Mikortól számít valaki "gazdagabbnak"?
Szerintem egy közös dolog van: nem kattognak folyton a pénzen. Azt látom, hogy tipikusan olyanok foglalkoznak nagyon sokat a pénzzel, akiknek nincs.
Egy tehetősebb ember sem feltétlen lakik nagy házban és egyáltalán nem biztos, hogy három autója van. Ha nincs rá szüksége, akkor minek?
Egy ismerősöm van, aki valóban nagyon gazdag. Neki speciel egyáltalán nincs autója, mivel azt mondja, felesleges fenntartani, sosem talál parkolóhelyet, inkább taxizik.
Talán még ez lehet ismertetőjel: nem vesznek meg dolgokat pusztán azért, hogy gazdagabbnak tűnjenek.
Èn teljesen középkategóriásnak tekintem magunkat.
Nem kell gondolkodni az élelmiszer boltban mit veszek, (attól függetlenül mindig megnézem mi van akcióban, és mit éri meg megvennni) de betérek heti egyszer olyan élelmiszer boltba ahol vannak különleges sajtok felvágottak és ha egy 5000Ft otthagyok ilyenre akkor sem történik semmi. Gyerekemnek nem gond megvenni drága ruhákat, vagy játékokat (habár ezeket is csak ünnepekre kap, vagy ha valami nagyon kell). egyszer egy évben elmegyünk 1-2 hét nyaralásra európán belül valami szigetre + többször kisebb kiruccanásokat teszünk. nem gond repülöjegyet venni pl valahova.
Felsö középosztálynak tekintem párom nagynényéjéket, ök évente 2x utaznak egzotikus útra, a nö orvos a férfi autószalonja van.
A gazdagokközé azokat sorolom, akiknek cégeik vannak vagy olyan magas beosztásban vannak hogy millios keresetük van. Az iszonyatosan gazdagok pedig mint bill gates. vagy is óriás válalat tulajdonosok.
Aki állandóan mosolyog!
Most nem viccelek, de komolyan. Aki állandóan mosolyog,, mert nem aggódik hogy mi lesz vele holnap? Vagy a boltban a kasszánál állva...vagy aki úgy vásárol, hogy nem is nézi az árcédulát...
Ma már mindent lehet hitelre venni, a tescoban sem kell azonnal kifizetni amit vásárolunk. Szerintem sokan megvesznek mindent,amit megkívánnak és közben adósságot vesznek a nyakukba. Magyarországon szeretnek úgy tenni az emberek mintha "jól állnának" miközben nem. Megvehetünk mindent, ami nyugaton is kapható, most ezzel fogják be a szánkat. Ezért a bevásárlókocsik tartalma alapján nem lehet megállapítani, hogy ki gazdag és ki nem.
Amúgy, ha lenne házunk, autónk, ha a kajával nem kellene filléreskedni, tudnánk ruhát venni, nyaralni menni hitel nélkül, akkor állnánk jól.
17.56-nál a pont.
Én nem érzem magunkat "szegénynek",sőt,szerintem nagyon szép életünk van.
A sokak által felsorolt nagy ház,több autó,nem saját márkás termékek,márkás cuccok közül szinte semmivel nem rendelkezünk.
Albérletben élünk,van egy középkategóriás autónk,mert szükségünk van rá,kínaiból vannak a ruháink,mert semmivel nem tud többet egy nike melegítő, sok üzletnek pedig nagyon jó saját termékei vannak,és igenis megnézem,hogy mit hol lehet olcsóbban megvenni,mert nem vagyok hülye,hogy ugyanazért többet fizessek....
Viszont mindezek mellett jól élünk,mert ha épp moziba támad kedvünk menni,akkor elmegyünk,ha tankolni kell az autóba tankolunk,ha nyaralni elmegyünk,és pl. ha egy százezres értékű valamire van szükségünk,akkor nem kell hónapokig malmozni,hanem meg tudjuk venni...
Szóval szerintem ez nincs ráírva egy emberre,ahogy itt többen leírták,sőt sok esetben a fent említett dolgok éppen a látszatra mennek rá,mint ahogy előttem írták...
baromi drága éttermekbe bemész, ott láthatsz:D
ha már a ház meg a kocsi... NEM SZÁMÍT (?!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!