Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan beszélhetném meg ezt...

Hogyan beszélhetném meg ezt velük, hogy ne legyen vita?

Figyelt kérdés

Még nagyon friss a kapcsolatom, de már most nagyon szeretjük egymást. A barátom felhívott reggel, hogy van egy meglepetése,hogy ma találkozunk.Ami nem is lenne probléma,csak, sajnos távkapcsolat.Először úgy volt,hogy 4 kor indul a busza(250 km) És fél 10-kor ér ide.De sajnos lekéste. A testvére elvinné egy darabig és onnan jönne busszal.Fél 3 körül érne ide. A helyzet a következő.Ha délelőtt ért volna ide, az busz, ami jó lett volna neki, 3-kor ment volna vissza.4 órás út, onnan még fél óra. Semmiképpen nem érte volna el a buszt. Így is, a reggelivel menne haza. De viszont, éjjel nem akarunk császkálni,semmi sincsen nyitva.Már nem vagyunk kiskorúak, Elmúltam 20, de ugye otthon lakunk.Nem is akarunk az égvilágon semmit, fent maradnánk éjjel is,beszélgetnénk.De kiakadnának teljesen. Sajnos elég maradi mamám,még akkor is, ha már régóta járnánk. Előző párom sem aludhat itt sokszor, csak én, mert, hogy ez a ház nem alkalmas arra. Most is azt hinné, hogy b..ni akarunk.De még nem találkoztunk. Itt lenne az alkalom, hogy megismerje.De ha meg azt mondaná neki este, hogy menjen, aztán csövezzen a pályaudvaron, az milyen dolog?Most nem tehetünk róla, hogy messze lakik....De akkor mi lenne a megoldás? Kocsmák csak éjfélig vannak nyitva,meki azt hiszem éjjel nappal.Szóval elég nehéz....

Mit tanácsoltok?

Köszönöm

2011. ápr. 5. 08:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy mostanában nem tudnánk találkozni egyéb okok miatt....
2011. ápr. 5. 08:50
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Erről az az esetem jutott eszembe, amikor én késtem le az utolsó vonatot Barcson egy lány miatt (akivel aztán nem jöttünk össze, bár pár levelet még váltottunk, csak nagyon másképp láttuk a világot).

Én anno stoppoltam éjszaka Szigetvárra. Felvettek, bár nem sokkal értem oda előbb, mintha megvárom az első reggeli vonatot. :)

Barátod nagyfiú már. Tud magára vigyázni. Ha ennyire problémás, hogy ott aludjon nálatok, akkor ne aludjon ott és kész. Nem érdemes ezzel kockáztatni a kapcsolat későbbi sikerét rögtön az elején. Szerintem.

2011. ápr. 5. 08:53
 13/22 anonim ***** válasza:
De a mai világban akármilyen nagyfiú valaki, elég veszélyes stoppolni. pláne éjszaka. nincs valami hotel a környéken? ha lenne akkor elengednének oda téged?
2011. ápr. 5. 08:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szóló srácnak.

Te tudod, hogy az otthoniak nem látnék szívesen. Gondolj bele ez a párodnak is kellemetlen lesz. Ha nem mondják neki, akkor is meg fogja érezni a feszkót.

Ha valaki tényleg annyira nagykorú, akkor ilyenekre is gondol.

2011. ápr. 5. 08:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi de én egyet értek a szülőkkel, pedig én is fiatal vagyok. Ráadásul már mindketten nagykorúak vagytok, akkor tessék bizonyítani, hogy meg tudjátok oldani okosan a helyzetet :) ne állandóan a szülőkre támaszkodjatok. Én akkor engedném meg hogy ott aludjon, ha már legalább 5x ott volt és láttam hogy "rendes" a pasas, beszélgettünk, segített... Ráadásul nem igazán pattoghatsz, mert nem a te lakásod... remélem érted... ráadásul így utolsó pillanatban...pfff...ez így nagyon necces lesz.

Én is azt tanácsolnám, hogy vegyetek ki inkább egy szobát egy kollégiumban vagy egy olcsó apartmanba, vagy kérdezd meg az egyik barátnődet ( ha van olyan aki albérletben lakik) hogy egy éjszakára fizetnétek nekik 3ezret... Vagy ha kertesben laktok akkor meg sátorozzatok kint :))) (na ez vicces lenne...) bár megoldható, pattogó tűz mellett legalább romantikázhatnátok.

(lehet lepontozni nem érdekel, de szerintem a srác "direkt" késte le a vonatot...ha ekkora távolság van köztetek és ennyire ritkán találkoztok akkor a srác számít némi actionra az este...szóval ez nem kérdés. Bár ha most szólt - már a kocsiban ült -és nem akkor amikor ezt az egészet eltervezte -mikor lekéste a vonatot - akkor én mindenképpen lapátra tenném.)

2011. ápr. 5. 09:03
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem, nem engedte meg. elmondtam, mi a szitu, de hogy szó sem lehet róla,mert már volt távolsági kapcsolatom, és tönkrement.Nem fogunk éjjel kujtorogni, itt meg nem aludhat,az hót zíher. Szegény barátom meg nagyon csalódott volt,mert most feleslegesen kérte meg a bátyját, hogy hozza ide oda,meg stb.. szóval nem jöhet.
2011. ápr. 5. 09:31
 17/22 anonim ***** válasza:

NA jó de a lényeg pont ott van, hogy mikor közölte veled a (leendő?) párod, hogy lekéste a buszt/vonatot és hogy ezt a későbbi elindulást / ottalvást dolgot találta ki... Hajnalban vagy most napközben, mert hidd el nem lényegtelen ez a dolog a Te számodra sem.

Amúgy ez az ottalvás az a Te ötleted vagy az ő ötlete volt? Egyáltalán tudott róla hogy hogy állnak ehhez a nagyszüleid? megkérdezted hogy oké, de estére kitaláltad már hogy hová megyünk? Vagy természetesnek vette, hogy ott alszik és pont.

Ez csak azért kérdezem mert nekem is volt egy hasonló kapcsolatom... és ha lehet akkor inkább az én hibámból tanulj mint a sajátodéból... :)

2011. ápr. 5. 09:42
 18/22 anonim ***** válasza:

most akkor visszafordult?

kicsit kapkodósnak tűnik nekem ez az egész dolog. szerintem inkább beszéljetek meg egy időpontot máskorra, valamikor csak jó lesz. és tudjon felkészülni rá mindenki.

2011. ápr. 5. 10:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Koleszokban lehet szobát bérelni, nem túl olcsó, de nem is drága, nagyon max 4ezerből megvan. Vagy elmentek vmi szórakozóhelyre.
2011. ápr. 5. 10:24
 20/22 anonim ***** válasza:
na mi van azóta?
2011. ápr. 5. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!