Nem szeretnék itthol lakni (inkább nem részletezném hogy miért) a gyámhatóság engedné, h a barátom (19) legyen a gyámom vagy az anyukája?
bocs az offért.
abszolút nem értek a témához, csak kérdezném a többi hozzászólót, hogy nincs valami ilyesmi, hogy 17 évest már "nagykorúnak" teheti a gyámhivatal nagyon indokolt esetben ha van hova mennie? vagy ilyen csak amerikában van?
mert én mondjuk ezeket találtam:
• Családjogi Törvény (Csjt.) 77. § (2) bekezdés: „a tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll.“
• A gyámhatóság hozzájárulhat, hogy a szülői háztól máshol találjon menedéket, nyugalmat, azonban ennek nagyon nyomós oknak kell lennie.
• Másrészt egy gyereknek joga van eldönteni, kivel akar élni, főleg ennyi idősen. Biztos vagyok benne h a gyámhatóságnak kötelessége figyelembe venni h Te mit akarsz.
• 16 évesen kérvényezheted a gyámhatóságon
• Én úgy tudom h ha 16elmutál,akkor már a bíróság nézi h te hova szeretnél menni,és nagyon is figyelembe veszi!
én vagyok az offolós válaszoló...
utána olvastam, hogy elvenne a barátod, nagykorúnak számítanál. ez is egy lehetőség.
de azért olvass utána pontosan hogy is avn ez ha érdekel ez a lehetőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!