Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szétdob az ideg, mit tehetnék?

Szétdob az ideg, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Szép, nyugodt faluban éltem az elmúlt tizen-években, míg pár éve elkezdtek beköltözni a régi vályogviskókba a kisebbségiek, sok "pulyával". A falunkban elszórtan laknak, de van olyan pechünk, hogy pontosan mindig csak a mi házunk előtt gyülekeznek. Ami még nem lenne baj, de itt is maradnak, és ami ezzel jár... Szemét kupacokat hagynak a házunk előtt, amit aztán nekünk kell eltakarítani, embertelen hangerőn sikítanak, és olyan módon káromkodnak, hogy egy kocsis elbújna mögöttük. Volt, hogy nekiállva a labdajátéknak(agresszív módon), majdnem kiverték az ablakunkat is, de ahogy kérdeztük, ki volt, már senki sem vállalta. Menetrend szerint minden nap jönnek, és az 5-7 éves gyerekek este 10ig is képesek ródeózni a házunk előtt. Kedvesen kiszóltunk, hogy már pihenni szeretnénk, és megkaptuk a "kicsi gyerekektől" hogy nekik joguk van este 10ig ordibálni. A saját házuk elé nem mennek, már többször küldjük őket szép szóval, mert a házunk előtt lévő terület tényleg nem különösebb, mint bármelyik más terület, és nem játszótér... Ha kedvesen szólunk, észre sem vesznek, ha kiborulunk, és odaszólunk mérgesen, még ők ordítanak vissza, hogy mit képzelünk, nekik mindenhez joguk van. A délutánjaink már gyomorgörccsel telnek, mert mást nem hallok, csak vulgáris kifejezéseket és állati hangokat. Most kisbabát várok, ezért sem tesz jót az idegesség, és tudom, hogy ha megszületik, a délutáni pihenésének sem tesz majd jót, valamint ezt a beszédet sem szeretném, hogy már pár hónaposan hallja(elég lesz az oviban, mert most már úgysem védhetem meg, ilyen az élet).

Volt már valaki így, hogy minden napját megkeserítette egy ilyen helyzet? Mit lehet tenni? Van arra törvény, hogy ha a házunk elé szemetelnek, stb... akkor szólhatok? Hol lehet ilyenkor panaszt tenni?(Szülőknél nem, mert azok is képesek leordítani bárkit az utcán, annyira nincs meg bennük a szociális szellem. Szeretem a falum, mert tényleg jó emberek laknak itt(itt jön a kivétel), de ez már tényleg sok. Adjatok valami tanácsot, mert már nagyon el vagyok keseredve :(

2011. ápr. 4. 17:21
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan én is kutyákat javaslok. Nálunk 5-6 digóház van, csak a mi utcánkban. Nálunk lassan fényes nappal sem lehet mászkálni, mert megerőszakolnak.

Amíg németjuhászunk volt, takarodtak a házunk elől. Most, hogy viszonylag csendesebb a kutyánk, szoktak hangoskodni. Olyankor én megyek ki anyum helyett, és ráordítok a kiskölykökre, hogy vagy eltakarodnak innen, vagy véletlenül nyitva felejtem a kaput. (mert azért a kutya ugat-ugat, dehát nem olyan befolyásos hangon)

Eleinte ezen röhögtek, majd egyszer tényleg nyitva hagytam. Arra az időre kapott egy vékonyka pórázt a kutya, dehát ezek hülyék. Megfuttattam őket, azóta nem szórakoznak ilyennel, vagy ha mégis, és meglátnak, akkor porolnak.

2011. ápr. 4. 18:25
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Én költöznék :S Nem megoldás a megfutamodás, de sajnos amelyik faluba betelepül cigánycsalád, ott 3-4 éven belül cigány tanya lessz. Hozzák magukkal a rokonokat, meg szülnek 13 éves koruktól, csak, hogy kapják a sok sok segélyt... Várd meg még az ingatlan árak kicsit felmennek, és költözz. Vagy egy életen át bánni fogod.

Tudom nem megoldás a menekülés, de van rendőr rokonom. Konkrétan ha eljárnak romák ellen, még őket büntetik meg. És a gárda SAJNOS megosztja a magyar népet. Ha a településed még reflektor fénybe kerül a gárda miatt, akkor nehezebb lesz költözni..

És csak annyit érnél el vele, hogy a híradóban sírnak a cigányok, hogy jaj de félünk brühühüüüü..

2011. ápr. 4. 18:45
 23/35 tetris ***** válasza:
100%
Utolsónak igaza van! Sajnos ezek olyanok, mint egy fertőzés. Ahol megjelennek, ott lepusztul minden.
2011. ápr. 4. 18:48
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

A r*hadékok...Ezeknek nem szabad házat eladni. Mi jelenleg több ingatlan árulunk, anno ki is adtuk őket, de romának SOHA!!!! Előre volt közölve az ingatlanossal. A legtöbb ingatlanos szerencsére nem is foglalkozik velük, elhajtja őket.

Ott kell az életüket megkeseríteni, ahol csak tudjuk, hogy maguktól húzzanak el a francba. Érdekes, Svédországba pl már be sem engedik őket...Nekik van eszük!!! Nem a segélyt kéne adni, hanem közmunkára fogni őket! És keményen megbüntetni őket ha a "gyereket" nem járatják iskolába, vagy 13 évesen férjhez adják, stb. Anno általános iskolában volt erre példa, 13 éves gyerek abbahagyta a sulit, mert megnősült. Igazgató válasza: cigányok, nem lehet mit tenni, ez a kultúrájuk. KULTÚRÁJUK??? Akkor húzzanak a vérbe, aztán gyakorolják a "kultúrájukat" máshol, de amíg itt vannak, addig alkalmazkodjanak! Nem hiába nincs országuk se ezeknek a r*hadékoknak.

A börtönökben a "lakosság" 80%-a cigány. A rabok 20%-a dolgozik. Ki lehet találni, hogy melyik 20... Kötelezővé kéne tenni a börtönökben a munkát!

Undorító népség, a dunába kéne lőni őket, az lenne a legegyszerűbb...

2011. ápr. 4. 19:24
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

18:45-nek sajnos igaza van...

Amikor nálunk (szintén kis falu) megjelentek,akkor egy megérzéstől vezérelve eladtuk a házat jó áron,és vettünk egyet olyan helyen,ahova bár hitellel ki kellett egésziteni,de biztos nem jönnek

ma már a volt házunkban is c.gányok laknak,eladta aki anno megvette,és putri az egész falu..

most már negyedannyiért se venné meg senki mint 4 éve megvette...

2011. ápr. 4. 20:09
 26/35 anonim ***** válasza:

Kérdező, a kutyás ötletre nem reagáltál semmit. Ez a népcsoport halálosan retteg bármilyen kutyától, ami hangos és vadnak tűnik. Nekünk mudink van, akinek nagy a pofája, középtermet és még soha nem bántott senkit. Olyan vérszomjas házőrzőt játszik, hogy menekülnek előle. A golden retrieveremre azt hitték, hogy kuvasz. Eleinte felháborodtam, aztán már magam híreszteltem ezt. A gondolat is kiborította őket! Pedig az egy bárány volt!

KUTYA, KUTYA, KUTYA! És én bizony ki is engedném. A kutyának is joga van az utcán a ház előtt körbeszaglászni. 2 nap múlva már nem lenne előttetek egy deka sem ezekből az emberekből! Nem kell velük kiabálni, nem kell szólni nekik, rájuk sem kell nézni. Meg fogod a kutyát és a pórázát, egy bazi nagy fém szájkosarat szépen mutatóba (minél vastagabb, nagyobb, fémesebb, annál ijesztőbb), és kedvesen kizárólag a kutyával foglalkozva kiviszed szaglászni a ház elé. 5 perc sem lesz és hírmondójuk sem marad a házatok előtt. napi 3-5 szeánsz és 1 hét után emlékezni sem fognak a helyre!

2011. ápr. 4. 20:35
 27/35 A kérdező kommentje:

Kis házikorcsunk van, én még benne is lennék a nagy, ijesztő kutya- ötletben, de a kert közös, és virágok, stb... tudom, nekem sem tetszik, de nem várhatom el, hogy azért le legyenek virágok, mert kutyám van. Amúgy tényleg jó ötletnek tűnik, csak jól be ként taníttatni, mert az előző szép nagy kutyánk bedőlt a mérgezett kolbásznak :(

Költözni nem tudunk, mert oda-vissza nézve minden faluban szépen szaporodnak már, mellettünk két falunyira már senki sem használhatja a kertet, mert nappal lopják ki a zöldséget...

2011. ápr. 4. 21:02
 28/35 anonim ***** válasza:
legszívesebben azt mondanám dühből, hogy ki kéne irtani az összeset, meg vonuljon fel a gárda, de lehiggadva mindig az jut eszembe, hogy erőszak csak erőszakot szül. erőszakkal nem lehet mit kezdeni velük, mert ha velem lenne ez, és a családomból 5-en összeállnának, akkor másnap ők jönnének 15-en. sajnos a rendőr sem tesz semmit. kutya esetleg, amit rájuk lehet ereszteni, de akkor meg a babád nem lesz biztonságban. csendháborításért jelentsd fel őket, vagy végső megoldásként kicsit haverkodni kell velük. te szoszi tesókám, nem mennétek picit arrébb, jön a pulyám és kéne a csend, ugye tesó nem gond? lehet ebből értene, pláne mert nem ellenségesen mész oda.
2011. ápr. 5. 05:33
 29/35 anonim ***** válasza:
És azt akivel közös a kert,nem zavarja ricsaj?Lehet,h hosszú távon választanod kell majd a virágok és kutya között.Vagy el kell kerítenetek egy kiskertet a virágoknak,vagy egy kenelt a kutyának...utóbbit a kerítés mellett...
2011. ápr. 5. 12:44
 30/35 A kérdező kommentje:
Őt is zavarja, de virágmániás. Jó hír viszont(lekopogom), ma nem jöttek :) Csend van és madárkafütty :D
2011. ápr. 5. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!