Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy értessem meg...

Szerintetek hogy értessem meg az anyósommal?

Figyelt kérdés

Együtt lakunk a párommal a szüleinél, szerencsére nem sokáig.Pár napja kaptam egy kicsi kiskutyust, s anyósom ráállt, mint minden állatomra, hogy ő eteti.Elég zavaró, főleg, hogy amikor etetném, akkor kiderül, hogy ő már előbb megetette, s bár mondtuk neki, hogy én szeretném etetni, nem érti meg. A nyuszimmal kapcsolatba is sokszor beszéltünk, hogy ne adja ezt meg azt, az én nyúlam, had etethessem, de a téma bot fülekre talál. A párom is beszélt már vele, de semmi, besértődik, majd minden kezdődik előröl. A kiskutyusnál elérte, hogy a kicsi kutyus össze vissza eszik, amikor kitalálja, hogy mikor adjon neki enni, követi össze vissza, s bár én is adok neki sok mindent, babusgatom a kutyusomat, simogatom, tanítgatom, de ez engem nagyon bánt, s elkeserít.

Direkt amikor alszok akkor kel fel, s ha már a többi állatnak ad enni(van minden állat az anyóséknál, egyedül elefánt nincs), akkor ad a kicsi kutyusomnak is.

Tudom, felfújom a dolgot, de a kutyáknál ez macerás, hiszen ahhoz ragaszkodik, aki eteti, vagyis őhozzá, s látom én is, hogy ha megy ki, akkor a kutyusom követi , hiába vagyok kint.

2011. ápr. 9. 17:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
És ha bevinnétek a szobátokba a kutyót vagy a fekhelye ott lenne? Vagy ha reggel mondjuk kutyatápot kapna, és az bennt lenne a szobátokban? Ha így sem megy, szerintem nagyon olvass be az anyósodnak, ki kérte ? Ráadásul Te sem nyúlkálsz az ő cuccaihoz, vagy nem eteted meg az Ő állatait? Ha nem fogja föl, mondd el Neki naponta, csak ráun, és abbahagyja...
2011. ápr. 9. 19:05
 12/24 A kérdező kommentje:

"Költözzetek el, és minden meg van oldva.Ja, hogy nem megy???Akkor csitt!

Szerinted ez a válasz nem hasznos.

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:58"

Kedves 18:58-as. El fogunk ebbe a hónapba költözni, ha minden igaz,addig meg tény, próbáltunk vele beszélni.

A véleménye annak idején ki lett kérve, minden vele meg lett beszélve, most meg így viselkedik. A gond az, hogy kuvasz kutyus, ha kell, elmagyarázom, hogy milyenek a kuvasz kutyusok.

2011. ápr. 9. 19:06
 13/24 anonim ***** válasza:
Mi eddig anyóséknál laktunk mert épült a ház. Kutyát nagyon akar és akart a párom. De nem vettem meg mert majd a sajátba. Most átköltözztünk és holnap megyünk kutyát venni. Itt csak mi neveljük. Nektek ís így kellet volna.
2011. ápr. 9. 19:08
 14/24 A kérdező kommentje:

"Ezaz.majd a saját házadba vigyél kutyát. És örülj annak ,hogy elfogadja és nem tiltja. Szerintem csendesként hallgas. Ő van otthon és nem Te.

Szerinted ez a válasz nem hasznos.

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:03"

Kedves 19:03-as. Meg lett kérdezve minden, nem a tudta nélkül vittem a kutyát, nem állítottam be csak úgy. Régen megbeszéltük, s most meg kényezteti. Tudom, hogy szereti az állatokat, amivel nincs is baj, de az, hogy folyamatosan eteti, s mikor meg én etetném akkor már tele van, az már kellemetlen, főleg, hogy így most nem tudja megtanulni a szükséges dolgokat, pl hogy ne morogjon akkor, ha valami van a szájába, s ki kell venni, mert ezzel meg nem törődik, hogy megtanulja.

2011. ápr. 9. 19:09
 15/24 anonim ***** válasza:
Pont ezért várni kellet volna még a kutyussal.
2011. ápr. 9. 19:10
 16/24 A kérdező kommentje:

"Én volt párom anyját szépen helyre raktam hogy a hol van a helye,persze az a töketlen pasi az anyja bugyiját választotta.Nekem azóta van boldog kapcsolatom mással,neki meg anyuci mondja meg mit ehet 30-on felül,szánalom az ilyen...És attól hogy együtt kell lakni nincs joga mások életébe belenyomulni,mert irigy stb,érdekes sok család együtt tud élni,nagyszülök szülők gyerekek,és nem másznka egymás életébe bele,mert van sajátjuk és nem unatkoznak."

Hidd el, falra mászom néha, de tűrök és nyelek, hiszen tudom,hogy nemsokára költözünk. Persze nem tűrök a végtelenségig, de amíg tudom, addig csöndbe vagyok.

2011. ápr. 9. 19:12
 17/24 A kérdező kommentje:

"vedd el a kutyától a kaját, öntsd ki és mosd ki a tálját,akárhányszor beleteszi a kaját...a kutyának is jobblenne ha máshol tartanátok...így sem tisztelni,sem engedelmeskedni nem fog soha...ugyanabban az időpontban csak azt kaphat amit te adsz neki...ne miatta hízzon el és legyen szívbeteg a kutya..ha ez nemmegy,el kell költöztetned...vagy vissza akitől kaptad,vagy egy baráthoz,aki akkor eteti amikor mondod,esetleg te eteted nála...felelőtlenség ilyen helyen kutyát tartani...

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:04"

Az a gond, hogy igazad van, csak nem tudom megoldani, hogy a kutya tálját kaja után ki tudjam öblíteni, hiszen van olyan is, hogy csak utólag tudom meg, hogy a kutyus kaját kapott, pedig igyekszek sok időt tölteni vele, tanítani, játszani.

Van, mikor a kiskutyus nyűszít hajnalba, mert unatkozik, játszani akar, ő meg gyorsan ad neki kaját, s mire kimennék, addigra kiderül, hogy ő már adott kaját, hogy tudjon mindenki aludni, vagy direkt korán kel, s alapból tele eteti az állatokat.

Már azt várom, mikor költözhetünk.

2011. ápr. 9. 19:15
 18/24 anonim ***** válasza:
Anyós álattszeretből kinozza a kuttát,nem csak az éheztetés kinzás hanem a túl zabáltatás is.
2011. ápr. 9. 19:17
 19/24 A kérdező kommentje:

"És ha bevinnétek a szobátokba a kutyót vagy a fekhelye ott lenne? Vagy ha reggel mondjuk kutyatápot kapna, és az bennt lenne a szobátokban? Ha így sem megy, szerintem nagyon olvass be az anyósodnak, ki kérte ? Ráadásul Te sem nyúlkálsz az ő cuccaihoz, vagy nem eteted meg az Ő állatait? Ha nem fogja föl, mondd el Neki naponta, csak ráun, és abbahagyja...

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:05"

A kutya táp bent van nálunk, mert ha rajta múlna, akkor szét osztogatná a többi állatnak, a kutyusnak meg nem maradna, s mondaná, hogy vegyek még kutya tápot. A kutyust sajnos nem tudjuk megoldani, hogy bent legyen, a párom éber alvó, minden vacakra felkel, s eléggé olyan a munkája, s sok a stressz, hogy nem várhatom el, hogy ezt elnézze nekem, másodszor a kutyus nem szoba kutyus, kuvasz, ez miatt a szoba tisztasággal is gondok lennének.

Az ő állatait úgy etetem, amikor megkér, vagy szólok neki, s rábólint, azt adom nekik, amit megkérdezek, tudja, hogy mikor adok az állatoknak enni. Van tyúkja, pulykája, macskák meg ilyenek.

2011. ápr. 9. 19:18
 20/24 A kérdező kommentje:

"Mi eddig anyóséknál laktunk mert épült a ház. Kutyát nagyon akar és akart a párom. De nem vettem meg mert majd a sajátba. Most átköltözztünk és holnap megyünk kutyát venni. Itt csak mi neveljük. Nektek ís így kellet volna.

Szerinted ez a válasz hasznos.

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:08"

Meg lett beszélve vele még az elején, elmagyarázva neki, megkérdeztük, s még neki sem volt ellenére, hogy kutyát hozzunk haza. Mutattuk is a kutyust, tetszett neki.

Érted, ha az elején nem tetszett volna neki, s nem mondta volna, hogy nem fogja etetni, akkor nem zavarna, de így más a felállás.

2011. ápr. 9. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!