Ha van 2 lánytestvér, mindig a fiatalabb az erősebb személyiség?
Ma 23:29-es voltam
Na az akaratosság az egy az egyben igaz rám.És tesóm az egyetlen aki ezt tudja kezelni.:)
Nekem van egy ikertestvérem, én vagyok a kisebb és mindig sokkal nagyobb volt a szám mint a testvéremnek. Mára ez azért jobban kiegyenlítődött, de én még most is bátrabb vagyok.
16/L
Ez attól függ, h kit hogyan nevelnek, és mivel ahány ház, annyi nevelési szokás, igy nem lehet általánost választ kapni.
Nekem 2 nővérem van, sokkal önállóbb vagyok és céltudatosabb, tanulásban is nagyra törőbb.
Nálunk az volt a gikszer, hogy köztük kicsi a korkülönbség, hozzám képes meg nagy, és én voltam a mindig a ciki kis tesó, sokszor kiközösítettek, igy egyedül kellet megoldanom mindent, ezért lettem önállóbb, és anyuval is jobb a kapcsolatom, mert nekem csak ő volt, és 100x több dolgot mondok, beszélek meg vele, mint ők.
Van egy húgom is, ő most 10 éves, és ugyanolyan tutyimutyi mint amilyen én voltam ennyi idősen. De ahogy majd idősödik, majd neki is kinyílik a csipája, ahogy nekem nyilt így mostanra.
Amúgy amikor kicsik voltunk, sokat veszekedtünk nővéreimmel, de ált én nyertem, mert hamar ideges lettem és ütöttem, no meg jókat tudtam/tudok visszaszólni, amire már nem lehet válaszolni XD
Nekem van 3 olyan barátnőm is, akiknek nővére van, és igen a nővérük sokkal visszahúzódóbb, valamelyiknek még barátja sem volt sosem, pedig huszonévesek. A barátnőim nyíltak, talpraesettek, közkedvelt személyiségek.
Ebbe még bele sem gondoltam, tetszik a kérdés (:
Nálunk is húgom sokkal akaratosabb és egyből megsértődik, ha valami nem úgy van, ahogy azt ő akarja. Ráadásul meg sem lehet vele beszélni. Szenvedélyes típus és jóval előbb jár a szája.
Én eleve mindig többet engedtem neki... talán azért is mert ő volt a "kicsi", bár másfél év van köztünk, ami nem olyan nagy.
Szerintem amúgy ez attól függ, hogy a családban kire osztották az engedékeny szerepet. Nálunk idősebbként nekem mondták, hogy engedjek, de lehetnek olyan családok, ahol az idősebb joga révén, ő dönthetett a legtöbb dologban.
Ha valaki hozzászokik, hogy majd engednek neki, az később nehezebben viseli el, ha valaki nem ezt csinálja.
Jelentkezem ellenpeldanak :D
23eves vagyok, a noverem 3 evvel idosebb. Nalunk mindigis az volt, amit o akart, ha pl megkerdeztek, mi legyen a vacsi, es mindketten mast akartunk, akkor tuti az lett, amit o akart. Ami meg ennel is "jobb", es amin mindig kiakadtam, az az volt, hogy haen voltam a foszereplo egy bizonyos dologban, akkor is neki volt tobb beleszolasa, es ez neha meg most is megtortenik. Konkret pelda: a napokban vettem egy farmert. Itthon megmutattam anyanak es a tesomnak- anya arcarol bizonytalan nemtetszest veltem leolvasni-, anya odafordult a nveremhez es megkerdezte: "de hat hordanak ilyeneket mostanaban, jo ez?"
A tesom korabban elvezte az ilyen helyzeteket, hogy persze o az okosabb, ujabban elzarkozik a nyilt valaszoktol.
Mas: iskolas korunkban nem egyszer hallottam a kozos tanarainktol:" bezzeg a noverked..."- mit modjak, nagyon jol estek eme dicsero szavak :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!