Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy nők a...

Miért mondják, hogy nők a beszédesek amikor családi meg társasági rendezvényeket szinte mindig férfiak a hangadóak?

Figyelt kérdés
Sokszor elnyomóan, meg a nők ha mondanak valamit nem is veszik figyelembe a véleményére se adnak, főleg nem túl értelmes társaságoknál láttam ezt. De akkor miért a nőkre mondják, hogy mennyire harsányak meg beszédesek amikor a pasik azok inkább.
2011. ápr. 6. 13:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Szerintem, kedves kérdező, rossz társaságban mozogsz, mert én ilyet nem figyeltem meg, amit írsz. Én nem hiszem, hogy a nők el lennének nyomva. A standup-osoknál is csak sarkítod a dolgokat, nem kéne 100%-ig komolynak venni, amit mondanak, az csak vicc, nem alázás. Nem kéne mindenhol a rossz szándékot keresni, nekem sosem tűnt bántónak, megalázónak egyik standup-os szövege sem. Volt, amelyiket uncsinak találtam, de nem azért, mert lenézik a nőket...
2011. ápr. 6. 14:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Nincs merszed, mert a nemed miatt meg vagy félemlítve valahol.

Ez kinek ment? És hogy érted?

2011. ápr. 6. 14:28
 13/17 A kérdező kommentje:

nem veszek komolyanmindent, de abba gondolj bele, ha fordítva mennének ugyanezek a poénok, akkor, hogyan reagálnának rá a férfiak, biztosra veszem, hogy nem tetszene a többségüknek és besértődnének, mert élőben ezt tapasztalom amit ők mondanak a nőkről, nőkkel kapcsolatban azt nem türik, a felét se ha rájuk van mondva.és létezik a viccnek álcázott erőszak, sok poén ami a nők, vagy kisebbségek, vagy betegek ellen megy az szimplán ez.

lakodalmakon tapasztaltam ilyet, meg ilyen céges bulikon, saját társaságom nem ilyen, de ott értelmes emberek vannak csak, de nem az az általános.

2011. ápr. 6. 14:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Fordítva is mennek a poénok, eddig úgy láttam, nagyon is szokták magukat is parodizálni a férfiak ott. Meg a való életben is sokkal inkább szoktak egymáson, magukon nevetni, mint a nők - ami egy tök jó dolog. Azt mondják, ott már baj van, ha az illető nem tud magán nevetni. És a nemén. Én tudok a nőkön és férfiakon egyaránt, nem azon agyalok, ez most mennyiben sérti az adott nemet. Nem tudom, miért kell a humort komolyra venni...

Szerintem ez egyfajta társadalomkritika és vicces is. Sokan szeretik, nem véletlen. A legnépszerűbb sorozatok is erre épülnek és van rá igény.

2011. ápr. 6. 14:39
 15/17 anonim ***** válasza:
A stand upos állításoddal nem értek egyet. Nem csak csaj szidó poénjaik vannak, ugyanolyan gyakran veszik elő a fatert, a bratyót, az apóst, a főnököt vagy éppen saját magukat, az hogy te csak a csajos dolgokat hallod meg az nem az ő hibájuk. Egyébként láttam már női stand upost (külföldit és magyart is), oltják is a férfiakat rendesen, mégis mindenki imádja őket. Szerintem az oka, hogy kevesebben vannak, az, hogy nem igazán jelentkeznek rá lányok. Mikor a rádióban mennek a tehetségkutató felvételek mindenki fiú. Pedig senki nem mondja, hogy lányoknak tilos.
2011. ápr. 6. 14:43
 16/17 A kérdező kommentje:

Én is szoktam sértő poénokat mondani, de csak olyanoknak akikről tudom, hogy lehet, de engem is lehet sértegetni én bírom, de én nem rassz meg nem meg ilyesmik alapján vagyok tapló. Azt is érdekesnek találom, amikor egy csomó ideje beszélgetek emberekkel, majd amikor felfogják, hogy tényleg lány vagyok, akkor már nem nevetnek úgy a poénjaimon, meg elkezdenek mentegetőzni, mag jaj te lány vagy ne haragudj, hogy ilyen csúnya szavakat mondok, tök idétlenség, ezt nem a nők gerjesztik max a róluk kialakult sztereotípia.

Meg a nőket ha sértegetik akkor gyakran nem a személyiségükből kiragadott dolgokkal, hanem a nemükkel.

Azért figyeld meg mikkel szokták a nőket sértegetni a férfiak és mikkel a többi férfit, tök lekezelő meg szexista poénok vannak sokszor és csak azok.

Olyan dolgokkal nem szoktam viccelődni amiről tudom, hogy a világban tök sok ember szenved miatta, táptalaja az erőszaknak az ilyenféle humor.

2011. ápr. 6. 14:50
 17/17 anonim ***** válasza:

"táptalaja az erőszaknak az ilyenféle humor"

Kíváncsi vagyok mikor lesz egy szexista viccből bandaháború, utcai lövöldözés, netán családon belüli erőszak.

Amúgy ahogy nézem nem sok stand upos humoristát hallhattál még, mert nem igazán tudod miről szólnak a vicceik.

2011. ápr. 6. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!