Ha van 2 lánytestvér, mindig a fiatalabb az erősebb személyiség?
Most olyanokra gondoltam, mint pl céltudatosabb, akaratosabb, nyíltabb ...
De akkor már is van ellenpélda..:)
Én is csak ilyennel találkoztam, legalábbis külső szemlélő számára úgy tűnhet. Én idősebb vagyok, de korántsem gyengébb, csak türelmesebb és toleránsabb. A húgom hamar elkezd üvölteni, ha nem sikerül keresztülvinnie az akaratát, és elég határozottan, nyíltan ellenkezik, ha valami nem tetszik neki:)
Én ugyanilyen akaratos és makacs vagyok, nem engedek az igazamból, csak máshogyan érvényesülök. Többnyire diplomáciával..:)
Szerintem ez általában a születési rend miatt alakul így, az idősebb gyakran anyáskodik a fiatal felett, elnéz neki dolgokat, türelmesebb, a kicsi pedig jobban a figyelem központjában van, megszokja, hogy mindig minden az ő kénye kedve szerint alakul (ameddig pici). Ezért felnőttként önkéntelenül is azt akarja, minden az ő kedve szerint történjen, márpedig azonnal:) Egyébként hatásos taktika..
hogy az egyik válaszoló szavaival éljek, nálunk én vagyok a nyunyómunyó, nővérem az erős akaratú.
már 30on évesek vagyunk de még mindig az van amit Ő akar a családi összeröffenéseken, nekem beleszólásom sincs :D pici gyerekkoromtól ez a jellemző, nálunk mindig Őt kérdezték szüleim, hogy mit szeretnénk, Ő dönthetett mindenből, gondolom ez ritka mert a kicsit szokták hagyni, talán ezért? :)
Én vagyok az idősebb, a hangosabb, a nyüzsibb, az akaratosabb, az extrovertáltabb. (A húgom egyáltalán nem az.)
Mindketten céltudatosak vagyunk, de a húgom céljai mindig átlagosak voltak (fősuli, munkahely, család, gyerek), az enyém pedig összetettebbek: kreatív munkahely, nem csak valamilyen, extrovertáltságot kívánó hobbi).
Tényleg attól függ,hogy ki mit ért erős személyiség alatt.
Nekem 6 évvel idősebb a nővérem.Sok mindent megélt már,sokkal több mindent mint én,és sajnos kb 11 éve rossz irányba vitte az élet azóta se tudott kikászálódni belőle.
Ez a 11 év őt nagyon keménnyé tette,és mondhatom azt is,hogy ő nem fél semmitől.
Én viszont mindentől félek.Van férjem gyerekem,éldegélünk,de kicsit sem vagyok olyan határozott mint nővérem.Most is azon parázok,hogy hogy fogok tudni visszailleszkedni a régi munkahelyre 2,5 év után.
Viszont férjem engem tart erősebb személyiségnek,meg okosabbnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!