Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted igaz a mondás:...

Szerinted igaz a mondás: Amilyen az anyja, olyan a lánya? Illetve hogy nézd meg az anyját, és tudod mire számíthatsz később?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 9. 20:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Előző!

24 évesen ne azt nézd, hogy most ugyanolyan alakod van-e mint anyádnak. Az csak akkor nagyon hasonló, ha felnőtt korotok óta te is és anyád is tartjátok az átlagos súlyotokat. (Azaz nincsenek jelentősebb súlyváltozások egyikőtöknél sem. Mondjuk +/- 5 kg, és a gyerekszülős időszakot ne nézd.) Ilyen esetben összemérhető vagy anyáddal.

Viszont, ha ő - tételezzük fel - 25 éves korától fogva apránként elkezdte felszedni a kilókat, és tegyük fel nem tett ellene, akkor bizonyára nagyobb lehet nálad... Ekkor hiheted még azt, hogy apádra hasonlítasz ha esetleg az ő mostani alakja a tiedhez hasonló.

De majd ha annyi éves leszel, mint most anyád, akkor nem biztos, hogy akkor is apádra fogsz hasonlítani, vagyis statisztika alapján valószínű nem. Majd akkor gondold újra!

Addig pedig ne írj butaságokat, inkább nézd meg anyádat és döntsd el, hogy a kiszemelt srácnak szimpi-e anyukád külalakja abban az értelemben, hogy te is úgy fogsz kinézni sok-sok év múlva!? Ha nem, akkor még tehetsz ellene, ha igen, akkor különösebb erőfeszítés nem fog kelleni, ha hasonlóan élsz, mint anyád.

2011. ápr. 11. 22:32
 22/29 anonim válasza:
Nem minden esetben igaz ez a mondás. Semmi kép sem lehet pusztán az anyukáról következtetni. Elviekben a gyerek ugyan annyira hasonlíthat az anyjára mint az apjára kérdés ,hogy melyik családtól mit hozhat. Lehet ,hogy anyu családjának a külső jegyeit viseli de apu személyiségeit hordózza vagy épp fordítva. Ha van a családba szociális probléma nagy rá az esély, hogy a gyermek ezt a részt épp kiküszöbölni próbálja az élete során.
2011. ápr. 12. 10:25
 23/29 anonim ***** válasza:

22:32

Anyukám tök vékony, pici a melle és ha hizik, combra és fenékre.

Én is vékony vagyok, de azért van rajtam pici "fognivaló", nagy a cicim és pocakra hizom, mint apu.

Na ennyit erről.

De mondom, arcra is teljesen mások vaqgyunk, mig apu le sem tagadhatná, hoigy a lánya vagyok: ugyanaz a szem, száj, vonások.

Mig anyunak picizöld szeme van és vékony szája, nekem nagy barna szemem és telt ajkaim (mint apunak).

És ez csak a külcsin.

Mint irtam, belső tulajdonságokban, temperamentumban is mind apura hasonlitok.

Tehát nem, nem irtam butaságokat.

Nem hiszem, hogy ez később változna.

Az öcsém például anyu egyik nagyapjára hasonlit.

Mig négyünk közül mindenki pici (170 cm az átlag magasságunk) addig öcsém 185 felett van.

Ezért még mindig azt mondom, hogy az ilyen általánositások baromságok.

L/24

2011. ápr. 12. 16:44
 24/29 anonim ***** válasza:
Az oké ,hogy örökelhet sőt örököl is bizonyos géneket,tulajdonságokat lehet épp az ellenkezője is.
2011. ápr. 14. 07:42
 25/29 anonim válasza:
100%

A mondás igaz, sok tapasztalat rejlik mögötte.

Úgy módosítanám, hogy "nézd meg az anyát vagy az apát, és vedd el a lányát (vagy fiát)!"

Nem elsősorban külső jegyekről van szó, azt a vak is láthatja, hanem inkább a belsőkről. Amiket nehezebb kideríteni.

pl. egy fiú szidja az apját: "nem igaz, ha a faterom hazajön a munkából, tök kussban kell lenni 10 percig, míg "megérkezik". Én nem leszek ilyen, stb." Ha amúgy a srác jellegében az apjára hasonlít, jól teszi a barátnője, ha felkészül, a srác dettó ilyen lesz 15 év múlva.

Természetesen van ellenpélda, van önnevelés. De ami zsigerből jön, az a minta.

Akinek nehéz szülei voltak, tapasztalja felnőttként, hogy a minták erősek. Jön a reflex, próbálsz tenni ellene.

Jól teszi, aki mérlegeli. Elkerülhet fájdalmas koppanásokat.

35F

2011. ápr. 14. 12:47
 26/29 anonim ***** válasza:
Igen,szerintem igaz.
2011. ápr. 20. 18:39
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Általában igaz, a kivétel meg ugye erősíti...
2011. ápr. 20. 22:55
 28/29 anonim ***** válasza:
Jellemzően igaz.
2011. ápr. 23. 23:21
 29/29 anonim ***** válasza:
57%

Ja, ha egy anyának tetkója van, a 10 éves lányának is az van.

Ha ehy anya ilegteti magát, a lánya is.

2011. aug. 16. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!