Szétdob az ideg, mit tehetnék?
Szép, nyugodt faluban éltem az elmúlt tizen-években, míg pár éve elkezdtek beköltözni a régi vályogviskókba a kisebbségiek, sok "pulyával". A falunkban elszórtan laknak, de van olyan pechünk, hogy pontosan mindig csak a mi házunk előtt gyülekeznek. Ami még nem lenne baj, de itt is maradnak, és ami ezzel jár... Szemét kupacokat hagynak a házunk előtt, amit aztán nekünk kell eltakarítani, embertelen hangerőn sikítanak, és olyan módon káromkodnak, hogy egy kocsis elbújna mögöttük. Volt, hogy nekiállva a labdajátéknak(agresszív módon), majdnem kiverték az ablakunkat is, de ahogy kérdeztük, ki volt, már senki sem vállalta. Menetrend szerint minden nap jönnek, és az 5-7 éves gyerekek este 10ig is képesek ródeózni a házunk előtt. Kedvesen kiszóltunk, hogy már pihenni szeretnénk, és megkaptuk a "kicsi gyerekektől" hogy nekik joguk van este 10ig ordibálni. A saját házuk elé nem mennek, már többször küldjük őket szép szóval, mert a házunk előtt lévő terület tényleg nem különösebb, mint bármelyik más terület, és nem játszótér... Ha kedvesen szólunk, észre sem vesznek, ha kiborulunk, és odaszólunk mérgesen, még ők ordítanak vissza, hogy mit képzelünk, nekik mindenhez joguk van. A délutánjaink már gyomorgörccsel telnek, mert mást nem hallok, csak vulgáris kifejezéseket és állati hangokat. Most kisbabát várok, ezért sem tesz jót az idegesség, és tudom, hogy ha megszületik, a délutáni pihenésének sem tesz majd jót, valamint ezt a beszédet sem szeretném, hogy már pár hónaposan hallja(elég lesz az oviban, mert most már úgysem védhetem meg, ilyen az élet).
Volt már valaki így, hogy minden napját megkeserítette egy ilyen helyzet? Mit lehet tenni? Van arra törvény, hogy ha a házunk elé szemetelnek, stb... akkor szólhatok? Hol lehet ilyenkor panaszt tenni?(Szülőknél nem, mert azok is képesek leordítani bárkit az utcán, annyira nincs meg bennük a szociális szellem. Szeretem a falum, mert tényleg jó emberek laknak itt(itt jön a kivétel), de ez már tényleg sok. Adjatok valami tanácsot, mert már nagyon el vagyok keseredve :(
Körzeti rendőr igazán kinézhetne. Nálunk nem lehet ordenárézni az utcákon hála istennek, vagyis a körzeti rendőrnek. Egész nap furikázik, figyeli a kocsmákat, részeg sofőröket hamar nyakon csípi, gyorshajtókat mint engem gyorsan helyre teszi, sorolhatnám. Szerintem ez lenne egy körzeti megbízott feladata, vagy rosszul gondolom?
Itt 2 rendőr van 2 falura megbízva, együtt dolgoznak. Egyszer ezt falut járják, egyszer a másikat. Másik falu 70% -ban egy romatelep, szóval elég sűrűn látok szirénázva több rendőr autót. Volt, hogy amíg csak megtankoltam a falunkban 4-5 rendőrautó szirénázva jött, ment a másik falu fele, felől. Szóval itt rend van, amennyire lehet, bár a másik faluban részben. Másik faluban volt, hogy míg elment egy kedves család nyaralni, addig lepakolták a házról a cserepeket... Úgyhogy ti még istenes helyzetben vagytok.
A familiálisan hiperpigmentált emberek 2 dolgtól félnek :
- vérszomjasnak látszó kutyák
-gárda .
Én a helyedben mindkettöt "beszerezném" .
Köszi a vicces válaszokat is, ha már ilyen is a helyzet, legalább már jobb a kedvem attól, amiket írtok :D
Igaz, nem megoldás,(mert erre tényleg nehéz, tudom) de ha már nevetek, mindjárt jobban érzem magam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!