Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha zavar hogy...

Mit csináljak, ha zavar hogy a párom szülei minden vasárnap nálunk vannak?

Figyelt kérdés
Két munkahelyen is dolgozok,igy nekem csak a vasárnapom szabad. Kb.fél éve hozzámköltözött a barátom,és azóta a szülei vasárnaponként nálunk ebédelnek. Ez már nagyon fáraszt,hiszen ők elvárják a háromfogásos ebédet. Szóval a vasárnapom pihenés helyett igy néz ki: 8-11 ig főzőcskélek,utána jönnek,ebéd, 15 kor még kávéznak kicsit és kb 16 mire elmennek. Utána én még rendet teszek. Egyszer kétszer belefér,de én ezt már nagyon unom! Félre ne értsetek,nagyon szeretem párom szüleit,a legjobb emberek a világon,de akkor is.Mikor egyedül éltem még,egész nap kise mozdultam az ágyból és max. melegszendvicset csináltam. Vagy csak nekem furcsa ez?
2011. ápr. 9. 09:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van!

Szerintem mond meg a párodnak, hogy ezen a héten ne jöjjenek, mert heti 1x tudnál pihenni és akkor is másokat kell kiszolgálnod és neked ebből r*hadtul eleged van már... Jöjjenek 2-3 hetente, de ne hetente!

2011. ápr. 9. 10:47
 22/26 anonim ***** válasza:
93%

Mondd meg egyenesen a párod szüleinek, hogy mondjuk "Marika néni, most vasárnap ne tessenek eljönni, mert nekem nem jó, pihenni szeretnék, mert fáradt vagyok."

Ez korrekt dolog, nincs ebben semmi,a te lakásod, a te időd és energiád, úgy osztod be, ahogy akarod.

Nekem a párom szülei ugyanezt csinálták, nem csak ők jöttek, hanem nekem is kellett menni folyton, ha kell, ha nem, fáradtan, akkor is, ha ezer más dolgom lett volna, mert kitört a parasztgyalázat.

Meguntam, azt mondtam, hogy abbahagyom, én se mentem, és őket sem hívtam.

Anyósjelölt adandó alkalommal pukkancs, pattogós módon megkérdezte, hogy hogy képzelem én ezt, hogy nem megyek mostanában és nem hívom őket, miért.

Én meg annyit mondtam, hogy: "Azért, mert nem akarom!" Na ezen kiakadt, hogy micsoda beszéd ez, jól összevesztünk, de azóta nem tolakodnak,én meg nem keresek kifogást, egyszerűen azt mondom, hogy ezt és ezt nem szeretném. Indoklás nélkül. Jogom van hozzá, felnőtt vagyok.

Te se mentegetőzz, a te vasárnapod, fogják fel, hogy van egy intim szférád, magánidőd, amibe nem tolakodnak bele, csak akkor, ha te megengeded.

2011. ápr. 9. 10:48
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Látod elvárják?Már szinte így alakult.A jó indulatosságoddal hozzá szoktattad őket a vasárnapi ebédhez.Náluk már lassan hagyománnyá fajult,vasárnap ebéd nálatok!Ha még nem késő,most lazíts,mert nagyon bele lehet fáradni.Csak egyszer kétszer kellene valami programot ki alakítani,hogy kizökkentsd őket.Hát most elmentünk,nem jó a hétvége,most ezt kell csinálnom sajnos nem vagyunk otthon,nem érzem jól magam,erőm nincs semmihez a heti meló után.Hátha észre vennék magukat,hogy lehet neked más programod is akad,netán ne terheljük így két melóhely mellett.Talán még nem késő,a jót hamar meg lehet szokni.
2011. ápr. 9. 10:51
 24/26 anonim ***** válasza:
77%
Szar helyzetben vagy,de te csinálod magadnak.Még a süketnéma ember is tud kommunikálni!Lehet így jó neked?Nyisd már ki a szád!!!!
2011. ápr. 9. 14:12
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg nekik hogy most ti mentek oda, a jövő héten mondjátok le, a következő héten légy beteg... ha a párodnak nem tetszik kérd meg hogy számoljon utána menyibe kerül a szülei etetése tudom rondán hangzik de ebben a korban nekik kéne titeket meghívni vasárnapra.
2011. ápr. 9. 20:28
 26/26 anonim ***** válasza:
78%
Én egyszerűen a következő vasárnapra szerveznék egy jó kis ebédet a párommal közösen egy étterembe.
2011. ápr. 10. 03:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!