Hagyjam rájuk, hátha elfelejtik?
Júniusban születik meg az első közös babánk a párommal (neki már van egy 12 éves fia,de nem találkoznak valami sokat...).
De viszont az anyja bele akar szólni a név kérdésbe.A párom azt mondta,hogy döntsek én,jobban értek ehhez.Nekem a "dorottya" név már régóta tetszik és eldöntöttem,hogyha lesz egy lányom,akkor így fogják hívni.De a nagyinak ez nem tetszik,erősködik,hogy a második neve Inez legyen,mert hogy a családban már nem tudom,hány 100 éve ez a szokás...De ez a név szerintem borzalom.
Volt egy Inez nevű osztálytársam,hát szinte mindennap piszkálták emiatt...Én nem akarom,hogy a lányunkat ezért piszkálják a társai.
23N
Minden csoda három napig tart. Nem fogják örökké mondani, hogy nem adtad neki azt a nevet.
De ha a békességet választod, akkor neki adod, hogy megnyugodjanak és neked ez fontos. úgysem fogja senki más tudni, hogy úgy is hívják.
Sok helyen nincsenek elájulva a nagyik a gyereknév választástól, de elmúlik !
Nyugi ez még csak a kezdet. Eztán ha jön a baba majd megmondják azt is, hogy hogyan kellene neveljed. Lelkileg készülj !
A te döntésed, és ha több a soknál nem nyugszanak, akkor szólj a férjednek, hogy beszélje meg velük Ő . Férfiaknak ez mondjuk nehezére esik, de akkor is.
Egyébként abban meg semmi rossz nincs, hogy rádhagyja a férjed a választást. Láttam itt volt akinek ez volt a baja. Mások meg azon veszekszenek, hogy melyiküknek legyen igaza. Komolyan mondom az embert mindenért megszólják.
Te döntésed és kész !
Azért az nem igaz, hogy a nagyszülőnek nincs semmi köze hozzá.
És nem értem, miért kell örökké ez a harciasság. Mindenkinek kell egy ellenség? Egy anyós, vagy bárki, akinek jól megmondhatja, hogy kinek mihez van köze? Nem kellene ezt a műsort fennhagyni szerintem. Legyetek békességesek.
Ezzel NEM azt mondom, hogy törődjetek bele mindenbe. Csak azt hogy ne akarjatok állandóan diadalkodni egymás fölött. Inkább adjatok akár három nevet is a gyereknek. És igen, a szülő legyen az aki dönt. De azért lehet szép kedvesen azt mondani: Inez? Nem csúgnya név. Bár, jobb lenne az Ágnes, nem? Régi hagyomány? Ez tényleg tiszteletre méltó. Bár lehet, hogy az iskolában nem lenne sikeres vele. Kérdezzük meg a család egyik Inez nevű tagját, mit szól! stb...
És továbbra is mondom: a két szülő egyezzen meg a névadásban, olyan név legyen, amit mindketten elfogadnak.
De kerüljék a fölényeskedő kinyilatkoztatásokat.
Ha győzől, nem békességet aratsz, hanem bosszúvágyat.
Elegem van a szokásokból! :D
Minket a Csillával zaklatnak. Mikor terhes lettem anyós, após, nagymama már úgy hívták a pocakot, hogy CSILLA. Én meg az első pertől tudtam, hogy fiú és mindig mondtam, hogy nem Csilla, hanem Dávid. Meg ha lány akkor se Csilla hanem nem tudom mi, de Csilla semmiképp.
24. hét 4D-s uh, megerősítik amit tudtam, fiú. Mindenki ki volt akadva, jajj mért nem lány?!?!
A nagymama el sem akarta hinni, hogy fiú 5 percig leste az UH-s képet a fütyiről mire csak elhitte mert hogy ő megálmodta, hogy szalagot köt a kislány hajába aki Csilla. Eszem meg állt...
Már 20 hós a fiam, de mióta megszületett após azóta bazgat, hogy mikor szülök még egyet ami majd lány lesz és ami majd Csilla lesz... Mondom SOHA!!!
Egyrészt nem tervezünk még egy gyereket, mindig is fiút akartuk és egyet, meg is van, kész. Másrészt ha x év múlva úgy gondoljuk, hogy kell még egy gyerek akkor se lesz Csilla.
Utólag kiderült mért akarnak Csillát. A párom előtt volt anyósomnak egy vetélése (vagy halva születés, nem tudom de már nagy terhes volt az biztos kb 7-8 hónapos, de nem nagyon beszél róla) az a baba lány lett volna és Csillának akarták hívni. Mikor a párom megszületett ki voltak akadva (ugyanúgy mint mikor én szültem) hogy nem lány hanem fiú. Csilla helyett Csaba lett a párom. De azóta is mindenki Csillát akar. Anyós is és Após is, pedig már 23 éve elváltak, de még mindig ugyan arról a Csilláról beszélnek. A párom nagymamája szintén zenész, ugyan ezt nyomja ő is...
Akár hányszor lemegyünk apróékhoz mindig felhozza ezt a témát és már rosszul vagyok. A múltkor beteg voltam, hányinger, stb és egyből mondta, hogy jajj de jó már útban van a Csilla!!! Már sírok tőlük!!! Eddig nagyon toleráns voltam, főleg mióta tudom, hogy egy kisbaba elvesztése miatt meg ez a csillázás, de most már betelt a pohár nálam. Ha még egyszer valamelyik felhozza leordítom a haját! Aztán lehet sértődni.
Engem abszolút nem érdekelnek se a hagyományok, se a szokások se semmi. Olyan nevet adok amit én akarok. Drága anyósom a válás után még 2x férjhez ment, mért nem szült magának egy Csillát is? Na nehogy már nekem kelljen megvalósítani az ő elképzelésüket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!