Nagyobb összegű pénzt kérni a barátomtól? Mi a véleményetek?
Igazából arra is kíváncsi lennék, hogy ti szoktatok-e pénzt kérni a barátotoktól. Nem férj és nem élettárs, mert az azért egy szorosabb kategória. Én már 4.5 éve vagyok együtt a barátommal, de nem élünk együtt, ezt majd olyan 2 év múlva tervezzük amikor anyagilag megengedhetjük magunknak. Azonban mostanában anyagilag elég rosszul állok, és azon gondolkozom, hogy kérek tőle 100.e ft-ot nyelvvizsgára meg amire még kell.. és majd később visszaadom neki vagy pl: én fizetek ki egy nyaralást vagy barmi más. De, azt még megjegyezném, hogy nem akarok csak úgy a semmibe kérni tőle ekkora összeget, odaadnám neki az egyik nyakláncomat. Szerintetek ez gáz? Nem mondtam még neki, de egyébként sejtem hogy nem tudna adni, mert neki a megtakarított pénze meg másra kell. Azonban én meg nem akarok diákhitelt felvenni és nem akarom ezt a láncot sem eladni. Voltatok már hasonló helyzetben? Vagy kértetek már barátotoktól pénzt? Mennyit? Visszaadtátok?
Kort is írjatok!
Szerintem se kérj tőle. Maximum mondd el neki, hogy dilemmában vagy, hogy honnan szerezz pénzt és már a zálogház is megfordult a fejedbe. Kérdezd meg neki van-e valamilyen ötlete...
És lehet felajánlja magától. Az más szitu.
De szerintem is vannak jobb módok. Munka/diákhitel/szülők. Barátoktól nem kérnék pénzt... max ilyen 1-2 ezer forintot ha épp nincs nálam kp.
Ne kérj. Inkább a diákhitel, azt apránként kell visszafizetned majd úgyis, amit biztos vissza tudsz. De nézz magadba. Van rá garancia, hogy ezt vissza tudod adni 1-2 éven belül?? Amúgy szerintem ez úgy korrekt, hogy kölcsönadási szerződés születik, amiben vállalod, hogyha nem adod meg x időig, milyen következményekkel jár..
De jobb a diákhitel, hiszen előfordulhat, hogy nem ad, mert 1: nem bízik meg már senkiben a rossz tapasztalatok miatt, 2: nem tud, mert neki is kell. És ebből csak veszekedés lesz. Nem kockáztatnám meg.
én kérhetnék barátomtól mert úgy is adna, nekünk elég szoros kapcsolatunk van. de inkább add be a zaciba a nyakéket és az úgy jobb... Ugyan úgy vissza kéne fizetni ugyan úgy nem lenne nálad, és a zaciba nem veszik el hidd el... Ha meg nagyon nem akarod, akkor próbád meg,de én nem adnék neked úgy, hogy nincs pénzem és ha van is az másra kell és vannak régebbi sebeim.. a nyelvvizsga nem lehet olyan drága, inkább a legfontosabbra koncentrálj, az 40ezer kb, vagy 30.. az azér másabb! És egy diákmunkával,vagy valami spórólással biztos össze tudod hozni... suliba is kapsz pénzt gondolom azt félreteszed v valami én napi 500ft-t kapok és azt gyüjtögetem sok kicsi sokra megy de tudom mien rosz ez az érzés. Ha nagyon kell a pénz próbáld meg (barátodtol kérni) ha a zaci-s nem működik.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!