Láttatok már halottat? Milyen volt?
Egyik reggel éppen vizsgázni mentem a fősulira, amikor láttam egy járdán fekvő embert. Épp akkor jöttek ki a mentősök és letakarták, de hosszú ideig nem tették be a kocsiba úgyhogy sokan láthatták.
Egy másik alkalommal egy hajléktalan ejtette be a mankóját az útra és amikor utána hajolt a járdáról, egy autó elcsapta a fejét.
Még aznap olvastam, hogy szörnyethalt.
Tizenévesen motorost láttam meghalni,előttünk haladó kocsinak ment frontálisan,kettészakadt,többszáz métert repült a felsőteste...
Az annyira nem rázott meg,csak erősitette a tudatot,h motorra soha...
Párom nagypapáját temetéskor láttam,nem tudtam hogy nincs letakarva...z szörnyű volt
Anyukámat találtam meg anno. Úgy nézett ki (hála), mintha csak aludna, nem volt semmi durva rajta.
Mivel mindig az volt a félelmem, hogy holtan találom valamelyiküket, néztem, hogy lélegzik-e és mivel nem lélegzett rángattam, hogy keljen fel. Jéghideg volt.
De durva hogy ilyen sokan láttak halottat.
Én 20 éves életembe még nem láttam halottat. Még közelse, mondjuk egy vérzö embert, vagy balesetet szemvedö embert se láttam..
Én is láttam balesetben meghalt embereket, mozgólépcsőn, metróban, úttesten. De ha csak mentőt hallok szirénázni, az is megráz.. nagyon sok ismerőst és rokont veszítettem már el életem során, főleg fiatalokat.
Részt vettem koporsós temetésen is, sőt virrasztáson is. Mikor csak szépen fekszik a halott, nincs abban semmi durva szerintem. Olyan, mintha csak aludna, vagy valaki más lenne.. Az arcuk kisimul, mintha valami szépet álmodnának. Engem nem rázott meg a látványuk, mert számomra ők már nem az az ember, akit szerettem, csak egy test, amiben semmi szörnyű nincs. A szörnyű az, hogy elvesztettem..
Szakadó esőben előttem ütöttek el egy 13 éves kislányt a szembe sávba, ahonnan átrepült a minénkbe, és olyan volt, mint egy szétszaggatott rongybaba :(
Nem lehet nem látni, az autóm mellé esett le...
Hát én olyan sírós-sokkos-remegős rohamot kaptam, hogy el kellett vinni a kórházba, nyugtatózni, és még hónapokkal később is a hatása alatt voltam :(
Pedig nem gyenge az idegrendszerem, de ez egy kisgyerek volt, nekem is van, és ő is szaladhatott volna ott át az úton az iskola után. Sajnos, ebbe gondoltam bele rögtön, és ez verte ki a biztosítékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!