből nem akarok :'( mert ő már volt amúgy felfüggesztve 1 évig de akkor is azért mert 4gyereket is úgy megpofozott h az 1iknek agyrázkodása lett és korházbakellett vinni azt a csajt:S:(
2011. ápr. 11. 19:40
 12/22 A kérdező kommentje:
és emiatt félek:'( mer tkiderülne az úgy összeverne:'( mert nem 1x volt már olyan hogy a székkel együtt felborítot a földön feküdtem és ő még akkor is belémrúgott vagy 2őt:'( félek nagyon ezzel máshoz menni:'(
2011. ápr. 11. 19:42
 13/22 A kérdező kommentje:
de ha meg gyámhivatalba ezeket elmondanám jelkentenék a rendörségen?
2011. ápr. 11. 19:43
 14/22 napietus ***** válasza:
persze, hivatalból.
2011. ápr. 11. 19:50
 15/22 anonim ***** válasza:

bocs az offért.

abszolút nem értek a témához, csak kérdezném a többi hozzászólót, hogy nincs valami ilyesmi, hogy 17 évest már "nagykorúnak" teheti a gyámhivatal nagyon indokolt esetben ha van hova mennie? vagy ilyen csak amerikában van?

2011. ápr. 11. 19:55
 16/22 A kérdező kommentje:
és akkor télleg mitcsináljak mert nekem az a lényeg h kerüljek el innen a barátomékhoz más nemérdekel. mert már többször is kelett járnom szichologushoz is márt már lelkileg anyira kivagyok:'(
2011. ápr. 11. 19:56
 17/22 A kérdező kommentje:
suliba is már 2 hónapja járnom kell szichologushoz mert már nem birom:'( valami megoldást kell keresni mert én még 1 év alatt úgy tönkrefogok menni lelkileg:'(
2011. ápr. 11. 19:57
 18/22 A kérdező kommentje:
persze ha itt kell maradnom:(
2011. ápr. 11. 19:58
 19/22 A kérdező kommentje:

mert én mondjuk ezeket találtam:

• Családjogi Törvény (Csjt.) 77. § (2) bekezdés: „a tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll.“

• A gyámhatóság hozzájárulhat, hogy a szülői háztól máshol találjon menedéket, nyugalmat, azonban ennek nagyon nyomós oknak kell lennie.

• Másrészt egy gyereknek joga van eldönteni, kivel akar élni, főleg ennyi idősen. Biztos vagyok benne h a gyámhatóságnak kötelessége figyelembe venni h Te mit akarsz.

• 16 évesen kérvényezheted a gyámhatóságon

• Én úgy tudom h ha 16elmutál,akkor már a bíróság nézi h te hova szeretnél menni,és nagyon is figyelembe veszi!

2011. ápr. 11. 20:02
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok az offolós válaszoló...

utána olvastam, hogy elvenne a barátod, nagykorúnak számítanál. ez is egy lehetőség.

de azért olvass utána pontosan hogy is avn ez ha érdekel ez a lehetőség

2011. ápr. 12. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!