Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted igaz a mondás:...

Szerinted igaz a mondás: Amilyen az anyja, olyan a lánya? Illetve hogy nézd meg az anyját, és tudod mire számíthatsz később?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 9. 20:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%
Én inkább apámra hasonlítok természetre, úgyhogy az utóbbi mondás nálam igaz lehet. :D
2011. ápr. 9. 21:14
 12/29 anonim ***** válasza:
68%

nem hiszem, itt az én példám:

anyum nagyon szeret társasági életet élni, rengeteg barátnője van, lobbanékony

én utálom a társaságot, nemigazán vannak barátaim, olyan vagyok mint egy lajhár, állva megoperálsz, viszont ha sietek idegbeteg módjára teszem

és ezek csak amik hirtelen eszembe jutottak

2011. ápr. 9. 21:19
 13/29 anonim ***** válasza:
32%

Én apukámra hasonlítok, mint a külső vonásaimban, mind pedig a természetemben.

Szóval esetemben totálisan nem igaz ez a mondás.

Amúgy az összes ilyen és ehhez hasonló általánosítás baromság, aki ez alapján választ párt, nem lehet túl intelligens...

L/24

2011. ápr. 9. 21:37
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igaz a mondás...

Persze biztos nem minden tulajdonságra és nem a felvett szokásokra.

Az hogy valaki alkesz az egy belső állapot külső megnyilvánulása. Ha a belső állapot személyiségjegy, akkor valószínű a lányban is benne lesz.

Ha viszont az élet alakította ezt a belső állapotot, akkor nem.

A belső állapot kivetlése viszont történhet másképp. Egy alkesz anyának, aki mondjuk genetikailag depresszióra hajlkamos, valószínű a lánya is az lesz, de nem biztos, hogy alkesz lesz, lehet hogy a csokoládét fogja imádni, vagy sportfanatikus lesz... de mindeképp olyan életet fog élni, ami extra dózisban ad neki örömöt.

Szóval ez sok minden függvénye.

Azt mondják hogy a gyerekek egy idő után úgy fognak élni, mint a szüleik... Én mindenesetre sose akartam olyan lenni, mint anyu, de már most olyan vagyok, pedig még csak nem rég múltam 20. Ugyanolyan a stílusom, a temperamentumom, az életről alkotott képem. Persze szerencsém, hogy pozitív mintám volt. De ugyanígy örököltem aputól is dolgokat...

2011. ápr. 9. 21:48
 15/29 anonim ***** válasza:
80%

Külsőre vagy belsőre?

KÜLSŐRE nagyobb részt IGAZ! BELSŐRE viszont inkább NEM.

Szerintem jó, ha az ember megfigyeli a saját felmenőit, mert akkor nagyjából tudhatja, hogy milyen lesz ő. És ha nem tetszik a látvány, akkor fiatal korától kezdve oda tud figyelni, ha valamit el akar kerülni.

Pl anyai felmenőim normál, inkább vékony testalkatúak, és a nőneműek combtájon hajlamosak hízni, ha sokat ülnek. Apám egész jól meghízott öregkorára, viszont az ő szülei nem.

Én tök olyan formájú vagyok, mint anyám volt ennyi évesen. De azért nem fogok extrém zabálásokba, mert mi van, ha úgy járok, mint apám, amit nem hiszek, mert sportosan élek, de azért odafigyelek...

Tehát szerintem egyértelmű következtetéseket nem lehet levonni, de azt igen, hogy mire van hajlama az embernek.

És azért elmondható, hogy ALKATILAG A NŐK AZ ANYJUKRA HASONLÍTANAK! Arcvonásokban viszont sokszor az apjukra, de az inkább csak kislánykorban feltűnő.

2011. ápr. 9. 21:57
 16/29 anonim ***** válasza:
90%

Külsőleg témát folytatva, okos férfi tényleg jó, ha alkalmazza a "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! szabályt.

Kb 25 éves korig lehet azt mondani, hogy á, úgysem leszek olyan, mint anyám... De olyan 30-nál már egyre nagyobbak a hasonlóságok, és gyerekszülés után meg pláne.

A legtöbb barátnőm tisztára felvette az anyja testalkatát.

Példák:

-Régi iskolás osztálytársam gyönyörű vékony és formás lány volt, osztályszépe. Az anyja meg egy akkora combos nagyhasú néni volt, hogy nehéz volt elhinni, hogy az anyja. A csaj most túl a 30-on és 1 gyereken, pont úgy néz ki, mint az anyja, hihetetlen.

-Egy nagyon sovány kisiskolás barátnőm csontsovány volt olyan 16 éves koráig. Apja szintén csontsovány, anyja határozottan húsos és nagydarab. Azt hittük ő az apjára fog hasonlítani egész életében. Na nem... Több, mint 10éve nem láttam, és tavaly nem ismertem fel az utcán, mikor rámköszönt, tök ciki volt. Na ő még nem érte el az anyja kerületét, de súlyban több, mint átlagos.

-Előzőhöz hasonló eset nem egyszer előfordult. Főiskolás padtársnőm 24évesen csontkollekció volt, mint az apja. Bármennyi csokit megevett, akkor nem hízott. Most pedig olyan nagy hasa van, mint az anyjának. Mondjuk nem kövér az anyja, csak a hasa nagy. Érdekes, hogy a lánya is így alakul.

-Egy olyat is tudok, aki kamaszkorától falánkságban szenvedett, és elég duci lány volt. Az anyja pedig teljesen átlagos és az apja volt nagyobb. ő meg azt hitte, hogy az apjára hasonlít és tök mindegy neki. Aztán változott az életmódja, sokat dolgozott, rohant, nem evett annyit, és erőfeszítés nélkül lefogyott. Pont olyan, mint az anyja. Különös.

Lehetne sorolni. Persze kivételek biztos vannak és betegségek is, amik befolyásolják a külsőt.

De normál esetekben ALKATOT TEKINTVE megfigyelhető, hogy a lány az anyjára, a fiú az apjára hasonlít.

Belsőt illetőleg pedig mindenki másmilyen, és más mértékben befolyásolható szülei által, illetve minden szülő más mértékben befolyásolja gyerekét. Ha követendő példa a szülő, akkor nagyobb az esély, hogy a gyerek átveszi a tulajdonságait. Ha a gyerek rosszat lát, akkor ha ellene nem is tud tenni, de ugyanazt a rosszat nem fogja megtenni gyerekével, csak akkor, ha buta ember.

2011. ápr. 9. 22:24
 17/29 anonim ***** válasza:
Erről már hallottam, de... Családomban apai ágon mind teltebbek a nők, anyám csak a két terhessége alatt volt több ötven kilónál, és én mégsem számítok éppen vékonynak... Akkor ez mitől van?
2011. ápr. 9. 23:34
 18/29 anonim ***** válasza:
Nálunk nem...
2011. ápr. 9. 23:47
 19/29 napietus ***** válasza:

lehet, hogy azért van benne valami, mert azért számít, hogy az ember milyen nevelést kapott. bizonyos viselkedési formákat gyerekkorban kell elsajátítani, mert később egyrészt nehéz, másrészt erőltetettnek hat.

szerintem azt is érdemes megnézni, hogy egy lány hogyan viselkedik az apjával (persze, ha egyébként normális az apja). mert ha vele türelmetlen, kötekedő, neadjisten kifejezetten gonosz, akkor valószínű, hogy később a férjével is az lesz. ezek a minták eléggé rögzülnek.

2011. ápr. 11. 11:09
 20/29 anonim ***** válasza:

22:24

Ne haragudj, de te olyan nagy butaságot írtál, hogy el sem hiszed.

Az, hogy egy gyerek kire hasonlít, nem a nemek függvénye!

Lány az anyára, fiú az apára, ez egy hatalmas baromság!

Én már írtam itt, lány vagyok, de mind belső tulajdonságaimban, mind külső vonásaimban apura hasonlítok.

Van egy öcsém, ő például sem anyura, sem apura nem ütött és egymásra sem hasonlítunk.

A párom és a testvérei nagyon hasonlítanak, le sem tagadhatnák egymást.

Ők ketten vannak fiúk és egy lány és mind a hárman az anyukájuk vonásait örökölték.

Szóval mindkét esetre van példa, éppen ezért mondom, hogy nem nemek függvénye, ki kire hasonlít.

Egy lány éppúgy hasonlíthat az apjára, és egy fiú az anyjára, mint fordítva.

Ezért hülyeség ez a "nézd meg az anyját" dolog. (nálam aztán nézhetnék, tök mások vagyunk, esetemben inkább "nézd meg az apját" lenne :) ).

L/24

2011. ápr. 11. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!