Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha zavar hogy...

Mit csináljak, ha zavar hogy a párom szülei minden vasárnap nálunk vannak?

Figyelt kérdés
Két munkahelyen is dolgozok,igy nekem csak a vasárnapom szabad. Kb.fél éve hozzámköltözött a barátom,és azóta a szülei vasárnaponként nálunk ebédelnek. Ez már nagyon fáraszt,hiszen ők elvárják a háromfogásos ebédet. Szóval a vasárnapom pihenés helyett igy néz ki: 8-11 ig főzőcskélek,utána jönnek,ebéd, 15 kor még kávéznak kicsit és kb 16 mire elmennek. Utána én még rendet teszek. Egyszer kétszer belefér,de én ezt már nagyon unom! Félre ne értsetek,nagyon szeretem párom szüleit,a legjobb emberek a világon,de akkor is.Mikor egyedül éltem még,egész nap kise mozdultam az ágyból és max. melegszendvicset csináltam. Vagy csak nekem furcsa ez?
2011. ápr. 9. 09:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%
biztos elvárják azt a háromfogásos kaját? Nem lehet, hogy csak te akarsz megfelelni nekik? Legközelebb rendelj pár pizzát, mond meg, hogy sajnálod, de szerinted ez is nagyon jó kaja, és nagyon fáradt vagy a vasárnapi főzőcskéhez.
2011. ápr. 9. 10:06
 12/26 A kérdező kommentje:
Sajnos elvárják. Amikor elöször jöttek,én csak főételt készítettem,és azt mondták ez milyen dolog már. Hétköznap még elmegy,de a vasárnapnak adjuk meg a módját. Azért nem mertem még szólni páromnak,mert én nem is tudom,hogy működik az ilyesmi. Az én szüleim sokat dolgoztak,a testvéreimmel együtt mindig volt délutáni programunk is,igy nálunk nem volt szokás a nagy családi evészet. Mindenki akkor evett,amikor megéhezett.
2011. ápr. 9. 10:11
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem ők hívnak meg titeket?Még neked kell főzni,főleg úgy hogy az az egy szabadnapod van?

Mi 40 évesek vagyunk,de a mai napig úgy van,hogy egy hónapban 1-2x anyukám főzi a vasárnapi ebédet,és mi pedig megyünk ebédelni,de ha nincs kedvünk,vagy más program is van,akkor csak simán elhozzuk éthordóban,amit anyukám már összekészít,mire megyünk.Én hétközben amikor főzök,és olyat amilyet ők is szeretnek,akkor Én viszek át nekik.

Nálatok még igencsak úgy illene,hogy anyósodék hívjanak titeket ebédelni,főleg hogy Te ennyit dolgozol.Mondd meg a párodnak,hogy Neked az az egy pihenő napod van,és nem szeretnéd szinte az egész napodat főzöcskézéssel,meg mosogatással,pakolászással tölteni!Én azon is csodálkozom,hogy ezt a párodnak úgy kell mondani,magától nem jön rá.

2011. ápr. 9. 10:16
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Én felosztanám. Egyik héten mi megyünk hozzájuk,másik héten párom főz,harmadik héten én,negyedik héten kettesben maradunk.Szerintem ez így lenne igazságos.
2011. ápr. 9. 10:18
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mit ne mondjak, bármennyire is jó embereknek tartod őket, de igenis bunkók!Nem vagy te vasárnapi étterem, ahol még ráadásul ingyen esznek minden hétvégén.
2011. ápr. 9. 10:27
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

próbáld meg a párod szüleinek elmagyarázni, hogy sokat dolgozol, nagyon fáradt vagy, és legalább ezen az egy napon engedjék meg, h pihenj. ha a párod szeretne velük lenni vasárnap, akkor menjen át hozzájuk ebédre.

havi 1x még belefér egy ilyen ebédelés, nem minden héten.

2011. ápr. 9. 10:31
 17/26 gfero ***** válasza:
85%
szerintem teljesen igazad van nemcsak hogy sok munka van benne annyi embernek főzni de anyagilag se elhanyagolható.de én azt nem értem hogy ők nem veszik észre hogy mit csinálnak hogy jóformán eltartsák magukat veletek azért kel kép ehhez is.ha úgy lenne hogy 1 hét náluk 1 nálatok akkor még elmenne de az is fárasztó mert az ember ha 1 nap van otthon akkor néha szeretne piheni is.és méghogy követelőznek én biztos beszólnák nekik ez nem vall valami nagy intelligenciára.vagy milliomosok vagytok?bár akkor nem kellene 2 helyen dolgoznod
2011. ápr. 9. 10:38
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Jól értettem, hogy a párod hozzád költözött, tehát a te lakásodban laktok? Akkor ne ő döntse már el, kiket hvtok meg és milyen gyakran. Beszéld meg vele, hogy mondjuk csak minden második vasárnap jöjjenek hozzátok a szülei! Hozzánk is pl. csak havonta egyszer jönnek a nagyiék.
2011. ápr. 9. 10:40
 19/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk milliomosok. Mindketten elég fiatalok vagyunk (23 évesek),de a barátom szülei már idösebbek(közel 60-hoz,barátom kései gyerek). Talán a korukból adodóan nem merem ezt a témát szóba hozni,de akkor majd a barátommal beszélek erről. Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2011. ápr. 9. 10:43
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Jaj ne, tipikus fiús anyuka. Én is kínlódom velük. Egyszerűen mondd meg a párodnak, hogy te hozzátartozol, és nem anyukáékhoz! (Legalábbis ilyen intenzíven.) Természetesen tudod, hogy vannak szülei, de te a saját szüleidtől sem bírnád, hogy hetente nálatok egyenek. Oldják meg az ebédeket ahol akarják, és majd 2 hetente ellátigattok hozzájuk. CSAK A PÁROD TUDJA MEGOLDANI.
2011. ápr. 9. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!