Nagyobb összegű pénzt kérni a barátomtól? Mi a véleményetek?
Igazából arra is kíváncsi lennék, hogy ti szoktatok-e pénzt kérni a barátotoktól. Nem férj és nem élettárs, mert az azért egy szorosabb kategória. Én már 4.5 éve vagyok együtt a barátommal, de nem élünk együtt, ezt majd olyan 2 év múlva tervezzük amikor anyagilag megengedhetjük magunknak. Azonban mostanában anyagilag elég rosszul állok, és azon gondolkozom, hogy kérek tőle 100.e ft-ot nyelvvizsgára meg amire még kell.. és majd később visszaadom neki vagy pl: én fizetek ki egy nyaralást vagy barmi más. De, azt még megjegyezném, hogy nem akarok csak úgy a semmibe kérni tőle ekkora összeget, odaadnám neki az egyik nyakláncomat. Szerintetek ez gáz? Nem mondtam még neki, de egyébként sejtem hogy nem tudna adni, mert neki a megtakarított pénze meg másra kell. Azonban én meg nem akarok diákhitelt felvenni és nem akarom ezt a láncot sem eladni. Voltatok már hasonló helyzetben? Vagy kértetek már barátotoktól pénzt? Mennyit? Visszaadtátok?
Kort is írjatok!
Érdekes, hogy a válaszolók nagyrésze nem kérne és nem adna kölcsön a párjának, akkor sem ha évek óta együtt vannak...
Szomorú, hogy ennyire nem bíztok a párotokban (és saját magatokban).
EGY FONTOS DOLGOT KIHAGYTAM!!
Most jutott eszembe, már teljesen ki is ment a fejemből, hogy én is adtam kölcsön a barátomnak, amikor ő volt sz*r helyzetbe, közel 2 évre adtam neki kölcsön többszázezerft-ot mert akkor még jobban álltam. Ő kérte hogy segítsem már ki, én sem akartam neki odaadni annyit, főleg nem 1,5 év ismerettség után, és higyjétek le, hogy az alatt a 2 év alatt alig vártam hogy visszaadja. Megbeszéltünk azt is, hogy hogy adja vissza, milyen ütemekben, de amikor már fél évig nem adott semmit kicsit megilyedtem és mikor mondtam neki még én lettem letolva, hogy milyen vagyok, miért fontos nekem annyira hogy otthon álljon a pénzem? Pedig neki is lett volna miből visszaadnia! Csak ő is inkább otthon "nézegette". Aztán mikor már 2-3X veszekedtünk e miatt, akkor azt mondta, hogy többet ő nem kér tőlem 1 ft-ot sem!
Most ez nem tudom hogy ront-e a helyzetemen.
Lehet azért nem akarna adni, mert attól is tart, hogy megint veszekedés lenne belőle, bár én NEM csinálnám AZT, ami ő csinált!! Nekem az első dolgom lenne az, hogyezt visszafizessem neki!
Csak nem lesz ez így gáz?
Mert régebben abban maradtunk, hogy kéthavonta visszaad valamennyit. De igazából neki nem is lett volna nagy szüksége erre a pénzre, mert ő azért kérte, hogy ezzel keresssen!! És ezért is idegesített a dolog, hogy az én pénzemen nyerészkedik, és visszaadni is csak később akarja. Aztán mikor már kértem volna vissza, még ő haragudott meg rám, hogy miért jobb az nekem ha otthon "nézegetem" miközbe ő meg tudna vele keresni?
EGyébként azóta már elég jól áll anyagilag, szóval még 10x ennyi pénz sem vágná földhöz, csak hát lakásra gyűjt...
Én kértem tőle kölcsön, ha ennyit nem is, de 22 ezret igen. Simán adott, és én is simán adtam neki 20-30 ezret, amikor a suliját fizette és nem volt. Úgymond visszaadtuk egymásnak, meg meghívtuk mindig magunkat enni, inni.
21/L és 27/F, 5 éve együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!